Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi készteti az anyagot arra,...

Mi készteti az anyagot arra, hogy egy felsőbbrendű dologgá álljon össze?

Figyelt kérdés
2010. jan. 2. 12:02
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
87%
Mitől lesz valami felsőbbrendű?
2010. jan. 2. 12:26
 2/22 anonim ***** válasza:
83%

Bha, mitől lenne felsőbbrendű? Vagy mi a felsőbbrendűbb? A Nap, vagy egy egysejtű baci?

Egyébként nem kell semmivel kényszeríteni, megy az neki magától is. A természet törvényeibe kódolva van, hogy ezek a formák létrejöhetnek, és a természet egy olyan bazi nagy jószág, hogy amit létre lehet hozni, azt neki van ideje/energiája létrehozni. És ennyi.

2010. jan. 2. 13:04
 3/22 anonim ***** válasza:
28%

Es ez a termeszet honnan van, ki kodolta?

A kerdesre valaszolva szerintem egy felsobb hatalom keszteti. Nevezzuk azt barhogyan is. Lehet, hogy az emberisegnek a kepe errol a hatalomrol nem teljes, vagy hibas, es ezert sokan kiabrandultak belole, esetleg nem is hisznek benne, de attol ez meg letezik. A tudomany is ezt bizonyitja, az evolucio is ezt bizonyitja, hisz csak egy bizonyos pontig lehet visszavezetni.

2010. jan. 2. 13:20
 4/22 anonim ***** válasza:
87%

Akkor a felsőbb hatalmat mi késztette arra, hogy ő egy felsőbb hatalom legyen?

Na: ugyanez az anyagot is képes késztetni arra, hogy összeálljon. Nem kell hozzá felsőbb hatalom.

2010. jan. 2. 13:50
 5/22 anonim ***** válasza:
0%

Azt a felso hatalmat nem kellett kesztetni, mer O mindenhato.Figyelj, lehet, hogy a mi ertelmi kepessegunk ezt nem kepes felfogni, es ezert nincs nekunk elmagyarazva. Nem veletlen h az agyunk kapacitasanak8/10%/at tudjak kihasznalni a zsenik. Mi meg kicsik vagyunk ahhoz, h atlassuk Ezeket a teremtessel, Istennel kapcsolatos hittitkokat. Csak vaktaban talalgatunk es dobalozunk a szvakkal, h nincs Isten. Mar pedig valaminek lennie kell. Nehogy azt hidd, hogy en egy tulbuzgo, vallasos ember, vagy valami szekta tagja vagyok. Csupan erdekel a dolog, mert nem lehet veletlen ez az egesz vilag, ahhoz tul jol meg van szervezve. Es ezert utanaolvastam sokmindennek, ami evel kapcsolatos, es nalam sokkal okosabb emberek hoznak fel sokkal jobb erveket Isten mellett, amelyek jobban meggyoztek, mint a masik oldal. A bibliat is olvastam, ami hat ha nem is mesekonyv, de az akkori kornak irodott, az akkori zsidosagnak, ezert, mi csak jelkepesen es komoly tortenelmi tudas mogul ertelmezhetnenk. De nem eppen mesekonyv az se. Csak tele van jelkepekkel, ellentmondasokkal. ez azert van, mert nem egy regeny, hanem tobb alkotas osszeolvasztasa, amit eleg nehez helyesen ertelmezni.

Na de mindegy ezt nem fogom elemezni.

Csak megkerlek ne dobalozzatok a szavakkal,h nincs Isten, meg hasonlok.

2010. jan. 2. 14:46
 6/22 anonim ***** válasza:
83%

"Csak megkerlek ne dobalozzatok a szavakkal,h nincs Isten, meg hasonlok."

Kérlek olvasd vissza az eddigi hozzászólásokat! Senki sem állította, hogy ne lenne Isten. Ketten megkérdeztük, hogy mitől lesz valami felsőbbrendű? Egy hozzászóló azt állította, hogy egy felsőbb hatalom. Egy hozzászóló pedig megkérdezte, hogy akkor az a felsőbb hatalom honnan származik, őt mi késztette annak idején hogy felsőbb hatalom legyen?

Senki sem állította, hogy ne lenne Isten, mint ahogy a kérdés nem is erre vonatkozott.

2010. jan. 2. 14:52
 7/22 A kérdező kommentje:

inkább objektíven kéne a kérdést boncolgatni...

valami istenféle sztem biztos hogy van, nekem nem elfogadható az hogy itt mindannyian egy két lábon járó húskupac vagyunk.... ha az embereknek sikerült ide eljutni, miért ne állhatott volna össze más is... mondjuk egy galaxis méretű gondolkodó vmi.. amit nevezhetünk istennek is....

2010. jan. 2. 15:14
 8/22 anonim ***** válasza:

Nem tudok választ adni a kérdésedre, ne haragudj, ehhez túl kevés vagyok. Sokat gondolkodom azon mostanában, hogy egy egyszerűbb struktúrából hogy lesz egy bonyolultabb "csak úgy magától"!

Szerintem az emberi megismerésnek korlátai vannak és ez pont egy olyan kérdés, amire sosem tudjuk meg a választ.

2010. jan. 2. 15:32
 9/22 anonim ***** válasza:
73%
A kérdés szerintem az önszerveződés jelenségére vonatkozik, ahogy az objektumok egyre bonyolultabb formákba állnak össze.
2010. jan. 2. 15:37
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ennek a tudományos háttere nagyon összetett, káoszelmélet, statisztikus fizika, irreverzibilis termodinamika ismeretei szükségesek, nem kevés valószínűségszámítás és diszkrét matekkal nyakon öntve.
2010. jan. 2. 15:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!