Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Meddig élhetünk még a Földön?...

Ggggé kérdése:

Meddig élhetünk még a Földön? Élelem, víz, stb szempontjából.

Figyelt kérdés

Valaki azt mondja,50 év és kalap-kabát.

De ha ez így van,akkor mi már ne is szüljünk gyerekeket?

2014. júl. 19. 11:01
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Elő tudjuk magunk állítani az élelemforrásaink, növényeket termesztünk, szántóföldeket gondozunk, stb. A víz miatt ne aggódj, akár a tengervizet is meg lehet úgy tisztítani hogy rendesen fogyasztható legyen. Nincs miért aggódni, az emberiség tud magára vigyázni.
2014. júl. 19. 11:51
 2/16 anonim válasza:
Sok ilyen hírrel találkozik az ember. Meg hogy túl van terhelve a föld, nagy a környezetszennyezés, sok az ember. Azt hiszem ez megoldódik. Ha kevés az élelem kevesebb lesz az ember is. Ha nincs víz még kevesebb. Természetes kiválasztódás alapján nagyjából.
2014. júl. 19. 12:05
 3/16 anonim ***** válasza:

Víz mindig lesz, az nem tűnik el, csaak átalakul vagy más helyre vándorol. Minél több ember lesz a Földön, annál több víz lesz kötött állapotban (emberekben lekötve). Igazából ha pusztán matematikai alapon nézzük a dolgot, akkor bőven jóval több víz, szén és minden egyéb, az ember felépítéséhez szükséges anyag alkotja a Földet, mint amennyi ember elfér állva egymás mellett a Föld felszínén. Még akkor is, ha a felszínbe beleszámoljuk az óceánok felületét is. Persze, ilyen megfontolásból akkor már nehéz lenne bármilyen élelmet is termelni, mert ahhoz hogy elültethess egy tő paradicsomot, valakinek egy másik ember nyakába kéne ülnie, hogy legyen helye a paradicsompalántának. Ez persze a valóságban kivitelezhetetlen.

Véleményem szerint még jóval, nagyságrendekkel több időnk van az életterünk teljes megszűnéséig 50 évnél, még akkor is, ha innentől semmit nem teszünk a Föld megóvásáért. De azért szerintem senki nem akar nagyon mostoha körülmények között élni, így jó lenne, ha minél hamarabb minél nagyobb erőfeszítésekkel állnánk neki ennek a projektnek. Kezdeményezések vannak, jó irányba is haladunk talán, de ezt igazából senki nem fogja tudni neked egzaktul megválaszolni, mert még soha nem történt részletesen dokumentált emberkihalási folyamat a bolygó egészén, szóval nincs mintánk, ami alapján prognosztizálhatnánk az emberiség létének végét.

2014. júl. 19. 12:38
 4/16 A kérdező kommentje:

Hát igen,csak belegondolva, én 18 éves vagyok, alig várom már,hogy végezzek az iskolával,feleség legyek és már tudom,hogy az az álmom hogy legyen 3 gyerekem,tudom is a nevüket már,stb. És úgy lelomboz,mikor ilyeneket hallok, vagy olvasok,hogy "már nincs sok hátra az emberiségnek stb...

De a válaszokból arra következtetek,hogy kicsit fel van ez fújva.

Köszi a válaszokat :))

2014. júl. 19. 12:39
 5/16 anonim ***** válasza:
Nézd, lehet hogy az emberiségnek nincs sok hátra, de nekem rengeteg tervem van még (többek között ugyancsak három purdé is, lehetőleg két fiú és egy lány vagy két lány és egy fiú). Szóval ha gondolod... ;) :D
2014. júl. 19. 12:49
 6/16 anonim ***** válasza:
Élj amíg tudsz! Használj ki minden percet mint ha ez lenne az utolsó. Bár elég közhelyes, de igaz. Ne aggódj a vége miatt. Ha itt lesz, úgy is eljön, ha pedig nem, akkor élni fogsz rettegésben? :D Élj és élvezd
2014. júl. 19. 12:57
 7/16 A kérdező kommentje:

Ez ijesztő,mert én is 1 lány 2 fiúra gondoltam elsősorban :D

Hát igyekszem kihasználni az életet, meg próbálok az ilyenre nem gondolni.

Nem ilyen beállítottságú vagyok,de most azon leszek

Köszi a válaszokat :))

2014. júl. 19. 13:42
 8/16 anonim ***** válasza:
Valaki elmagyarázná, hogy mi a baja közhelyekkel? Mindenki köpköd rájuk. A közhelyek pont azért közhelyek, mert az emberek elfogadták, hogy ezeket a tényeket nem tudják megváltoztatni. Az emberek ismerik ezeket a dolgokat és ha valamilyen akadályba ütköznek, akkor szinte mindig tudnának felhozni egy ilyen közhelyet, csak az a megoldás, amit kínál nem tetszik nekik, mert fáradtságos. Ettől függetlenül MEGOLDÁS...
2014. júl. 19. 13:56
 9/16 anonim ***** válasza:
Kérlek kedves kérdező. A család is a boldogságod része, nem élveznéd az életet ha lenne egy családod? :D
2014. júl. 19. 15:53
 10/16 Napfonat ***** válasza:

Hogy meddig élhetünk még a Földön? Nos, nem sokáig!

Bár a vízből sohasem lesz kevesebb, minősége azonban katasztrofális világszere. Vagy természetesen (lásd a magyarországi arzénes és meszes vizeket), vagy mesterséges szennyezés miatt ihatatlanok. A Világ lakosságának kb. 25-30%-a olyan helyeken él, ahol már most komoly probléma a víz hiánya, illetve minősége!

Tudományos prognózisok szerint globális élelmiszerért és vízért zajló háborúk várhatóak a közeljövőben (úgy 20-40 éven belül), és rengeteg ivóvíz- ill. klimatikus (éghajlati) menekült várható Európában.

A Csendes-óceán közepéből vett vízminta rendkívül magas fogamzásgátló származékokat mutatott ki. A sarki jegek és magashegységi gleccserek is magas fokú szennyezettséget mutatnak, arról nem is beszélve, hogy a jég félelmetes tempóban olvad. Ez a világtengerek szintjének növekedéséhez, azaz a lakott tengerparti területek elárasztásához vezet. A világ néhány apró szigetországa például teljesen el fog tűnni. Utána is lehet nézni Tonga, Tuvalu, Mikronézia, Maldív-szigetek, Seychelle-szigetek, vagy éppen Banglades, Hollandia, Dánia vagy bármely tengerparti ország hogyan szándékozik védekezni az ellen, hogy országuk a tenger fenekére kerüljön! Úgy látszik, csak a Hollandok értik ennek a módját!

Ami a talajok szennyezettségét illeti, az intenzív földműveléssel és állattenyésztéssel oly mértékben tettük tönkre világszerte a termőföldeket és talajokat, hogy helyrehozhatatlan! A talaj nagyon hosszú ideig alakul ki, többszáz, de akár több ezer évig is eltarthat, hogy megfelelő vastagságú és minőségű talaj képződjön. Sajnos, a talajoknak is vége! Még ideig-óráig húzzuk, de egyszer eljön az az idő, amikor nincs tovább! Magyarország termőföldje egy halvány fokkal jobb helyzetben van, mint a többi (mondjuk amerikai vagy orosz), de ezért is oly értékes más országok szemében!

Már elfáradtam, hogy tovább írjak, de lenne még mit.

Gyereket meg szüljél csak nyugodtan, különben elfogynak a magyarok!

2014. júl. 19. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!