Szén az kiszűri a véletlenül szárral lefőzött cseresznye pálinkából a mérgeket?
Figyelt kérdés
Ha jól tudom cianidos ilyenkor a párlat ha benne marad a szár és a mag is(sajnos vásárolt cefre volt és mondták hogy csak főzni kell)2014. márc. 10. 17:37
1/7 anonim válasza:
Az aktív szén elvben minden hajlamos adszorbeálni, az aromaanyagokat is, de hogy melyikekt milyen arányban, az erősen kérdéses. Ezért a hatás is.
2/7 A kérdező kommentje:
Nem tagadom ez ügyben az aroma nem érdekel,csak az hogy ne kapjak mérgező párlatot,hogy ne vesszen kárba egy adagom...
2014. márc. 10. 18:03
3/7 anonim válasza:
Kétlem, hogy kiszűrné, én nem kísérleteznék vele.
5/7 A kérdező kommentje:
Főzőüzemből egy tangazdaságtól vettem a cefrét,ott azt mondták nem kell semmit sem csinálnom vele csak főznöm!
Az egész állaga híg volt,sajnos a második főzés elött vettem észre hogy van benne szár is bőven meg mag is,és utána le is szűrtem.
Szóval az Én helyemben nem véletlent írnál?
2014. márc. 10. 19:22
6/7 fGhw39-84th válasza:
Nem tudom, hogy mennyire sok az a cianid benne? Lehet, hogy felesleges miatta aggódni. Szerintem valahol azt meg lehet méretni.
7/7 anonim válasza:
A cián, cianidok közömbösíthetőek vas-szulfáttal ( vasgálic ), vagy valami oxidálószerrel pl. nátrium-hipoklorit ( hypo ).
Ha vasgálic oldatot adsz a ciános párlathoz elvileg kék csapadék képződik.
Akár melyik vegyszerrel kezeled, utána újra le kell párolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!