Egyenletrendszer, mátrix?
Figyelt kérdés
x1+x2(-5)x3=5
(3)x1(+2)x2(-3)x3=-9
A feladat:
(x1 x2 x3)= (? ? ?) + (? ? ?)s
Nem értem hogy ezt most hogy gondolták, vagy mi akar lenni az az (s) a zárojel után, valahol t-betű van a zárójel után.
2013. dec. 12. 17:22
1/3 anonim válasza:
az s az egy paraméter, azt jelzi, hogy mivel több az ismeretlen, mint az egyenlet, ezért nem egyértelmű a megoldás
az mindegy, hogy t vagy s, általában ezek befutják a valós számok halmazát
adott esetben:
(x1 x2 x3)= (-19; 24; 0) + (-7; 12; 1)s
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, örülnék neki ha leírná kicsit részletesebben, hogy hogyan jött ki ez a megoldás, mert ezt most nagyon nem vágom.
2013. dec. 12. 19:25
3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon össze vagyok keveredve ezzel kapcsolatban, van olyan feladat is hogy : -2x+3y-7z=7
(x y z) = (? ? ?) + (? ? ?)s + (? ? ?)t
általában több egyenlet van, de itt csak 1 és abbol kell kihozni 9 számot, nem értem
2013. dec. 12. 19:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!