Miért hal meg AZONNAL akinek levágják a fejét?
Figyelt kérdés
Lehet h hülyén hangzik de gondoljunk bele: Az agy 2,5-3 percig képes oxigén nélkül működni tehát ha vkinek levágják a fejét nem jut vér ergo oxigén az agyába de elvileg 2 percig tudatánál kéne lennie nem?
A gerincvelő átvágása is egy magyarázat de az agy irányítja a testet és nem fordítva így a gerinc átvágása következtében a test bizonyos funkciói leállnak hisz nem kapnak az agytól utasítást. De magának az agynak működnie kéne meg??
Lehet h hülye kérdés meg tök egyértelmű h akit lefejeznek annak azonnal kampec de én ebbe most belegondoltam és nem találtam tudományos választ.
2009. dec. 17. 13:02
32/32 anonim válasza:
Nem hal meg azonnal, jól tudod hogy 2-3 percig még tudatánál van, az agyi aktivitása nem olyan mintha egész ember lenne de még lát.Régen ha lefejeztek valakit ezért emelték fel utána a fejét a hajánál fogva, hogy lássa a testét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!