Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A víz üzenetei? Ennek mennyi...

A víz üzenetei? Ennek mennyi tudományos alapja van?

Figyelt kérdés

http://www.youtube.com/watch?v=aBuGpJsXJuQ

http://www.youtube.com/watch?v=fA1hnDY-qdY&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=DYgTfB83u4w&feature=related

Ezeket nézzétek meg és valaki adjon választ arra, hogy ennek mennyi tudományos alapja van!

Szerintem ez az egész túl meseszerű és nem bizonyít semmit.

(A kommenteket is ajánlom olvasásra.)

2010. jan. 2. 22:21
 1/8 anonim ***** válasza:
Hülyeség az egész.
2010. jan. 2. 22:42
 2/8 anonim ***** válasza:

Jajj már megint :) A hiperszuper doktorúr egy író, nem "doktor", diplomáját is egy indiai EL NEM FOGADOTT egyetemen szerezte... Márpedig szerintem Japánban azért lettek volna olyan jó egyetemek, ahol tudott volna végezni.

Ez úgy halandzsa, ahogy van.

2010. jan. 2. 23:12
 3/8 anonim ***** válasza:
szerintem van benne igazság
2010. jan. 2. 23:13
 4/8 anonim ***** válasza:
A legtöbb áltudományos érvelés legalább veszi a fáradságot, és megpróbál logikusnak tűnni, de ez még csak logikailag se állja meg a helyét, pl az emberi testben ritkán fagy, szóval szép jégkristályokat látunk, csak élőlényben olyan az életben nem lesz, max ha jeget rágcsálunk.
2010. jan. 2. 23:19
 5/8 A kérdező kommentje:
Gondoltam, hogy ennek nincs sok valóságalapja és azt is megkérdőjelezem, hogy ennyire jól értene hozzá a filmben szereplő professzorúr.
2010. jan. 2. 23:49
 6/8 anonim válasza:

Nem hinném, hogy az egyes forrásokból származó vízminták minden cseppje ugyanolyan formában kristályosodik. Ha ez mégis így van, akkor az oka az lehet, hogy a források nem csak vízből (H2O) állnak, hanem számos más oldott anyagból is (pl. ami fel van sorolva az ásványvizes üvegen).

Viszont kiváló (és méregdrága) placebó készíthető vízből, ha elmondasz valami olyat, mint amit a második megszólaló (vízkutató), akkor biztosan megveszik.

2010. jan. 3. 11:15
 7/8 anonim ***** válasza:

Áh, ez hülyeség. Mi az, hogy különbség a rendezett és rendezetlen víz között, amikor az összes vizet folyékony formában szerzed?

Abban lehet valami, hogy a víz oldott anyag tartalma egészséges vagy sem, de ez nem a kristályosodás miatt lesz az, ami. Ez ebben a formában áltudomány.

2010. jan. 3. 12:09
 8/8 A kérdező kommentje:
Már meg is találtam erre a megfelelő szót: szofizmus.
2010. jan. 3. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!