Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az impulzus megmaradás törvény...

Az impulzus megmaradás törvényének ellentmondani látszó hajtótómű modellje működni látszik. Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

2014. aug. 4. 19:19
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Azt azért nem mondtam hogy vegyél EMDRIVE részvényt vagy ilyesmit. Csak gondoltam ez érdekesebb lehet mit a barátok közt. Vagy sem
2014. aug. 4. 22:37
 12/19 anonim ***** válasza:

Már ott hülyeség az egész, hogy a mikrohullám részecskéket hoz létre. Ahhoz az túl kis energiájú. Ha a mikrohullám részecskéket hozna létre, akkor még sokkal inkább létrehozna a fény.

Egyébként meg még ha keletkeznének is részecskék (na persze nem a mikrohullámtól, hanem valami erősebbtől), az impulzus akkor is megmaradna. Hiszen az elektromágneses térnek és a fotonnak is van impulzusa.

Vagy kamu az egész, vagy az újságíró nagyon félreértett sok dolgot.

2014. aug. 5. 04:14
 13/19 A kérdező kommentje:

Azt én sem hinném hogy bármiféle megmaradási törvény sérülne,inkább arról van szó hogy a zárt rendszernek gondolt rendszer mégsem zárt. Egy csomó olyan dolog lehet amit elfelejthettek figyelembe venni például a föld mágneses tere, inhomogén melegedése a rendszernek stb.

A jó teszt tényleg az volna ha fognák az egészet és kilöknék az ürállomásról aztán hagy szóljon.

Egyébként a NASA reportot nem újságrók írják.

A mikrohullámú rezonátorban a mikrohullám sokszoros visszaverődés során konstruktív interferencia lép fel és a mikrohullámú tér felerősödik ezért talán lehetséges az hogy a többfotonos gerjesztés mitájára (nem lineáris optika)valamiféle részecskét rántson elő a virtuális térből bár azt én is érzem hogy erre kicsi az esély

2014. aug. 5. 07:59
 14/19 Wadmalac ***** válasza:

Örvendetes lenne, ha a szkepticizmus stabil tudományos alapokon nyugodna, mert ha nem, akkor pontosan ő maga az áltudomány, nem az, amit támad.

Azt hiszem, az itt kategorikusan "ostobaság", "nincs is ilyen" stb. dolgokat hangoztatók egyike sem tud véleményére bármi bizonyíték erejű dolgot felmutatni, míg a NASA tud:

[link]

Aki pedig arról beszél, hogy igen, létezik, de használhatatlan, mert túl gyenge, annak egy tudománytörténeti anekdotát említenék.

Sajnos már nem emlékszem pontosan, melyik két tudós volt az, aki megszemlélte a Wright testvérek repülőbemutatóját. Az egyikük rögtön ócsárolta, hogy lassú, estlegesen működő, megbízhatatlan, veszélyes, nem jó ez semmire. A másik csak egy kérdéssel válaszolt: "És mire jó egy csecsemő?".

Az első gázturbina-modell egy gördeszkán álló konyhaasztalt nem tudott volna eltolni, most meg többszörös hangsebességgel tud repülőt hajtani.

Várjuk ki, mi lesz ebből. Az összes eddigi bolygóközi hajtóműterv közül ez a legtalpraesettebb praktikum szempontjából, remélem gyorsan fejlődésnek indul a dolog.

2014. aug. 5. 08:28
 15/19 anonim ***** válasza:

Nem hiszem hogy megdőlt volna az impulzus megmaradás törvénye.

Nemrégiben a relativitáselmélet dőlt meg:

[link]

De elfelejtettek szólni a CERN-nek, így ott még mindig hajszálpontosan aszerint keringenek a részecskék... :D

Egyébként a 720 millinewton sem sok, de ígéretes lenne, a 30-50 mikronewton még ahhoz képest is csak annyi, mint a mai rakéták a fénysebességhez képest (1/20000).

Ez már csak alig több(?) mint a mérési hiba.

2014. aug. 5. 13:10
 16/19 Wadmalac ***** válasza:

"Nem hiszem hogy megdőlt volna az impulzus megmaradás törvénye."

Nem is dőlt meg. Az olyan fizikai rendszerben igaz, ahol anyag nem alakul energiává meg vissza sem.

Csak már megint hangzatos cím kellett, a média már csak ilyen, még a tudományos is. :)

2014. aug. 5. 13:44
 17/19 anonim ***** válasza:

Anyag semmilyen rendszerben nem alakul energiává, meg vissza, mert az energia is anyag. Ha meg részecske-energia átalakulásra gondoltál, akkor is mindig teljesül az összes megmaradási tétel, köztük a lendületé is.

A mikrohullámok meg hiába interferálnak és erősítik egymást, abból még mindig nem lesz részecske, mert az nem a sugárzás intenzitásától függ, hanem az egyes fotonok energiájától, az meg a frekvenciától, ami a mikrohullámoknál ehhez túl alacsony.

2014. aug. 5. 14:52
 18/19 Wadmalac ***** válasza:

"Ha meg részecske-energia átalakulásra gondoltál, akkor is mindig teljesül az összes megmaradási tétel, köztük a lendületé is."

Mint ahogy biztosan itt is.

Hol ír olyat az eredeti cikk, hogy megdönti a lendületmegmaradás törvényét? Max. az erdeti newtonival áll szemben, mint írtam, de azzal egy nukleáris erővel hajtott generátor is szemben áll. :D

2014. aug. 5. 15:22
 19/19 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy ez a cikk nem ír ilyet, én csak az Index cikkét olvastam, ami azzal kezdődik, hogy megdőlt a lendületmegmaradás törvénye :)
2014. aug. 5. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!