Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért hal meg AZONNAL akinek...

Miért hal meg AZONNAL akinek levágják a fejét?

Figyelt kérdés

Lehet h hülyén hangzik de gondoljunk bele: Az agy 2,5-3 percig képes oxigén nélkül működni tehát ha vkinek levágják a fejét nem jut vér ergo oxigén az agyába de elvileg 2 percig tudatánál kéne lennie nem?

A gerincvelő átvágása is egy magyarázat de az agy irányítja a testet és nem fordítva így a gerinc átvágása következtében a test bizonyos funkciói leállnak hisz nem kapnak az agytól utasítást. De magának az agynak működnie kéne meg??

Lehet h hülye kérdés meg tök egyértelmű h akit lefejeznek annak azonnal kampec de én ebbe most belegondoltam és nem találtam tudományos választ.

2009. dec. 17. 13:02
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
A test is még él egy ideig, például a fej nélküli testben még működnek a feltétlen reflexek, hiszen azok a gerincvelőben alakulnak ki. Ezért a fej nélküli test még vonaglik, görcsöl, rángatózik egy kis ideig.
2009. dec. 17. 13:46
 12/32 Niky emo girl válasza:
100%
énis hallottam olyat töritanártól meg mástól is hogy azért emelték fel a levágott fejet mert még tudatánál volt és hogy utoljára még lássa a tömeget akik összegyűltek...
2009. dec. 17. 14:05
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
Dehogyis láthatta. A tanárod úgy értette, hogy ez volt a szertartás, hogy "utoljára lássa a tömeget". Olyan, mint a végső búcsú kifejezés.
2009. dec. 17. 14:07
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
szerintem láthatta, bár ezt csak az tudná megmondani, akit már fejeztek le. most nem fogok olyan lefejezős videókat belinkelni, amiből erre lehet következtetni, de vannak ilyenek.
2009. dec. 17. 14:25
 15/32 anonim ***** válasza:
100%
töritanárunk általánosban mesélte töriórán, hogy egy történelmi alakot lefejeztek (nem emlékszem már a nevére), és előtte megegyeztek,hogy amelyik bajtársa mellett még el tud menni ezután,az megmenekül a lefejezés elől, és sikerült is neki pár embert megmentenie,úgy hogy már le volt fejezve...kár hogy nem emlékszem pontosabban a sztorira.:D
2009. dec. 17. 14:44
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

Rémlik valami régi történet, hogy egy orvos odakuncsorogta magát egy lefejezéshez ahol a fej levágása után még néhány másodpercig az elítélt nevét mondta, az mintha hallgatott volna rá.

Valószínűleg nem hal meg azonnal az agy, de hogy pontosan meddig marad meg a tudat, nem biztos, hogy eldönthető. 5-10 másodpercig biztosan, de ez idő alatt csak lehullik a fej a kosárba oszt kész.

2009. dec. 17. 14:52
 17/32 anonim ***** válasza:
48%
a gerincvelő jutatt el minden információt az agyból a testbe.így ha azt eltávolítják az agytól így gondolkodni sem tudnál mert nem tudja elvinni a gerincvelő az elektromos jeleket az agyba
2009. dec. 17. 15:16
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
utolsó: akkor aki nyaktól lefelé lebénül mondjuk egy gerincsérülés után, az hogy tud gondolkodni? semmi köze a gerincvelőnek a gondolkodáshoz.
2009. dec. 17. 15:35
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

Először a tapintást, majd a szaglást, ízlelést, látást, majd a hallást veszíti el minden halott ember. Mivel vér van még a fejben így bizony 12 másodpercig általában még él az illető. Ez idő alatt megy végbe a különböző dolgok elveszítése(amiket felsoroltam). Olyankor ha elveszíti valaki a fejét, olyankor fájdalmat biztos hogy nem érez, hiszen a fej teljes sokkban van. Annak idején oroszországban volt pár bizonyos kísérlet hogy csak a fejet életben lehet e tartani. Videóra is rögzítették (megtalálható az interneten is biztos). Itt egy kutya volt az alany, és igen bebizonyították hogy életben lehet tartani egy fejet. A kutya általános életfunkció léteztek. Lihegett, hegyezte a fülét stb. FIGYELEM! Aki esetleg meg szeretné nézni azért annak elmondom hogy elég megrázó egy film. Mindjárt megpróbálom megkeresni és ha megvan akkor belinkelem.

Üdv

2009. dec. 17. 15:43
 20/32 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=rSrIkUXwsNk

Itt az "élő kutyafej test nélkül" videó!

2009. dec. 17. 15:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!