Hogyan lehet egy fotonnak pillanatnyi helyzete?
MIt nem ér el LOL?
A vákumban talán nincs gravitáció?
Az idő nélküli pozíció váltás nem az 1c vel mozgó objektum problémája . Egy 1c vel haladó űrhajóban azt tapasztalnád hogy az egész univerzum a haladási irányodba keskenyebb mint az űrhajó hossza így anélkül "tehetsz meg távolságokat az univerzumban" hogy elmozdulnál vagyis 0s alatt eljuthatsz bármilyen távolságra az univerzumban.
Ezt csinálja a fény is , gyakorlatilag nem öregszik csak van .
Arra viszont nem kaptam választ hogy a kísérletben a fény terjedését lassították e le azaz elkezd öregedni a foton vagy csak a sűrű közeggel az útját hosszabbították meg azzal hogy az atomok közt ide oda pattogva tovább tart átvergődnie ugyanis hallottam már ilyen meg olyan magyarázatokat is pl az üvegben haladó fény kapcsán és olvastam már lefagyasztott és eltűntetett fényről amit kiolvasztás után ujból láttak tehát két jelenséggel állunk szemben .
Az egyik a fény elemére hat a másik a környezetet manipulálja .
Ha megfigyelhető a mozgása akkor nem biztos hogy eléggé lelassult,mert abban a kísérletben ahol meg is állították ott el is tűnt . Ez logikus mivel a fény csak addig mutatja részecske tulajdonságát amíg nagy sebességgel halad ,ezért is nincs nyugalmi tömege mivel az a tömeg csak virtuális tömeg és abból adódik hogy a fényrészecske nagy lendülettel becsapódik a műszerbe .
Biztos van egy átmenet hogy meddig látjuk a lassított fényt de ez akkor is két tészta mert nem derül ki hogy az atomok közt pattog 1c vel és ezért halad át lassabban és azért látjuk az áthaladását vagy a fényrészecske saját rezonanciája forgása órajele nevezd bárminek lett belassítva fagyasztással. Ekkor magyarázható a részecsketulajdonság eltűnése majd ujbóli megjelenése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!