Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Vallásos lenne az a feltételez...

Vallásos lenne az a feltételezés, miszerint a banán és a madarak rokonok lennének?

Figyelt kérdés

"Igazán csodálatos tény, hogy minden idők összes állata és növénye rokoni kapcsolatban áll egymással."

Charles Darwin: A fajok eredete, 170. o.

Ezt a magasfokú "tudományt" már nem képes valahogy befogadni az agyam, de biztos velem van a probléma...

2013. okt. 29. 10:22
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező

Én még nem láttam volna olyat, hogy egy növény mint Pl a gomba, egy emberrel lépne kapcsolatba, és mondjuk családot alapítanának.

De ha a Testen levő gombára gondolsz, az egy betegség, a tökéletlenség egyik eredménye, nem azért van ott mert rokonok az emberrel.

Katy Weaver

2013. okt. 29. 16:49
 22/43 anonim ***** válasza:
100%

"egy növény mint Pl a gomba"

Szakértőnket hallották! :D

2013. okt. 29. 16:50
 23/43 anonim válasza:
100%
Tatti, te olyan hülye vagy, hogy nekifutásból téped a wc-papírt!
2013. okt. 29. 18:18
 24/43 fairi1 ***** válasza:
100%

Katy

"növény mint Pl a gomba"

hahahahaha, sötétebb vagy a egy fekete lyuk:P

Akkor a szivacs is növény, vagy a korallok is????

Elővettem a popcorn, elkezdtem majszolni, várom a fenomenális válaszaid, ám félek megfulladok a nevetéstől:):)

2013. okt. 29. 19:00
 25/43 Makoscsiga ***** válasza:
100%

Ez most furcsa lehet, de a madarak és a banán között sejt szinten meglehetősen kevés a különbség. (Ez az egyik ok, ami miatt a magasabb iskolázottságúak körében nagyobb az evolúció támogatottsága) Ennek az az oka, hogy valamikor a banánnak és a madaraknak közös őse élt, ami még persze egysejtű volt, de már tartalmazta az összes valódi sejtmagvas élőlényekre jellemző sejtalkotót (kivéve a színtestet, ami egy későbbi endoszimbionta esemény eredménye).

Tényleg, azt hogyan magyarázza Hovind mestered, hogy az összes eukarióta sejtben megtalálható mitokondriumok, és a növények színtestjei önálló örökítőanyagot tartalmaznak, és amellyek a ma is élő baktériumokkal mutatnak nagyfokú hasonlóságot? Erre a legtriviálisabb magyarázat az endoszimbionta elmélet, ami egy nagyon kikutatott, igazolt, és tudományos körökben teljes mértékben elfogadott elmélet, de igazán kíváncsi vagyok, hogy ezt a fiatal föld kreacionisták miképpen emésztik meg.

2013. okt. 29. 19:41
 26/43 anonim ***** válasza:
0%

Bocsánatot kérek ha valakit megbántottam, nem tudtam, hogy a gomba az egy állatfajta, :D

Vagy lehet, hogy nem is állat, hanem egy emberi lény?

Már magam sem tudom....:D

Katy weaver

2013. okt. 29. 19:56
 27/43 anonim ***** válasza:
100%

"Bocsánatot kérek ha valakit megbántottam, nem tudtam, hogy a gomba az egy állatfajta, :D

Vagy lehet, hogy nem is állat, hanem egy emberi lény?

Már magam sem tudom....:D "

Tudod, az a szomorú, hogy ezt el is hiszem...

2013. okt. 29. 20:34
 28/43 anonim ***** válasza:
100%

Katy

Nem bántásból,de te olyan hülye vagy hogy még Sátán is viszolyog belenézni azt elmédbe,mert félne az ott uralkodó sötétben.Szóval nyugi,véfve vagy Luci Feritől.

De ha már itt tartunk:6. osztály,általános környezettan.

Taxonómia,azaz rendszertan.Mik is az élőlémyek és hogyan csoportosítsulk őket?

Az élőlényeket legnagyobb vonalakban szaporodásuk,struktúráltságuk,és a környezettel való anyag/energia körfolyamataik alapján különböztetjük meg.

Ha kicsit is górcső alá vesszük a növényeket,akkor rájövünk hogy nem azért növény egy növény mert nem mozog (ilyem alapon egy amputált végtagú ember is növény) hanem az autotróf táplálkozásából adódóan.Tehát ha fogsz egy csírát,teljesen steril talajba (amiben kizáróla ásványi anyagok vannak) helyezed,és ellátod fénnyel,az élezben fog maradni.

Na ezt egy gombával nem tudod megcsinálni.Itt az alapvető táplálkozási folyamatok különböznek,ugyanis a gomba az szintén heterotróf,akár csak az állatok. Az állatoktól csupán az különbözteti meg hogy sejthártya helyett sejtfallal rendelkeznek,akárcsak a növények.

De ha már így beleástuk magunkat a biológia rejtelmeibe (ami úgy tűnik a keresztényeknek tiltott vagy nem tudom,de nem ismeritek nagyon) akkor kicsit nézzük meg a se ide se oda nem tartozó élőlényeket.Nagy kedvencem a biokémiai folyamatok zintjére lebontani az élőlényeket,és így nézni változatosságukat.

Az előbb kitárgyalt gombák országán belül például megkülönböztetünk aerob (azaz oxigént haszbosító) és anaerob gombákat.Itt mi történt?

A genetikusok szépen megnézték a gombák e két csoportjának sejtjeit,és mit találtak?Bizony,kezdhettek rettegni,mert közeleg a legrosszabb rémálmotok:evolúció történt.A gombák aerob csoportja rendelkezik,míg az aerob csoport nem rendelkezik mitokondriummal.

Ez egy viszonylag kis pontmutáció lehetett,mely tömegesen elterjedve igen HATÁSOSNAK bizonyult,a levegő szegény élőhelyeken való túléléshez.

De még több rendszertan!Hova sorolnád a lándzsahalhoz hasonló mára kihalt élőlényeket,melyeket fossziliákból ismerünk?Vagy magát a lándzsahalat?Gerinces?Gerinctelen?Gerinchúrios?Ezek mind csak közelítések,hisz még a gerinchúr se pontos kifejezés.A legjobb a fejgerinchúros,mert APRÓ változások vannak a testet merevítő belső kezdetleges váz felépítésében.A fejgerinchúrosok gerinchúrja még mindig tagolatlan nem úgy a gerinceseknek (gondolom a csigolyákat csak ismered).Viszont még mindig jobb valamennyivel,mint a gerinctelenek testfelépítése mert a gerinchúrhoz tudnak izmok tapadni.Látod látod!Az evolúció nem egy öt soros könyv ,(nem úgy mint a ti teremtéstörténetetek) hanem egy elképzelhetetlenül hosszú,milliméterenként haladó folyamat.De tudom,teneked erre nincs időd,mert szórul szóra be kell vágnod az idétlen Ézsau és jákób mesét hogy tudd azt idézgetni.

2013. okt. 29. 20:47
 29/43 anonim ***** válasza:
100%
Katy, te hogyan lehetsz ennyire szánalmas? Nem látod, hogy itt sorra cáfolnak az emberek? Ezek után sem vagy képes legalább kicsit utánanézni a dolgoknak? Hidd el, hogy, ha elkezdesz megnyílni a tudomány felé, akkor hihetetlen dolgokat fogsz találni, és teljesen megváltozik majd a világképed! Ezt csakis a saját érdekedben írom!
2013. okt. 29. 21:08
 30/43 fairi1 ***** válasza:
100%

Katy

Drágaszágom, ahelyett hogy baromságokat irkálnál ide, neten két perc alatt megnézegethetnéd rendszertanilag hova tartozik a gomba és ez miért van így.

persze ha neked az jó érzés, hogy biológiát valóban tanult emberek előtt hülyét csinálsz magadból, lelked rajta!

A gombák rendszertanilag a növényekkel és állatokkal egy szinten vannak. Úgynevezett Kingdom Fungi-ba tartozik, az állatok Kingdom Animalia vagy Metazoa, közismert növények Kingdom Plantae.

Azért írom angolul, mert magyarra fordított nevét tuti félreértenéd!

[link]

nekem ezt egyszer még be is kellett magolnom...

2013. okt. 29. 21:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!