A desztillált víz tulajdonképpen mi?
Nem veszélyes inni? Miért rémlik nekem az gyerekkoromból, kémia órákról, hogy ez veszélyes?
Ha nem, akkor hol lehet kapni? Hipermarketekben is?
Na a pi-viz meg a lugositas egy jo nagy marhasag, de a valaszodbol arra kovetkeztetek, hogy ezt mar tobben elmondtak neked, de te mindenkinel okosabb vagy es nem hitted el. Artani valoszinuleg nem art, te penzed, csinald.
Az orrmosasrol annyit, hogy rendes deszt vizet nem fogsz kapni a hipermarketben meg a benzinkuton, mivel ezek valojaban ioncserelt vizek. A patikaban lehet hogy kapsz, de aranyarban. Ugyanakkor, ha a baciktol felsz, akkor neked nem deszt viz van ioncserelt viz kell, hanem STERIL viz. Azt meg otthon ugy allithatsz elo, ha kuktaban felteszel jo sok vizet forrni, majd mikor mar sipol, varsz 20 percet es elzarod Az igy kapott viz teljesen steril. Ugyanigy kuktaban barmit ki tudsz sterezni, pl egy befottes uveget, amibe aztan bele tudod onteni a steril vizedet.
Mindazonaltal en nem javaslom, hogy tiszta vizzel pacsald az orrodat, erre ugyanis sokkal alkalmasabb a fiziologias so oldat, ami 0,9% (azaz 9 g/l) NaCl oldat, mert az izotonias. Otthoni korulmenyek kozt persze csak konyhasobol tudod csinalni, amiben van KCl meg sokminden egyeb is, de mindaddig, mig nem akarod az ereidbe fecskendezni, az is megteszi.
Hogy őszinte legyek, nem értelek titeket!
Tegnap voltam orvosnál, mert igencsak megkeseríti az életemet az allergia, állandóan náthás vagyok tőle. Kivizsgáltak, sok mindent ki is próbáltam. A doki tegnap azt javasolta, hogy próbáljuk ki az orröblítést. (én ennek örülök, mert a sok orrspray meg gyógyszer semmit sem használ)
A Lidl-ben vettem orrmosó készletet, ott írták, hogy lehetőleg ne csapvízzel, hanem desztillálttal mossuk.
Eztán merült fel bennem a kérdés, mi is az a desztillált víz, és gondoltam rákérdezek itt, hátha valaki használja.
Az elején minden ok, érkeznek válaszok, aztán miután felhoztam, hogy egyébként én pi vizet iszom, esetleg használhatnám-e azt is, jöttek a lehurrogások, és a vicceskedések.
Nem értem, miért! Ok, nem értetek egyet a pi vizzel, nem mindenkinek válik be vagy nem tudom, nekem rendben van, inkább iszom ezt, mint a csapvizet tele hormonokkal vagy az ásványvizet tele tartósítóval. De nem erről szól a kérdés, kérlek szépen titeket, hogy értsétek meg!
Felejtsétek el, hogy megemlítetem a pi vizet már bánom is, de mindegy, szóval a kérdés továbbra is arra vonatkozik, mit javasolnátok, milyen vízzel mossam az orrom?
A sóoldat természetesen rendelkezésemre áll, ez nem kérdés, hogy nem szimpla vízzel mosnám az orrom...
"inkább iszom ezt, mint a csapvizet tele hormonokkal vagy az ásványvizet tele tartósítóval"
Mivel a pi víz egy szélhámosság, ezért csak hiszed, hogy nem ugyanazt iszod, amit nem akarsz inni, mert becsapnak vele, hogy ez nem ugyanaz.
Ami pedig a desztillált vizet illeti, helyesbíteném a korábbi válaszokat. A desztillált víz nem vegytiszta H2O, hanem olyan víz, amit elpárologtattak és lecsaptak, ezzel megszabadították azoktól a szennyeződésektől, amiknek a forráspontja magasabb volt, mint a vízé. Az alacsonyabb forráspontú szennyeződésektől (pl. ammónia) nem lehet így megtisztítani a vizet.
látom, még mindig nem sikerült lekattanni a pi vizes témáról :))
"Mivel a pi víz egy szélhámosság, ezért csak hiszed, hogy nem ugyanazt iszod, amit nem akarsz inni, mert becsapnak vele, hogy ez nem ugyanaz. "
láttad már egyszer is, hogy készítik a pi vizet? én egészen biztos vagyok benne, hogy vannak hamisítványok, pl azok a műanyag üveges dolgok, amiket meg lehet venni akárhol. én nem ilyen vizet iszom, hanem egy komoly üzembe megyek mindig, ahol látom, ahogy a víz átfolyik legalább 5 szűrőn. már ezért megéri! ismered a LAICA szűrőt? akkor az is átverés? no sebaj...
A szűrés csomó mindent nem szed ki a vízből... bár a csapvíznél jobb, az igaz. De nem steril, és a körülmények sem azok. Pi vízzel fölösleges foglalkozni, mert nincsen ellenőrzés, nincsenek pontos kritériumok - a fene se tudja, hogy pontosan mit kapsz. Kaphatsz pl. légiós betegséget, ha nem tisztítják normálisan a szűrőket.
A forralás jól működik, használható és olcsó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!