Hülyén megfogalmazott kérdés. De gondoltál már valaha arra, hogy az Űr meddig tart? Folyamatosan tágul, jó. De vége akkor is van valahol, nem? És a vége után mi lehet?
"Vagy egy még jobb megfogalmazás: A Világegyetem egy gigászi, táguló feketelyuk, aminek a felszínére vonatkoztatott szökési sebesség a fény sebessége."
Ez valóban egy nagyon jó, és egyszerű megfogalmazás!
2009. dec. 9. 07:22
22/35 anonim válasza:
Engem is nagyon érdekelnek az iyesmi dolgok.Sokat szoktam gondolkozni ezekről a dolgokról,és olvasok is.Nagyon sok minden lehetséges ebben a témában,és ezt mi emberi ésszel nem nagyon tudjuk felfogni,bár megpróbáljuk....24/L
2009. dec. 11. 23:46
23/35 anonim válasza:
Engem is érdekel ez a kérdés, és 13 éves lány vagyok. Háát, nem is tudom........lehet, hogy ha meghalssz, akkor az alagúton mész át (ami ugye a "feketeség") és a végén megtalálod a "fehérséget" és az a mennyország? xD...nem igaz, hogy miért neem tudják ezt kideríteni? Unom hogy nem tudom, és beleőrülök...
2009. dec. 12. 15:54
24/35 A kérdező kommentje:
Én nem hiszek az ilyen alagutas hülyeségekben... (És kideríteni, hogy ez hogy működik, egyáltalán nem könnyű, úgyhogy próbálj ne megőrülni. :)
2009. dec. 13. 09:21
25/35 anonim válasza:
könnyen lehet, hogy most azt hisszük, hogy nincs vége, mint mondjuk az ókori, vagy mittudoménmikori hajósok a tengerre hitték, aztán jön egy felfedezés, és kiderül, hogy a galaxis nem is olyan nagy, például, ha az óceán közepén vagy, akkor körbenézel, akkor nem látod a végét... a galaxisnál is ez lehet a bibi, csak kicsit nagyobb arányban
2010. jan. 5. 20:32
26/35 anonim válasza:
A galaxisnak "látjuk" a végét, és elég pontosan ismerjük a méreteit.
2010. jan. 5. 23:27
27/35 anonim válasza:
Engem is foglalkoztat a kérdés. Nekem az a véleményem, h a világür végtelen és egyáltalán nem biztos h tágul, hanem lehet, h távolodik. Az emberi elménk beszükült nem tudja felfogni a végtelenséget az még nem azt jelenti, h nem létezik. Az ateisták nem a végtelent vetik el, hanem isten létét. Nem a végtelenséggel van a probléma.
2010. jan. 17. 16:24
28/35 anonim válasza:
:D én roszzul leszek ha ebbe belgondolok
2010. dec. 9. 23:21
29/35 anonim válasza:
Azért bízom benne, hogy nem ezen agyaltál januártól egészen eddig, és voltál folyamatosan rosszul ;)
2010. dec. 10. 13:45
30/35 anonim válasza:
üdv!
félelmetes hogy én is gyermekkorom óta ezen gondolkodom...és most hogy utánna néztem csodálkozva látom hogy mások is!az én véleményem hogy reálisan nézve van vége!mint mindennek de eggyútal itt van a realitás vége is megszűnik minden...és igen innentől egy felsőbb hatalom lehet,és az a véleményem hogy mi csakis ettől függünk kis bábúk vagyunk mind...és szerintem nem csak mink vagyunk az egyedüliek sok kis bolygó létezhet sok kis bábuval :) rengeteget agyalok ilyeneken!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!