Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért nem esik ki a tálból a...

Miért nem esik ki a tálból a felvert tojásfehérje?

Figyelt kérdés
Fizikai vonatkozása és magyarázata érdekelne.
2014. ápr. 17. 18:26
 1/3 anonim ***** válasza:
nálam kiesik
2014. ápr. 17. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Egy idő után nálam is.Fizikai vonzása,hogy nem fordítod meg az edényt:).Amúgy meg habosítod és feszülnek az edény falához.
2014. ápr. 17. 21:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 Wadmalac ***** válasza:

Vesd össze egy felfújt meg egy leeresztett lufi keménységét. A hab nem tud úgy folyni, mint a tojásfehérje, a lufik kimerevítik. Minden egyes lufin kívül-belül ott ül a felületi feszültség, míg a sima tojásfehérjénél csak a lötty felületén.

Plusz még a tárolt levegővel a térfogategységre eső tömeg is nagyságrendekkel csökken, ezzel a folyási hajlam is.

2014. ápr. 18. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!