Mi készteti az anyagot arra, hogy egy felsőbbrendű dologgá álljon össze?
"nah folytassad.....eljutsz a legelemibb reszecskeig, es az honnan eredt??????"
Hogyhogy honnan eredt? Ha például gyorsítókban atomokat ütköztetnek, anyagot reagáltatnak antianyaggal, a felszabaduló energia magától szubatomi részecskékké áll össze.
"szerintem az itt jelen levők mind tisztában vannak az evolúcióval... de azért folytasd! hátha tudsz valami értelmeset is... várjuk..."
Mielőtt az arcod akkorára nőne, hogy nem férsz be a szobába, esetleg mondhatnál te is valamit. Például elmondhatnád, mi az a "felsőbbrendű" anyag, amiről a kérdésed szólt, de amiről nem írtad le, mitől is "felsőbbrendű", pedig ketten kérdeztük meg eddig... várjuk...
a kérdésem lényegében: miért lesz a valamiből más fajta valami.. a felsőbbrendű szót azért használtam mert ez jutott eszembe, sztem megfelelő.. a felsőbbrendű szó szerintem pont az a szó amit mindenki a saját intelligenciájának megfelelő módon értelmezhet....
egyébként elnézést...
Minden, ami ma van, az ősrobbanásból ered, semmilyen más erő nem szükséges a világ működéséhez, mint ami akkor jelen volt. Aki ezt nem akarja megérteni, az korlátolt. Mert meglehet, tanítják is, de hát aki ahhoz keres önigazolást, hogy miért ne kelljen matekot meg fizikát tanulni...
Hogy mi volt az ősrobbanás előtt, azt a tudomány jelenlegi állása szerint nem fogjuk soha megtudni, azaz mindenki azt képzel oda, amit akar. Legyen az Isten, Buddha, Spagetti szörny vagy egy cserép virág. Ettől a ponttól lehet hitvitázni.
Szeretem, amikor jönnek a nagy vallási filozófusok és mondják, hogy márpedig ezt csak valami felsőbb hatalom teremtette így, ahogy van, mert a véletlen ilyet nem csinál és akkor különben is nem lenne semminek értelme, mert csak hús vagyok. Inkább sajnálom, mert olyan ostoba, hogy nem veszi észre a csodát, ami körülvesz minket, ami hegyeket emel ki a káoszból és élőlényeket formál pusztán a véletlen és pár jól konstruált szabály erejével. Nem értem, miért kell mindenáron a saját szabályainkat ráerőltetni egy fiktív mindenhatóra és miért nem lehet észrevenni, hogy a világ alapjaiban van precízen, de a mi gondolatainktól oly távolesően megcsinálva, hogy máig nem érjük fel ésszel.
Kb az a különbség a jelenlegi teremtéselméletek és a valóság között, mintha valaki úgy akarna gyermeket létrehozni, hogy frankeistein módjára varr össze halott emberi tagokat, ahelyett, hogy ágyba bújna a párjával...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!