Gyógyszerész szeretnék lenni, de a mate szak is érdekel a fizikával együtt. Hogyan lehetséges ezt kivitelezni? Gondolom sok matekos tárgy van a gytk-án is?
Őszintén szóval én azt mondanám, hogy próbálkozz be a vegyészmérnök képzéssel. (Én is oda járok, a BME-n)
Igazából a gytk-n kevesebb a matek mint a vegyészmérnökin, a kémia ugyan annyi, csak gytk-n több a biosz.
Fizika van vegyészmérnökin is. Első félévben ha jó voltál belőle gimiben akkor unatkozni fogsz, mert a nagy része ismétlés, de utána keményebb, egyetemi szintű a tananyag a második félévtől, de pl. nálunk már a második félévben jön a "vegyipari géptan" ami igazából fizika és eléggé nehéz.
Matekból mérnökin elég sok van, analízissel kezdesz amit viszel pár félévig és csinálhatod emelt szinten is.
Emellett a gyógyszerészettől se kellene elhajolnod mert van lehetőséged gyógyszervegyészi szakirányba menni.
Negatívum az lehet, hogy a mérnöki képzéssel jár pár közgazdasági tárgy is mint a mikro- makroökonómia, üzleti jog, menedzsment ilyesmi, de ezeken túl kell lenni, egy félévet vesznek igénybe és nekem felüdülés volt.
(Amúgy ha érdekelne a vegyészmérnöki, írj nyugodtan privit :) )
Azért szerintem nem most kéne elkezdeni a mérnök-gógyszerész /orvos harcot, mert egyik oldal sem nyerhet.
- a 2013as felvételi eljárásban a BME biomérnökire 396 pont kellett, debrecenben az ÁOK-ra 395 --> több pont kellett egy biomérnöknek mint egy orvosnak, a gyógyszersznek pedig szintén debrecenben 369
Nem csak az a lényeg, hogy ki mit tanul, hanem az is, hogy hol.
Van gyenge biomérnöki szak is, de van erős is. Ugyan úgy gyógyszerészből.
Elfelejtettem.
Mielőtt valaki elkezdene kételkedni az előző hozzászólásomban leírt pontszámok valós létében, inkább megjelölöm a forrást. :)
Igen, lehet, hogy elfelejtettem, de azt is hozzáteszem, hogy nekem is megvan a két emeltem (igen, biosz és kémia) ahogy a 160 felvett emberből kb. 100-nak (a BME-n). De a maradék nagyjából 60 ember ténye pedig nem változtat azon, hogy nem 370 pont kell biomérnökire (ahogy egy előttem szóló azt megállapította.)
Az orvos-mérnök lenézésről pedig nem tudok, pedig biomérnökként kezdtem és ÁOK-s lettem és soha nem tapasztaltam még olyat, hogy a mérnökökre rossz szót szólnának, lehet, hogy csak nem a megfelelő körökben mozgok, de itt (sajnos) a gyógyszerészek leszólása megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!