Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért hal meg AZONNAL akinek...

Miért hal meg AZONNAL akinek levágják a fejét?

Figyelt kérdés

Lehet h hülyén hangzik de gondoljunk bele: Az agy 2,5-3 percig képes oxigén nélkül működni tehát ha vkinek levágják a fejét nem jut vér ergo oxigén az agyába de elvileg 2 percig tudatánál kéne lennie nem?

A gerincvelő átvágása is egy magyarázat de az agy irányítja a testet és nem fordítva így a gerinc átvágása következtében a test bizonyos funkciói leállnak hisz nem kapnak az agytól utasítást. De magának az agynak működnie kéne meg??

Lehet h hülye kérdés meg tök egyértelmű h akit lefejeznek annak azonnal kampec de én ebbe most belegondoltam és nem találtam tudományos választ.

2009. dec. 17. 13:02
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
97%
Honnan lehet tudni, hogy azonnal? Kötöttek már eeg-t lefejezendő emberre? Szerintem akkora a legelső pillanatbeli fájdalom, hogy a delikvens elájul, nincs tudatánál. Némi elektromos működés még lehet, de ellenőrizték ezt már vajon kísérletileg?
2009. dec. 17. 13:06
 2/32 anonim ***** válasza:
92%
A kérdés téves, mert nem hal meg azonnal, többször is feljegyezték a történelem során, hogy utána még a szeme mozgott, tátogott, tudatánál volt az illető.
2009. dec. 17. 13:12
 3/32 A kérdező kommentje:
Ahham csak mert tudományos berkekben olvastam h ilyenkor azonnali a halál. Azért gondoltam ezt a dolgot mert a minap láttam egy videót ahol arabok lefejezik a túszaikat. Arra gondoltam h miután a fej elhagyta a testet vajon az az ember érzett e még valamit? tudatánál volt e utána? Nézegettem pár tudományos feljegyzést és ott mindenhol a fej leválását azonnali filmszakadás szerű halállal kötik össze. Ezeket pedig orvosok pathológusok írták. Elhiszem nekik hisz nyilván jobban értenek hozzá mint én de akkor is olyan valószínűtlennek tűnt ez a filmszakadás szerű azonnali halál.
2009. dec. 17. 13:21
 4/32 anonim ***** válasza:
100%

én is úgy tudom, hogy nem hal meg azonnal. de egyrészt percekig nem bírja vér nélkül, mert pár másodperc alatt teljesen elfolyik a vér az agyból, és kikapcsol, másrészt azonnal sokkos állapotba kerül, szóval azt eleve kétlem, hogy teljesen a tudatánál lenne.

pár másodpercig még él, amíg a hajánál fogva körbemutatják a tömegben.

2009. dec. 17. 13:22
 5/32 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a töri tanárom mesélte,hogy 12 másodperc alatt járja be a vér a fejet,ergo még 12 mp-ig az illető hall,lát.Tehát tudatánál van.Amúgy régen én is sokat gondolkoztam ezen. :)
2009. dec. 17. 13:31
 6/32 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem tudom, hogy meghal-e, de a "filmszakadást" nem nehéz megérteni. Pl. amikor egy alacsony vérnyomású ember hirtelen feláll és a vér "kiszalad" a fejéből, akkor elsötétül előtte a világ, akár el is ájul. Itt ugyanez a történet: akit lefejeznek, annak megszűnik az agyi erekben a vér áramlása, lényegében elájul, ami aztán átmegy halálba.
2009. dec. 17. 13:33
 7/32 anonim ***** válasza:
100%
én anno eltörtem a jobb alkarcsontjaim. (mind2t) alig-alig láttam a fájdalomtól, baromi durva volt. ha vkinek levágják a fejét, tulajdonképpen az összes idegből ugyanezt az ingert kapja, szóval a korábban említett törésem 10.000-szeresét mondjuk? abban a pillanatban elájulsz / sokkos állapotba kerülsz, úgyhogy itt már nincs miről beszélni.
2009. dec. 17. 13:34
 8/32 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok, előzőnek: a 12 mp akkor érvényes, ha van, ami mozgatja a vért. Ha lefejezik az illetőt, akkor már nincs kapcsolat a szív (pumpa) és az agy között, tehát nem járja be az agyat a vér.
2009. dec. 17. 13:35
 9/32 anonim ***** válasza:
100%
OFF: Bocs, 13:33 voltam és a 13:31-nek írtam.
2009. dec. 17. 13:36
 10/32 anonim ***** válasza:
100%

én úgy emlékszem, töri könyvekben fájdalmas fintor volt a lefejezett arcán, gondolom azért rajzolták így, mert mindegyik olyan volt, meg a töri tanár azt mondta, hogy ezt megfigyelték, h eltorzul az arca, szóval vszínű nincs kép szakadás, de igen hamar elvesztheti az eszméletét a fájdalomtól.

De rossz lehet, ha lefejezik az embert, jaaaj.

2009. dec. 17. 13:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!