Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Meddig élhetünk még a Földön?...

Ggggé kérdése:

Meddig élhetünk még a Földön? Élelem, víz, stb szempontjából.

Figyelt kérdés

Valaki azt mondja,50 év és kalap-kabát.

De ha ez így van,akkor mi már ne is szüljünk gyerekeket?

2014. júl. 19. 11:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

50 év az nagyjából az az idő, ameddig a kőolaj elég a mostani számítások szerint.

A víz és élelem jóval tovább kitart. Legalább évezredekig, vagy még tovább.

Az arzénos, meszes, stb vizet sem azért nem tisztítjuk meg, mert lehetetlen, vagy mert ne lenne rá technológia. Csak jelenleg van olcsóbb megoldás is. Pl az ISS-en (nemzetközi űrállomás) a vizeletből képesek ivóvizet gyártani.

Egyik ismerősöm szerint, aki egy akadémiai professzor, nem a víz vagy élelemhiány okozza majd a fő gondot. Nem is az energia, mert azt csak tudnánk új technológiákkal előállítani, hanem a nyersanyag hiány.

De ez is még sokár, a mi életünkön bőven túl fog eljönni.

Szülj csak gyerekeket, nyugodtan! Nem akarok nagyon politizálni, de már csak azért is, mert ha nem szülsz akkor az állam megbüntet. Büntetőadót kell fizetned, sőt, most úgy néz ki a kormányunk tervei szerint, hogy a nyugdíjproblémát úgy készülnek megoldani, hogy akinek nincs gyereke, nem hogy nyugdíjat nem kaphat, hanem élete végéig fizetnie kell.

Mintha egy gyerekszülés egy ember döntésén múlna. És sokaknak azért ne lenne gyereke, mert annra tiltakoznának ellene. Örökbefogadni egyedülállóként meg szinte lehetetlen.

2014. júl. 20. 12:57
 12/16 anonim ***** válasza:
Még a földköpenyt se fosztottuk ki a nyersanyagokból. mióta az ember él ez bírja, és még bírni is fogja. Mire mi kifogynánk a nyersanyagból, jó pár száz év múlva szerintem, addígra már talán forró magma lehűtésével is tudunk akár fémet, vasat előállítani. És még azon kívül is van nyersanyag. Valamilyen körülmények között létrejönnek ezek az anyagok, tehát folyamatosan termelődnek. Szénnek nagy nyomás, olajnak úgyszint ez kell. Fémet akár a kőből is tudunk kinyerni kis mennyiségben, és így tovább. Csak nyugi :)
2014. júl. 20. 16:04
 13/16 anonim ***** válasza:

Ja, csak az ismerősöm, kollégám álláspontját ismertettem a témáról. Gondoltam érdekességképen megemlítem.

Amúgy nem is a vassal van a gond. Azt ócskavasból is elő lehet egyszerűen állítani.

A kőolaj, földgázforrások végesek, 50 évig elég még állítólag. És évmilliókba telik, míg újraképződik.

A kőszénnel ugyan ez a helyzet. A ritkább technológiai elemekkel van inkább a gond.

Bár még egyszer mondom, nekem nem meggyőződésem hogy ez lesz. És ha tényleg ez következne be, mint írtam az nem a mi életünkben fog eljönni, hanem sokkal később.

2014. júl. 20. 17:01
 14/16 anonim ***** válasza:
Kőolaj, földgáz nem fog kifogyni, elmondom miért. Fosszíliákból lesz nagy nyomás alatt olaj és/vagy gáz, ezt nem tudom. Azt viszont igen, hogy élőlények pusztultak el mindig is, ezzel elindítva egy gigantikus olajgyártási folyamatot. évmilliárdok kellenek olaj termelődéséhez, de ez egy folyamatosan termelődő anyag. Szerintem.
2014. júl. 20. 20:32
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kedves,megértő és hasznos válaszokat! Tudom hogy gáz 18 évesen ilyennel foglalkozni, arra számítottam,hogy majd ezzel jönnek a válaszolók is,de nem így történt :))

Mindenkinek megy a zöld kezecske a hasznos válaszért :))

2014. júl. 25. 15:53
 16/16 anonim ***** válasza:
Ez nem korfüggő. Szimplán nem élsz dobozban. A világod iránti érdeklődés mellékhatás.
2014. júl. 26. 00:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!