Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hol az Űr vége, és mi van utána?

Hol az Űr vége, és mi van utána?

Figyelt kérdés

Hülyén megfogalmazott kérdés. De gondoltál már valaha arra, hogy az Űr meddig tart? Folyamatosan tágul, jó. De vége akkor is van valahol, nem? És a vége után mi lehet?

Szerinted?

2009. dec. 6. 10:25
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

"Vagy egy még jobb megfogalmazás: A Világegyetem egy gigászi, táguló feketelyuk, aminek a felszínére vonatkoztatott szökési sebesség a fény sebessége."

Ez valóban egy nagyon jó, és egyszerű megfogalmazás!

2009. dec. 9. 07:22
 22/35 anonim válasza:
Engem is nagyon érdekelnek az iyesmi dolgok.Sokat szoktam gondolkozni ezekről a dolgokról,és olvasok is.Nagyon sok minden lehetséges ebben a témában,és ezt mi emberi ésszel nem nagyon tudjuk felfogni,bár megpróbáljuk....24/L
2009. dec. 11. 23:46
 23/35 anonim ***** válasza:
24%
Engem is érdekel ez a kérdés, és 13 éves lány vagyok. Háát, nem is tudom........lehet, hogy ha meghalssz, akkor az alagúton mész át (ami ugye a "feketeség") és a végén megtalálod a "fehérséget" és az a mennyország? xD...nem igaz, hogy miért neem tudják ezt kideríteni? Unom hogy nem tudom, és beleőrülök...
2009. dec. 12. 15:54
 24/35 A kérdező kommentje:
Én nem hiszek az ilyen alagutas hülyeségekben... (És kideríteni, hogy ez hogy működik, egyáltalán nem könnyű, úgyhogy próbálj ne megőrülni. :)
2009. dec. 13. 09:21
 25/35 anonim ***** válasza:
könnyen lehet, hogy most azt hisszük, hogy nincs vége, mint mondjuk az ókori, vagy mittudoménmikori hajósok a tengerre hitték, aztán jön egy felfedezés, és kiderül, hogy a galaxis nem is olyan nagy, például, ha az óceán közepén vagy, akkor körbenézel, akkor nem látod a végét... a galaxisnál is ez lehet a bibi, csak kicsit nagyobb arányban
2010. jan. 5. 20:32
 26/35 anonim ***** válasza:
A galaxisnak "látjuk" a végét, és elég pontosan ismerjük a méreteit.
2010. jan. 5. 23:27
 27/35 anonim ***** válasza:
Engem is foglalkoztat a kérdés. Nekem az a véleményem, h a világür végtelen és egyáltalán nem biztos h tágul, hanem lehet, h távolodik. Az emberi elménk beszükült nem tudja felfogni a végtelenséget az még nem azt jelenti, h nem létezik. Az ateisták nem a végtelent vetik el, hanem isten létét. Nem a végtelenséggel van a probléma.
2010. jan. 17. 16:24
 28/35 anonim ***** válasza:
100%
:D én roszzul leszek ha ebbe belgondolok
2010. dec. 9. 23:21
 29/35 anonim ***** válasza:
Azért bízom benne, hogy nem ezen agyaltál januártól egészen eddig, és voltál folyamatosan rosszul ;)
2010. dec. 10. 13:45
 30/35 anonim válasza:

üdv!

félelmetes hogy én is gyermekkorom óta ezen gondolkodom...és most hogy utánna néztem csodálkozva látom hogy mások is!az én véleményem hogy reálisan nézve van vége!mint mindennek de eggyútal itt van a realitás vége is megszűnik minden...és igen innentől egy felsőbb hatalom lehet,és az a véleményem hogy mi csakis ettől függünk kis bábúk vagyunk mind...és szerintem nem csak mink vagyunk az egyedüliek sok kis bolygó létezhet sok kis bábuval :) rengeteget agyalok ilyeneken!

2010. dec. 16. 23:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!