Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Lehetséges lenne a közeljövőbe...

Lehetséges lenne a közeljövőben a Phobos vagy Deimos holdat belevezetni a Marsba?

Figyelt kérdés

Azt olvastam hogy az egyikuk x millió év múlva bele fog csapódni mert túl közel van.

Szerintetek ha már most valahogyan el tudnák téríteni akkor megtennék, tudományos kutatási célból?

2014. máj. 4. 17:12
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy bárkinek is megtérülne az rengeteg pénz és tervezés, ami ehhez kell.
2014. máj. 4. 19:01
 2/10 A kérdező kommentje:
De szerinted meg tudnák csinálni vagy még kevés ehhez az emberiség?
2014. máj. 4. 19:03
 3/10 A kérdező kommentje:
Ha pl jó mélyre lefúrnának benne és menne bele egy atombomba akkor széthasadna? És miután széthasadt már nem keringene többet a mars körül hanem belezuhanna?
2014. máj. 4. 19:05
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudnák, mert túl nagyok ahhoz, és amúgy is rengeteg pénzbe kerülne. De tekintsünk el ettől.

Az emberes Mars-expedíció odaérkezése előtt, vagy utána gondoltad? :D

2014. máj. 4. 19:05
 5/10 A kérdező kommentje:

Csak úgy odamennénk és lefúrnánk a 12,6km es holdba és tennénk bele egy atombombát akkor széthasítaná?

Most tekintsünk el hogy kinek mi éri meg engem az elméleti része érdekel, a többit bízzátok rám.

2014. máj. 4. 19:09
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Meg tudnánk tenni, technológiailag képesek vagyunk rá.

Csak - senkisem fog beleölni semmit. Egy ilyen projekt jelenleg kb az összes űriparral rendelkező ország teljes működési költségét felemésztené.

És, mit nyernék ilyen nyersanyag, erőforrás, és pénzpazarlással? Egy tűzijátékot, amit még csak nem is látnánk a Földről. Kutatási eredménye nem lenne jóformán semmi - az a rengeteg idő, amit erre pazarolnánk, bőven elég lenne ahhoz, hogy kutatóbázist csináljunk a Marson.

2014. máj. 4. 19:27
 7/10 anonim ***** válasza:

Ha "lövöldöznénk" a holdba nem keveset és nem kicsit, akkor közelebb lőnénk a Marshoz, elkezdene zuhanni felé, majd bummm!

Á, de ahhoz nagyokat, nagy "lövedéket" kéne bele lőni és sokat. Szóval nem tudom.

2014. máj. 28. 00:08
 8/10 anonim ***** válasza:

Számodra jó hírem van.

A Phobos, teljesen magától, gyorsabb keringéssel kerüli meg a Marsot, mint annak saját tengelyforgása. így ennek értelmében egyre közelebbi pályára áll, éves szinten cm-ekkel közeledik a Marshoz.

Ennek eredménye az lesz, hogy szépen be fog csapódni a Marsba. Amint az kb. 50-60 éves tanulmányok alapján csillagász berkekben közismert. Ezt egyszer még a Natgeo is leadta valamelyik részben (keress rá Youtube-on, magyarul is megvan).

Ennek ellenkezője játszódik le, ha egy hold az anyabolygóját lassabban kerüli meg, mint annak saját tengelyforgása. Ekkor fokozatosan távolodni fog. Erre pedig példa a Föld-Hold rendszer.

Ez szimplán impulzus átadás, be ne dobja valaki a gravitációs hullámokat :-)

2014. okt. 7. 19:54
 9/10 A kérdező kommentje:
Utolsó: Evvel tisztában vagyok hogy előbb utóbb bele fog csapódni(kérdésemben is benne van) a kérdés abszolút nem ezzel foglalkozik.
2014. okt. 7. 20:08
 10/10 anonim ***** válasza:
ja értem, Persze hogy lehet. Minden csak energia és idő kérdése, mint Szalacsi apótól tudjuk.
2014. okt. 11. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!