Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hol az Űr vége, és mi van utána?

Hol az Űr vége, és mi van utána?

Figyelt kérdés

Hülyén megfogalmazott kérdés. De gondoltál már valaha arra, hogy az Űr meddig tart? Folyamatosan tágul, jó. De vége akkor is van valahol, nem? És a vége után mi lehet?

Szerinted?

2009. dec. 6. 10:25
1 2 3 4
 31/35 anonim válasza:
Én 14 éves fiú vagyok, és ez a dolog engem is nagyon érdekel...Pár évvel ezelött játszottam a SPORE nevű játékkal, és mikor a játék vége felé érkeztem (űrfázis)akkor jöttem én is rá,hogy "b*sszus a naprendszerünk is óriási, de a galaxis..."Na de inkább a kérdésedre válaszolok..:) Elnézve az előző kommenteket,nem tudok újat mondani, hisz nem vagyok se fizikában se kémiában, se csillagászatban jártas...Istenben se nagyon hiszek, inkább a tudománynak és a józan észnek...De ha egy hívő ember eszével gondolkozok akkor szerintem a világűr után a "POKOL" van.Szerintem.(tudom eléggé valószínűtlen XD).Bocsánat ha ez OFF lenne, de, ha visszatérve a lufis commenthez, ugye a világűr nő,és tágul mint egy lufi,akkor egyszer ki is pukkanhat??? :X (hát remélem nem...)
2011. márc. 25. 13:52
 32/35 anonim ***** válasza:

Kedves Márk!

Ezt gondold át még egyszer. Úgy beszéltük meg, hogy az anyagi világnak ott van vége, ahol egyáltalán még van egy egy kósza atom vagy molekula. Aztán még tovább távolodva (elméletben) már annyi sem lesz! Hogy a bánatba lenne ott bármi, amit anyag alkot. Ugyan nem egészen tudom, hogyan is képzeled a poklot magát, de gyanítom azért az is valamilyen anyagból illene hogy legyen. Innentől fogva akár létezik akár nem, ha elfogadjuk hogy létezik, és valamilyen anyag alkotja, akkor annak bizony az anyagi világban kellene elhelyezkednie.

maci

2011. márc. 29. 10:41
 33/35 anonim ***** válasza:
Hát,igen érdekes kérdés!Hát az ember elég kis "nyamvadt" lény,mert millió fölött már elég nehéz a felfogásunk!Ellehet képzelni a galaxisunkat,hát az magába több százezer fényév!Egy fényév úgy "csak" 10 billió kilométer!Úgyhogy szerintem nekem is,meg nektek is,meg mindenkinek már "csak" a galaxisunk is végtelennek tűnik,mert fényév sebességgel se tudjuk soha a büdös életbe megtenni a galaxisunk hosszát!Úgyhogy szerintem a fejlődéssel többet fognak mondani a tudósok!
2013. szept. 18. 23:47
 34/35 anonim ***** válasza:
Vagy a másik!Egy mikroszkóp erre a példa!Mondjuk van egy falevél,annak amit te nem látsz,azt a mikroszkóp igen,és mindig van egy kis pontja a mínusz végtelenségig!Valahogy így kell az űrt is elképzelni!
2013. szept. 22. 17:14
 35/35 anonim válasza:
biztos, hogy idővel később, ha már még fejlettebb lesz a technológia, megtudjuk erre a választ. Egyelőre az emberiség és én is úgy tudom, hogy nincs "vége" az űrnek.
2018. febr. 12. 19:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!