Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Tényleg várható a közeljövőben...

Tényleg várható a közeljövőben egy naprobbanás (nem is tudom mi a neve pontosan:D)? Ha igen akkor hogyan kell készülni rá?

Figyelt kérdés
Azt olvastam, hog ymeghibásodhatnak az elektronikai készülékek. De ez csak akkor, ha be van dugva? És utána nem lesz áram vagy micsoda? Mi lehet a következménye? Meddig nem lehet áram? A gáz attól működne?
2012. aug. 14. 20:54
 1/6 A kérdező kommentje:
napkitörés akart lenni bocs:D
2012. aug. 14. 20:59
 2/6 anonim ***** válasza:

Igen várható. Kicsit zavarba ejtő hogy a a decemberi világvége jóslat idejére várják a napkitörések maximumát. Tehát elméletileg lehetnek igen komoly kitörések.

A múltkor olvastam hogy akár évekig is eltartana mire helyreállna az energiaellátás mert szinte újra kellene a magasfeszültségű kábeleket vezetni. Tehát valószínű hogy gáz sem tudnának pumpálni a csövekbe.

Ki tudja talán igaz lesz hogy nem világvége jön hanem az emberiség csak megtanul egy újfajta megváltozott világban élni egy időre. Majd elválik, mindenesetre jobb lenne ha átvészelnénk.

2012. aug. 14. 21:24
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi a választ, de én is csak olvastam. Érted olvasni bármit lehet vagy igaz vagy nem. Olyan válaszát várnám aki ért is ehhez.

persze a te válaszodra is ment a zöld kéz és köszönöm!

2012. aug. 14. 21:26
 4/6 anonim válasza:

Igen, a nagyon közeli jövőben:

[link]

http://www.youtube.com/watch?v=5gSYbsluvrs

ez a jelenség az utóbbi HÁROM napban alakult ki. Ismétlem HÁROM nap..

2012. aug. 14. 22:18
 5/6 A kérdező kommentje:
És miért nem hallani róla még sehol? Magyar oldalr tudsz linkelni?
2012. aug. 14. 22:33
 6/6 anonim ***** válasza:

Igen, a napkitörések 11 éves ciklust követnek. A Nap most lép az aktívabb fázisába, a következő 3-5 évben gyakoribb és erősebb napkitörések várhatóak. Messzi északon sok szép sarki fény lesz a következménye...

[link]

[link]

2012. aug. 14. 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!