Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Van megoldás a tengervízszint...

Van megoldás a tengervízszint emelkedésére?

Figyelt kérdés
Értem ezalatt azt,hogy meg lehet akadályozni majd valahogyan azt,hogy a mai tengerparti országok jelentős része ne kerüljön víz alá? Ott van pl Nagy Britannia. A múltkor láttam képeket,milyen hatásai lennének a tengerszint emelkedésnek,gyakorlatilag fél London víz alá kerülne,van arra megoldás,hogy a kulturális örökségeink ne vesszenek el,és a tengervizet valamilyen gáttal kivédeni,hogy megmaradjanak az országok városok olyannak,mint amilyenek most is?
2014. szept. 15. 18:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
De szerintem tőlünk okosabb emberek dolgoznak a probléma megoldásán, így most nincs értelme spekulálni
2014. szept. 16. 15:43
 12/19 anonim ***** válasza:
Szimplán fizikai szabály hogy egy folyót meg lehet állítani, de egy tengert vagy óceánt nem mert túl nagy a nyomása. Marad a végtelen pénz és végtelen nyersanyag szisztéma.
2014. szept. 16. 15:47
 13/19 anonim ***** válasza:

Utolsó, butaságot írsz. Folyót épp hogy nem lehet megállítani... tavat, tengert lehet. Hollandia hogy csinálja?

A víznyomás a mélységtől függ, semmi mástól. Ezen kívül a hullámzással kell még számolni.

2014. szept. 16. 15:49
 14/19 anonim ***** válasza:
Arról beszéltem hogy mikor kiönt a folyó, nem arra hogy megállítani, na xD
2014. szept. 16. 16:04
 15/19 meteorologus8 ***** válasza:

Persze, hogy van megoldás. Gát. Sok nagy gát. És nemcsak gátak, hanem rengeteg tengerparti infrastruktúra (erőművek, olajfinomítók, sólepárlók, csatornahálózatok) átépítése. Nem egy megoldhatatlan dolog, csak buldózer kell hozzá.

A baj a pénz. Ki fizeti ki mindezt? A gazdag országok nyilván saját maguknak, de hát akkor bizony az az összeg a nyugdíjakból, az oktatásból, az egészségügyből fog hiányozni, és már megint lehet szidni a kormányt...

Még nagyobb baj van a szegény országokkal. Ők ugyanis nem tudják kifizetni maguknak. Vagy elárasztanak minket menekültekkel, vagy kifizetjük mi nekik. Lehet választani: vagy beleegyezünk abba, hogy ötven év múlva elvétve lesz csak fehér ember az utcáinkon, vagy még sokkal több pénzt költünk a nyugdíjainkból, oktatásunkból, egészségügyünkből az ő infrastruktúrájuk fejlesztésére. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy ők is hallottak ám a klímaváltozásról, és tisztában vannak vele, hogy a mi pazarló életmódunk miatt kell nekik új ország után nézni, és bizony ezért nem vagyunk túl népszerűek arrafelé. Sőt, a leginkább veszélyeztetett országok elég sűrűn emlegetik a Nemzetközi Bíróságot is. El tudod képzelni, mit jelentene egy bírósági kártérítési ítélet mondjuk egy teljes sziget eltűnéséért?

Tehát nem kell aggódni, Hollandia nem fog eltűnni, ahogy Anglia sem, és a városok képe is meg fog maradni. Azért viszont lehet aggódni, hogy miből fogjuk kifizetni ezt a csillió dollárt, főleg, hogy jó eséllyel az egész világnak mi, a fejlett országok leszünk kénytelenek állni a számlát.

2014. szept. 18. 09:43
 16/19 anonim ***** válasza:
Ha te bulldózerrel olyan gátat építesz nekem, ami megállítja az óceánt, én esküszöm megeszek egy papírzsebkendőt xD
2014. szept. 18. 11:59
 17/19 anonim ***** válasza:
Meg amúgy a pénz már egy bizonyos határ felett nem számít. A pénz azért lett kitalálva hogy legyen gazdaságunk, legyen meg a körforgás. Egy világszintű problémánál nem számítana a pénz. Fognák a kellékeket, mennének és építenék a gátukat. Például az USA vagy Oroszország kinek fizessen ilyen esetben? Saját magának? Katasztrófa helyzetben már nem a pénz a visszatartó erő.
2014. szept. 18. 12:21
 18/19 meteorologus8 ***** válasza:

A 13-as már megadta a választ, úgyhogy nem akartam felhozni, de úgy látszik, mégsem egyértelmű:

20 centivel magasabb óceánnak pontosan annyival van több nyomása, mint egy 20 centivel magasabb folyónak. Szóval a nyomás nem gond.

Máskülönben miért nem zúzza össze a nagy óceán a benne lévő kis szigeteket?

2014. szept. 20. 12:32
 19/19 anonim ***** válasza:
Ez olyan kérdés volt hogy miért nem zúzza össze a tengerfeneket... Azért mert tömör.
2014. szept. 20. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!