Hol az Űr vége, és mi van utána?
Hülyén megfogalmazott kérdés. De gondoltál már valaha arra, hogy az Űr meddig tart? Folyamatosan tágul, jó. De vége akkor is van valahol, nem? És a vége után mi lehet?
Szerinted?
Végtelen.
Egyébként nem az űr tágul (nem is tágulhat, ha végtelen, a végtelen nem nő) hanem aa galaxisunk és az univerzum. Jelenleg. Több elmélet szerint nem is folyamatosan tágul, hanem pulzálva.
A kérdés nagyon hasonlít a kozépkori hajósokat izgató kérdésekre. És a válasz is nagyon hasonló. Erre gondolj:
Hol van a világ vége? És mi van azután?
Azért én ezt valahol nem értem.
Ateistáktól sokszor hallottam, hogy Isten fogalmát azért találták ki, mert nem tudták megmagyarázni a "végtelen" fogalmát.
most a világűrrel játszódik le ugyanez?:O
"Dehát mindennek van vége... olyan nincs, hogy nincs..."
Valószínűleg a régi hajósok is ezt mondták. Mégsem estek le a világ szeléről! Szóval hol van a világ vége?
Miért kéne, hogy mindennek vége legyen? A legegyszerűbb, a természetes számok sorának mi a vége?
A végtelen egy teljesen normális fogalom, lehet vele számolni, el lehet képzelni, csak el kell fogadni, hogy létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!