Lehetséges olyan állatok létezése amik majdnem akkorák mint egy bolygó és táplálkozás közben bolygók körül keringenek és a légkörön keresztül lenyúlnak a nyelvükkel és nagy élőlényeket ragadnak el?
A csillagközi térben elvileg létezhetnek ilyen méretű, élőnek tekinthető valamik. De azok a világegyetem életkorából eredően nem lehetnek valami hű de fejlett, bonyolult szervezetek, a szabad csillagközi anyag rettenetes ritkaságából eredően, nagyon lassú egyed- és fajfejlődésűek kell hogy legyenek.
Szintén a "kevés alapanyag" miatt, lehet, hogy egy ilyen szervezet sűrűségre ritkább, mint egy bolygó légköre. Egy ilyen iszonyatosan laza szerkezettel elképzelhető, mit művelnének a bolygóközi gravitációs viszonyok, úgyhogy ha van is ilyen, akkor a naprendszerektől nagyon távol.
Egy több kilométerre elhúzó üstökös gravitációja is széttépné, mint hajópropeller a medúzát.
Egy ilyen "izé" nem fog bolygóról ebédelni. És ha találkoznánk is egy ilyennel az űrhajónkkal, valószínűleg úgy átrepülnénk rajta, hogy legfeljebb némi csillagközi gázt-port érzékelnénk.
Nagyon valószínűtlennek tűnik az önmagában, hogy legyen ilyen lény, de ha van is, akkor is maximum a tudományra lehet ez (arra persze hatalmas) hatással, ránk fizikálisan semmiképp.
Én a Dead Space 3-ban láttam valami hasonlót:
De ez inkább a fantázia szüleménye, nem hiszem hogy a valóságban létrejöhetnének ilyen vagy ehhez hasonló nagy méretű élőlények :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!