Ki miben hisz, mit gondoltok az ősrobbanásról, illetve az Isten által teremtett világról?
Sajnos semmit nem tudunk a dolgok lényegéről.
Amit tudunk, azt meg nem tudjuk értelmezni.
(egyébként nagyon jó kérdés, agyalok rajta eleget)
Az ősrobbanás elméletet mai tudásunk szerint szinte tényként fogadhatjuk el. Azért szinte, mert a kezdetre és az okra ez nem igaz. Arról nem tudunk semmit. Az is igaz, hogy istenre semmi szükség sincs, ahhoz, hogy megmagyarázzuk az univerzum létrejöttét, de tudományos alapon nem is zárható ki. De végül is a semmiből egyik sem keletkezhetett. A "mindíg volt"-ot kell elfogadnunk bármelyik verziót is fogadjuk el.
A legegyszerűbb az lenne, ha istent olyan fogalomként kezelnénk, mint aki vagy ami nem más mint a világegyetemben meglévő törvények összessége. Ha így fognánk fel akkor nem kellene hívőknek vagy ateistának minősíteni magunkat, mert mindkét irányzat igényeit kielégítené.
Én így fogom fel istent, és nagyon jól megfér bennem materializmus és idealizmus. Nyilván nem lehetek egyik egyház híve sem, de erre nincs is semmi szükségem, mert nem vagyok fanatikus, istent pedig nem tudom elképzelni diktátornak.
szia!
szerintem a vallást össze lehet egyeztetni az ősrobbanással és az evolúcióval. A vallás megadja a teremtés okát (Isten akarata), a tudomány pedig a folyamatát (ősrobbanás, evolúció).
( a Bibliát nem szószerint kell értelmezni -> pl: a teremtés 7 napja csak időkeret)
... egyébként egy pap dolgozta ki először az ősrobbanás elméletét
Megrögzött deistaként azt mondanám, hogy Isten van, volt és lesz, de a világ teremtése kimerül abban hogy megteremtődött a szingularitás, ami később az ősrobbanás során a világegyetemmé alakult. Isten nem szólt bele semmibe, engedett mindent az útjára. lásd evolúció.
De ennek ellenére hiszek Istenben, mint valamiféle "lényben" aki a szingularitás előtt (is) létezett
remélem érthető... ehehe
Hát én nem vagyok vallásos,de hiszek a saját istenemben..
Hogy hogy keletkeztünk azt nem tudom,valószínű először lelkek lehettünk,aztán mindenféle élhető bolygókon laktunk,persze elsőleg csak energiahalmazokban..aztán itt ez a föld,mióta van élet,mi is lejárunk megtestesülni,hogy megtapasztaljuk ezt a fizikai síkot..
így kerültünk ide,és szerintem jelenleg minden halál után a túlvilágra jutunk,és ott megpihenve,életünket megírva vissza -vissza térünk a földre tanulni ezt a fizikai létet..fejlődni lelkileg,hogy sokat tudjunk mindenről,ami itt van..az a kérdés,mi lesz ha már mindent tudunk???Szerintem itt a végtelen fogalma lehet érvényes előre -hátra,szóval lelkek mindíg is léteztek,és létezni fognak,és nincs olyan,amit teljesen meg lehet tanulni,szóval mindíg lesz új,mint a számoknál,sosincs vége..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!