Miért hal meg AZONNAL akinek levágják a fejét?
Lehet h hülyén hangzik de gondoljunk bele: Az agy 2,5-3 percig képes oxigén nélkül működni tehát ha vkinek levágják a fejét nem jut vér ergo oxigén az agyába de elvileg 2 percig tudatánál kéne lennie nem?
A gerincvelő átvágása is egy magyarázat de az agy irányítja a testet és nem fordítva így a gerinc átvágása következtében a test bizonyos funkciói leállnak hisz nem kapnak az agytól utasítást. De magának az agynak működnie kéne meg??
Lehet h hülye kérdés meg tök egyértelmű h akit lefejeznek annak azonnal kampec de én ebbe most belegondoltam és nem találtam tudományos választ.
Rémlik valami régi történet, hogy egy orvos odakuncsorogta magát egy lefejezéshez ahol a fej levágása után még néhány másodpercig az elítélt nevét mondta, az mintha hallgatott volna rá.
Valószínűleg nem hal meg azonnal az agy, de hogy pontosan meddig marad meg a tudat, nem biztos, hogy eldönthető. 5-10 másodpercig biztosan, de ez idő alatt csak lehullik a fej a kosárba oszt kész.
Először a tapintást, majd a szaglást, ízlelést, látást, majd a hallást veszíti el minden halott ember. Mivel vér van még a fejben így bizony 12 másodpercig általában még él az illető. Ez idő alatt megy végbe a különböző dolgok elveszítése(amiket felsoroltam). Olyankor ha elveszíti valaki a fejét, olyankor fájdalmat biztos hogy nem érez, hiszen a fej teljes sokkban van. Annak idején oroszországban volt pár bizonyos kísérlet hogy csak a fejet életben lehet e tartani. Videóra is rögzítették (megtalálható az interneten is biztos). Itt egy kutya volt az alany, és igen bebizonyították hogy életben lehet tartani egy fejet. A kutya általános életfunkció léteztek. Lihegett, hegyezte a fülét stb. FIGYELEM! Aki esetleg meg szeretné nézni azért annak elmondom hogy elég megrázó egy film. Mindjárt megpróbálom megkeresni és ha megvan akkor belinkelem.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!