Miért nem esik ki a tálból a felvert tojásfehérje?
Figyelt kérdés
Fizikai vonatkozása és magyarázata érdekelne.2014. ápr. 17. 18:26
2/3 anonim válasza:
Egy idő után nálam is.Fizikai vonzása,hogy nem fordítod meg az edényt:).Amúgy meg habosítod és feszülnek az edény falához.
3/3 Wadmalac válasza:
Vesd össze egy felfújt meg egy leeresztett lufi keménységét. A hab nem tud úgy folyni, mint a tojásfehérje, a lufik kimerevítik. Minden egyes lufin kívül-belül ott ül a felületi feszültség, míg a sima tojásfehérjénél csak a lötty felületén.
Plusz még a tárolt levegővel a térfogategységre eső tömeg is nagyságrendekkel csökken, ezzel a folyási hajlam is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!