Mi jellemzi az olvadás és fagyást (jellemző mennyiségek, befolyásoló tényezők, energtikai jellemzés)?
Figyelt kérdés
2014. jún. 11. 11:03
1/2 Walter_Dornberger 



válasza:





olvadáshő fagyáshő (etalpia) : jellemző mennyiségek
egykomponensű rendszerekre: befolyásoló tényezők: anyagminőség, nyomás, hőmérséklet, kölcsönhatások(...)
többkomponensű: az előbbiek + elegyedési efektusok, kolligatív sajátságok.
2/2 Walter_Dornberger 



válasza:





Ja és a kedvencem, a kristályosodás/olvadás esetén az entrópia változás is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!