Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogyan szoktak kiüríteni egy...

Hogyan szoktak kiüríteni egy laboratóriumot? Milyen esetekben fordulhat ez elő?

Figyelt kérdés

Ha kiakarják menekíteni a tudósokat.

Ebben az esetben ez a biztonsági őrök feladata?

Ha bizonyíték pl: holttest, fegyver, labor eredmény, vagy bármi fontos dolog van a közelében, a tudósnak ki kell hoznia? Vagy magát kell mentenie?

A titkos számitógépes adatokat ebben az esetben, hogyan mentik meg?

2009. dec. 29. 12:56
 1/7 A kérdező kommentje:

Laborban szeretnék majd dolgozni, és érdekelne

F16

2009. dec. 29. 12:58
 2/7 anonim ***** válasza:

Eddig csak gyakorlatok során, illetve gyszer egy téves tűzriasztás miatt ürítették ki a mi laborunkat. A biztonsági őröknek nincs ilyenkor más feladata, mint maguknak is kimenni.

A kutatóknak mindent (személyes tárgyakat is) hátrahagyva a legrövidebb biztonságos úton kell elhagyniuk az épületet.

Minden számítógépes adatról készül biztonsági másolat, amit külön helyen, független szerveren tárolnak.

2009. dec. 29. 15:34
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem kicsit sok krimit olvastál/néztél :) Én rendszeresen vagyok laborban, de nem olyan nagy was ist das a kiürítés, mint amilyennek te hiszed.

Általában ez úgy zajlik, hogy ha történik valami baj (kigyullad a labor, mérgező gáz képződik, valami), akkor az ott dolgozó kutatók indítják be a vészjelzést. Akik benn vannak a laborban, azonnal kimennek, otthagyva csapot-papot, az első MINDIG az emberélet megmentése, legyenek odabenn bármilyen fontos adatok. A laborajtók többsége tűzálló, valamilyen vastag ajtó, azt be is csukják rögtön, néhol automatikus tűzoltó készülékek is vannak, de az esetek nagy többségében a tűz/gáz nem kerül ki a laborból, amíg kiérkeznek a tűzoltók. Persze alapból ritkán fordul elő ilyen vészhelyzet.

Ha valami tényleg nagyon fontos adat van, és kéznél, tehát csak egy pillanat felkapni, akkor persze kiviszi az ember. De egyébként a fontos adatokat általában több helyen, elektronikusan tárolják, ma már szinte nincs olyan, hogy valami csak papíron lenne meg, az első dolog az, miután végeztél egy méréssel, hogy felviszed gépre, hiszen ott könnyebb az eredményeket kiértékelni is. Olyat is hallottam, hogy néhány helyen vannak tűzálló dobozok, és a fontos mintákat abban tartják, de én személy szerint ilyet még nem láttam.

Őszintén szólva ha egy labor leég, az esetek 99%-ában az odaveszett felszerelés jóval többet ér, mint az adatok.

2009. dec. 29. 15:39
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Mindkét válasz NAGYON hasznos volt!:)

Ti/Önök mit dolgoznak?

Dr.Csont: Tényleg olyan a munka mint a sorozatban?

2009. dec. 29. 16:27
 5/7 anonim ***** válasza:

Na most, az azért attól is függ, hogy milyen labóratóriumról van szó, ezt azért konkretizálhatnánk, utána beszélgessünk a különböző biztonsági protokollokról, mert labor és labor között nagyon nagy különbség lehet ám.

Általánosságban elmondható, amit már fentebb leírtak : az emberélet mindenek előtt

A Dr.Csont nem biztos, hogy realisztikus képet fest és akkor azt hiszem még enyhén fogalmaztam.

2009. dec. 29. 20:14
 6/7 anonim ***** válasza:
Nálunk például semmilyen terv sincs erre az esetre, legalábbis a tűzriadókon csak azt gyakoroljuk, mi hogy hagyjuk el az épületet, illetve a lépcsőháznak van külön füstmentesítő rendszere, de az adatokról, fontos sejtvonalakról még soha senki sem mondott semmit sem. Gondolom a hivatalos álláspont az, hogy az emberek érjenek ki, a cucc meg égjen nyugodtan.
2009. dec. 30. 18:30
 7/7 anonim ***** válasza:

Mindig az emberélet az első, ilyenkor a lényeg, hogy minél gyorsabban, higgadtan elhagyják a dolgozók a labort. Semmit sem visznek magukkal veszélyhelyzet esetén.

Ha viszont érkezik egy telefon, hogy bombát helyezett el a laborban és felrobbantja azt, kiürítés során általában magukkal viszik a fontos személyes dolgaikat a dolgozók.

2009. dec. 31. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!