Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi történik ha egy ember...

Mi történik ha egy ember fején átszáguld egy kvarkrög?

Figyelt kérdés
A kvarkrög elég pici,,kb.vörösvértest nagyságú,2 tonna súlyú.Évente 5-6 szeli át a Földet a másodperc tört része alatt.
2009. dec. 6. 21:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Aki hitetlenkedik, hogy két tonna: ha közel fénysebességgel halad, akkor ez könnyen lehetséges, tudod, relativitáselmélet stb. Amúgy semmit nem tudok erről, csak beillesztem az elméletbe. Ha van ilyen, és vörösvértest nagyságú, akkor necces. Nagyon gyorsan átmegy rajtad, emiatt nem fog nagy erőt kifejteni a fejedre (azaz nem csapja a földhöz vagy ilyesmi), viszont egy vörösvértest már komoly méret. Nem tudom, szerintem okozHAT bajt, de lehet ártalmatlan is. Attól függ, mit talál el.
2009. dec. 7. 09:34
 12/17 anonim ***** válasza:
09:34-es! Apám azért nem mindegy ám, hogy itt most miről is beszélünk: 2 tonna súlyú, nyilván a sürűsége miatt, vagy 2 tonna becsapódási erővel rendelkezik nyilván a sebessége miatt. A kettőnek KÖZE NINCS egymáshoz, és a kérdés is rosszul azaz pontatlanul van feltéve. Mivel ekkora tömegű testet fénysebesség közeli értékre gyorsítani nem lehet. Tehát marad a másik feltevés, hogy 2 tonna becsapódási energiával bír az adott dolog. Érdekes, de én sem találtam rendes magyar leírást.
2009. dec. 7. 16:18
 13/17 anonim ***** válasza:
2 tonna TÖMEGŰ, nem súlyú. Amúgy még régebben olvastam ilyesmikről, és írták, hogy a kvark tömege önmagában nagyjából 100 protontömeget tesz ki (azaz a protont alkotó 3 kvark tömegének a 299/300-d része energiává alakul, ezért olyan nehéz szétverni a protont, vissza kéne adni a tömeget a kvarkoknak. Így simán lehet nehéz. De amit én mondtam, márhogy van egy kistömegű részecske, és minél közelebb ér a fénysebességhez, annál nagyobb lesz a tömege, akár 2 tonna is lehet.
2009. dec. 7. 16:39
 14/17 anonim ***** válasza:
Több helyen is "sántít" a dolog. A tonna tömegmértékegység. Egy ilyen méretű, ilyen tömegű test, ekkora sebességgel haladva semmiféle szeizmológiai eseményt nem váltana ki, amikor keresztülhaladna Földön magán (vagy ha mégis a többi mellett elhanyagolhatóan keveset! Mert ugye egy 40 tonnás kamion vagy villamos is megremegteti a földet. Most akkor ezektől elkülönítetten bizonyítottan kimutatni egy ilyen relatíve -ebben az esetben- ritka esetet, eléggé abszurdnak tűnne). Még egy ilyen nagy tömegű (fajsúlyú) test Földön keresztülhaladása is általában kétséges számomra. Nem tudom elhinni, hogy csak úgy keresztülszáguld egy ilyen relatíve pici impulzussal (tömeg szorozva sebességgel) rendelkező test 12000 Km-nyi levegőn, kőzeten, olvadt magmán, stb-n keresztül, mindenféle "károsodás" nélkül :) A tömegvonzása is kicsi az esetleges kimutatásához. Az évi 5-6 megtörtént eset túl "sok" ahhoz képest amekkora publicitást (gyakorlatilag nulla) kapott ez az állítólagos esemény (mert ugye semmi erre utaló forrás nem lelhető fel se a neten se máshol). Úgy hogy bocsi, de köszi a viccet :)
2009. dec. 8. 15:02
 15/17 anonim ***** válasza:
uccsó válaszolóval egyetértek, a fizikát iylenmódon nem lehet áthágni, ekkora(vörösvértest) nagyságú test már óriási ellánállásba ütközne. Az oké, hogy az antineutrínók átszelik a Földet, de az a téma ehhez nagyon távol áll. Szal nincs ez a dolog sztem sehogysem megalapozva. És mit modtak amúgy kedves kérdező, mégis MI gyorsítja ekkora sebességre ezt a viszonylag nagy testet? mert igencsak kevés olyan dolog létezik, ami ilyen gyorsításra képes, de a szupernóva robbanásoknál is csak atomok képesek a fénysebességhez közeli sebességen távozni.
2009. dec. 8. 16:42
 16/17 anonim ***** válasza:
47%
Ez nekem magas!
2009. dec. 12. 15:36
 17/17 anonim ***** válasza:
baromság.
2009. dec. 28. 00:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!