Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Megeshet, hogy több világegyet...

Megeshet, hogy több világegyetem létezik? Épp úgy mint a miénk, talán van valami az elképzelhetetlenen túl?

Figyelt kérdés
Egyszer láttam valami dokumentumfilmet ahol párhuzamos univerzumokról beszéltek azt hiszem. A világot egy szivacsszerű dologhoz hasonlították, ahol a mi világegyetemünk csak egy légbuborék a sokból. Folyamatosan jönnek létre újak valami kisülések lévén, mikor a világok találkoznak, a mi ősrobbanásunk előtti állapothoz hasonló formában. Persze ez csak nagyon erősen merész elméletnek tűnik, de elgondolkodtató.

2014. júl. 14. 16:17
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
ez igaz ilyen értelemben :)
2014. júl. 16. 19:14
 12/22 anonim ***** válasza:
ebben igazad van :)
2014. júl. 17. 07:36
 13/22 anonim ***** válasza:
igen ebben igazad van :) az ember a domináns faj a földön még egyelőre
2014. júl. 17. 08:08
 14/22 Wadmalac ***** válasza:

"a tér és idő is csak hozzánk kötött fizikai fogalom/törvény :)"

Hát inkább úgy fogalmaznám, hogy a mi univerzumunkhoz kötött, ez egy kicsit szélesebb halmaz. De akkor azon kívül nem is tudjuk értelmezni.

Ezért van bajom a dologgal. Ha elfogadom, hogy a mi univerzumunkon kívül nincs tér és idő, csak annak határaiig, akkor a másik univerzum máshol, máskor értelmetlen.

A két hipotézis egymást üti. Valamelyik rossz, vagy szükségünk van egy nagyobb halmazra, ami megteremti a hiányzó összefüggést és feloldja a paradoxont.

Péééééldááááuuuuul......mondjuk átszabjuk kicsit a két hipotézist.

1. A mi univerzumunk teremti meg a saját 3 térdimenzióját és idejét tágulása közben.

2. A 4. illetve afeletti térdimenziók mentén ez N-szer megtörténik, N darabszámban.

Csak az kellett, hogy axiómának vegyem, miszerint 3-nál több térdimenzió létezik.

A máshol kérdés ezzel megoldva.

A máskornak meg nem kell, hogy értelme legyen. Ha mégis elvárjuk, akkor bizony 1. vagy nem a bigbang csinálta az időt, hanem az már volt és lesz is, vagy 2. újabb idődimenziót is be kell vezetni. Ennek a gondolata is fáj. :)

2014. júl. 17. 08:43
 15/22 anonim ***** válasza:

"Ha elfogadom, hogy a mi univerzumunkon kívül nincs tér és idő, csak annak határaiig, akkor a másik univerzum máshol, máskor értelmetlen."

Kivéve, ha az is megteremti magának a saját téridejét.

Persze a közöttünk levő valamit ettől még ugyanúgy nem tudjuk értelmezni.

2014. júl. 17. 09:04
 16/22 A kérdező kommentje:
Utánanéztem a dolognak, és van valami elmélet, miszerint 11 dimenzió létezhet, persze idővel együtt, és valami brámok érintkezéséről szól. Na mindegy, a lényeg amire ki akarok lyukadni, hogy eszerint az elmélet szerint apró kisülések hozzák létre az univerzumokat a brámok érintkezésének pontjain, eddíg én is furának tartom, de van egy olyan része az elméletnek, hogy ez végtelenségig újra és újra ismétlődik, nincs vége, és nincs eleje. Újra és újra megtörténik az a bizonyos ősrobbanás, nincs eleje és vége. Nagyon zavarosan magyaráztam el, de a vége az, ami érdekes.
2014. júl. 17. 17:02
 17/22 Wadmalac ***** válasza:

"Kivéve, ha az is megteremti magának a saját téridejét.

Persze a közöttünk levő valamit ettől még ugyanúgy nem tudjuk értelmezni."

Ehhez kellenek a magasabb térdimenziók.:)

2014. júl. 18. 08:21
 18/22 anonim ***** válasza:

Csak az a gond, hogy azokat meg nem ismerjük.

A 11 térdimenzió, amit a húrelmélet mond, még mindig a mi világunk dimenziói. Nem kapcsolódnak másik világhoz.

2014. júl. 18. 08:24
 19/22 A kérdező kommentje:
Nem kapcsolódik, de úgy tudom, hogy ez elmélet alapján létre is jöhetnek akár más világok, univerzumok. Nagyon bamba vagyok az ilyesmihez, ezért is vagyok kíváncsi a véleményetekre :D
2014. júl. 18. 10:39
 20/22 Wadmalac ***** válasza:

"A 11 térdimenzió, amit a húrelmélet mond, még mindig a mi világunk dimenziói."

Vagy azé IS. :)

Hipotézis az hipotézis. :D

2014. júl. 18. 11:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!