Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Johnny Ecknek, eredeti nevén...

Johnny Ecknek, eredeti nevén Johnny Eckhartnak, a félembernek pontosan milyen rendellenesség okozta, hogy csak félig volt meg a teste?

Figyelt kérdés

[link]

lehet tudni, hogy nézhetett ki mondjuk a belső szerveinek az elrendezése? Mi okozza ezt a hibát? Azt tudom, hogy a gerinc fejlődésével volt gond a magzatban, és hogy az ikertestvére pedig egészségesen született. Hogy nézhetett ki az alteste?

2010. jan. 22. 00:35
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Benne van a wiki-s cikkben.

Eck was born with a truncated torso due to Sacral agenesis.

Sacral agenesis tovább mutat egy egy másik bejegyzésre. A hipopláziára. Ami pedig nem jelent mást, mint:

"fejlődési rendellenesség, amikor valamely szerv, szövet csökevényesen fejlődik ki."

Sacral = sacrum = keresztcsont.

Tehát a keresztcsont fejlődési rendellenessége. Etimológiája nem ismert, de összefüggésbe hozzák az anya bizonyos táplálkozási rendellenességeivel (folsav hiányos étkezés) és cukorbetegségével.

Több fajtája van, ez a legsúlyosabb, a medencecsont és húgyhólyag teljes, míg a bélrendszer részleges hiányával jár.

vagy valami ilyesmi :)

2010. jan. 22. 04:11
 2/10 anonim ***** válasza:

jaj fordítsátok már le azt a cikket, kérlek!

a mellkasa alatt, a hasa közepétől lefelé nem fejlődött ki semmi? úgy született? Jézusom, én ott a szülőágyon elájultam volna, fel se tudtak volna mosni onnan, ha ilyen gyerekem születik

2010. jan. 22. 16:57
 3/10 A kérdező kommentje:

azt tudom, hogy anyja fel kiáltott, hogy Istenem, hiszen ő egy törött baba!

Meg hogy ikertestvére is és ő is egyébként nagyon okosak voltak, már négyévesen tudott mindkettő olvasni.

Később meg egy híres fűrészelős bűvésztrükkel váltak ismertté :)

Ja, egyébként megélt tisztes 79 évet.

Köszönöm az eddigi válaszokat, de érdekel, pontosan mi is történt vele, és hogy milyen lehetett a teste, főleg a "kérdéses résznél"...

2010. jan. 22. 20:35
 4/10 anonim ***** válasza:

pl hogy ürített szegénykém.

megnősült?

2010. jan. 23. 18:37
 5/10 anonim ***** válasza:

Utolsó!

Hallottál a sztómáról? Úgy ürített, mint az akinek olyan bélbetegsége van (pl. vastagbélgyulladás, rák) hogy a végbelét a gyomorfalon kell kivezetni.

2010. jan. 23. 22:27
 6/10 anonim ***** válasza:
nem hallottam. de ha 79 évet, vagy mennyit élt, akkor régen születhetett, akkoriban nem lehetett valami fejlett az orvostudomány
2010. jan. 23. 22:40
 7/10 anonim ***** válasza:

Egyébként nem úgy kell elképzelni, hogy olyan, mintha ketté vágták volna. Hogy csak úgy sitty-sutty befejeződik a teste. Valami csökevényes dolog kell hogy legyen, lehet hogy pl. van végbélnyílása, ha nincs akkor sztóma, ez nem olyan új keletű dolog.

Hogy nézhetett ki az alteste?

Kb. sehogy, mivel nincs neki. Esetleg lehet hogy volt csökevényes lába, vagy valami nyúlvány a medencéje után, de azt minden bizonnyal levágták. Így is érdekesebb "mutáns" lett.

Az, hogy ikertestvére egészséges, az eléggé nagy csoda.

2010. jan. 23. 23:01
 8/10 anonim ***** válasza:
1991-ben halt meg, tehát nem a kőkorszakban született.
2010. jan. 23. 23:03
 9/10 A kérdező kommentje:

Na kicsit utánajártam.

Johnny Ecknek voltak lábai, csak annyira csökevényesek és rövidek, hogy el tudta rejteni a ruhája alatt.

Tehát ha a lábai valamennyire kifejlődtek, arra következtek, hogy a többi altesti szervei is (húgyhólyag, pénisz, végbélnyílás stb.) is, ha nem is száz százalékosan, de elég fejlettek ahhoz, hogy ellássák feladatuk többé kevésbé.

Ja, ha jól tudom, nem nősült meg. 1991-ben halt meg, szívrohamban.

2010. jan. 23. 23:09
 10/10 A kérdező kommentje:
ja, bocs, egyszerre kommenteltünk
2010. jan. 23. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!