Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ki miben hisz, mit gondoltok...

Ki miben hisz, mit gondoltok az ősrobbanásról, illetve az Isten által teremtett világról?

Figyelt kérdés
most komolyan, egy picike részecskéből fejlődtünk ki? de mindig is voltak evolúciós zsákutcák:S nah hogy van ez...
2009. dec. 17. 20:10
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
77%
istenben nem hiszek, csak a tudományban. amúgy szerintem az ősrobbanás elmélet még párszor át fog alakulni, ki fog derülni párszor még, hogy másképp voltak a dolgok ez biztos.
2009. dec. 17. 20:15
 2/18 anonim ***** válasza:
15%
Az ősrobbanásról nem tudunk semmit. Istenről sem.
2009. dec. 17. 20:16
 3/18 anonim ***** válasza:

Sajnos semmit nem tudunk a dolgok lényegéről.

Amit tudunk, azt meg nem tudjuk értelmezni.

(egyébként nagyon jó kérdés, agyalok rajta eleget)

2009. dec. 17. 21:20
 4/18 anonim ***** válasza:
63%
Most komolyan egy szakállas fószer elrikkantotta magát, és csak úgy lettünk? Ez mennyivel értelmesebb, mint az, hogy egy picike részecskéből fejlődtünk ki? Egyébként nem egy darab picike részecskéből fejlődtünk ki, mindössze a világot ma alkotó összes részecske egy nagyon pici térrészre volt összezsúfolva(kb dobókocka méret), az ősrobbanás elmélet szerint. Ez nem biztos, hogy helyes, de ha nem ez, akkor sem hinném, hogy az első verzió lépne életbe.
2009. dec. 18. 02:03
 5/18 ceri ***** válasza:
100%

Az ősrobbanás elméletet mai tudásunk szerint szinte tényként fogadhatjuk el. Azért szinte, mert a kezdetre és az okra ez nem igaz. Arról nem tudunk semmit. Az is igaz, hogy istenre semmi szükség sincs, ahhoz, hogy megmagyarázzuk az univerzum létrejöttét, de tudományos alapon nem is zárható ki. De végül is a semmiből egyik sem keletkezhetett. A "mindíg volt"-ot kell elfogadnunk bármelyik verziót is fogadjuk el.

A legegyszerűbb az lenne, ha istent olyan fogalomként kezelnénk, mint aki vagy ami nem más mint a világegyetemben meglévő törvények összessége. Ha így fognánk fel akkor nem kellene hívőknek vagy ateistának minősíteni magunkat, mert mindkét irányzat igényeit kielégítené.

Én így fogom fel istent, és nagyon jól megfér bennem materializmus és idealizmus. Nyilván nem lehetek egyik egyház híve sem, de erre nincs is semmi szükségem, mert nem vagyok fanatikus, istent pedig nem tudom elképzelni diktátornak.

2009. dec. 18. 07:59
 6/18 anonim ***** válasza:
Azért írtam, hogy az ősrobbanásról nem tudunk semmit, mert tényleg így van. Vannak elméletek, hogy mi történ a 0. időpillanat utáni nagyon kis idő UTÁN, de hogy a kettő között, illetve a 0-ban... szóval arról elméletünk sincs. Mivel nem lehet az elméletet alátámasztani. Filozofálni lehet róla. Egyáltalán nem biztos, hogy össze volt menve kicsire az anyag, lehet épp csak annyira ment össze, amennyire most tudjuk hogy biztos volt.
2009. dec. 18. 09:06
 7/18 anonim ***** válasza:
52%

szia!

szerintem a vallást össze lehet egyeztetni az ősrobbanással és az evolúcióval. A vallás megadja a teremtés okát (Isten akarata), a tudomány pedig a folyamatát (ősrobbanás, evolúció).

( a Bibliát nem szószerint kell értelmezni -> pl: a teremtés 7 napja csak időkeret)

... egyébként egy pap dolgozta ki először az ősrobbanás elméletét

2009. dec. 18. 17:02
 8/18 anonim ***** válasza:

Megrögzött deistaként azt mondanám, hogy Isten van, volt és lesz, de a világ teremtése kimerül abban hogy megteremtődött a szingularitás, ami később az ősrobbanás során a világegyetemmé alakult. Isten nem szólt bele semmibe, engedett mindent az útjára. lásd evolúció.

De ennek ellenére hiszek Istenben, mint valamiféle "lényben" aki a szingularitás előtt (is) létezett

remélem érthető... ehehe

2009. dec. 18. 18:54
 9/18 anonim ***** válasza:
Pillanatnyilag a Planck időig (kb 5*10 a -44-en mp) visszamenve tudjuk megmagyarázni a dolgokat, mert az alatt már nem válnak szét a különböző erők és nem léteztek elemi részecskék. Innentől kezdve van értelme beszélni a világmindenségről. A kezdeti méret nem nulla, hanem 1,616 × 10 a −35-en méter átmérőjű.
2009. dec. 18. 22:07
 10/18 anonim ***** válasza:

Hát én nem vagyok vallásos,de hiszek a saját istenemben..

Hogy hogy keletkeztünk azt nem tudom,valószínű először lelkek lehettünk,aztán mindenféle élhető bolygókon laktunk,persze elsőleg csak energiahalmazokban..aztán itt ez a föld,mióta van élet,mi is lejárunk megtestesülni,hogy megtapasztaljuk ezt a fizikai síkot..

így kerültünk ide,és szerintem jelenleg minden halál után a túlvilágra jutunk,és ott megpihenve,életünket megírva vissza -vissza térünk a földre tanulni ezt a fizikai létet..fejlődni lelkileg,hogy sokat tudjunk mindenről,ami itt van..az a kérdés,mi lesz ha már mindent tudunk???Szerintem itt a végtelen fogalma lehet érvényes előre -hátra,szóval lelkek mindíg is léteztek,és létezni fognak,és nincs olyan,amit teljesen meg lehet tanulni,szóval mindíg lesz új,mint a számoknál,sosincs vége..

2009. dec. 18. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!