Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mit lehet szeretni a csillagás...

Mit lehet szeretni a csillagászaton?

Figyelt kérdés
2014. júl. 5. 21:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
73%
Ez egy költői kérdés.
2014. júl. 5. 21:59
 2/12 anonim válasza:
100%
Nem tudom,de teljesen elbűvöl:)
2014. júl. 5. 22:20
 3/12 anonim válasza:
59%
Azt hogy nem vagy a földön,hanem több millió fényévnyire innen ahol nincs szenny.
2014. júl. 5. 23:09
 4/12 anonim válasza:

Hát szerintem gyönyörű a csillagászat

http://www.youtube.com/watch?v=Basw-tct0kw

2014. júl. 5. 23:19
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
A megismerést! :) És az elszakadást erről az elszigetelt poros kis golyóról :D Mármint éled a szürke mindennapjaidat, mindig rohanás, határidők, csomó kötelezettség, fontosnak tűnő dolgok, rengeteg ember, földi élet dolgainak zsúfolt tömkelege.. aztán felnézel az éjszakai csillagos égboltra és egy pillanatra Minden gond elszáll, minden történés elveszti a jelentőségét, kiszakadsz a valóságból! Rádöbbensz, hogy milyen kicsi vagy már csak a Naphoz képest is.. de héy, a Nap is milyen kicsi a legnagyobb ismert csillaghoz, a VY Canis Majorishoz képest! Láthatom én ezt a csillagot? Mikor láthatom, hol? Lehetnek bolygói? Melyik csillagoknak vannak bolygói? Milyen bolygók vannak? ..és hopp, máris tudni akarsz mindent a Világegyetemről :)
2014. júl. 6. 00:47
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Ó emberke, tudom, hogy volt rég

Gúvadt szemedre meredt az ég.

Agysejtjeid láncolata csillagképek vetülete lett,

A sok fényes pont vajon mi fejed felett?

Megakadt akkor a létfenntartó igyekezet,

Midőn arcod a végtelenben megmerítkezett.

Ismeretlen XX. századi költö (én) ifjúkori verse

2014. júl. 6. 10:13
 7/12 anonim ***** válasza:
A csillagászatot, mint témakört annyira nem szeretem, de az asztrofizikát imádom. Csodálatos dolog megismerni a természetet. Hihetetlen bonyolult dolgok a csillagok. Maga a megismerés útja, amit boldoggá teszi az embert. Egyébként meg az éjszakai égbolt csővel vagy anélkül is, de valami csodálatos. Egyszerűen megfogja az embert. Mindenki tudja, hogy ott van a Jupiter, létezik, de amikor belenézel a távcsőbe és azt látod, hogy tényleg ott van az valami hihetetlen érzés. Ilyenkor ébredsz rá arra, hogy igazából a világ koránt sem a Földre szűkül, mert hiába tudod ezt, amíg nem látod a saját szemeddel, addig csak elképzelni tudod.
2014. júl. 6. 10:20
 8/12 anonim ***** válasza:
6os, ez nagyon jó!!
2014. júl. 6. 22:39
 9/12 anonim ***** válasza:

örülök, hogy tetszik!

6-os

2014. júl. 7. 00:36
 10/12 anonim ***** válasza:
azt hogy elvont tud lenni nem kicsit.
2014. júl. 14. 00:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!