Nekem fogalmam sincs, de szerintem az kevés, hogy jobb a szeme mozgásérzékelése, mint az emberé. Hiába észlel valamit hamarabb, akkor is "gyorsan kell cselekednie". :D
Azt sem tudom, mekkora a látásszöge; viszont saját tapasztalat, hogy hátulról érdemes támadni. :)
1. jóval kevesebb, célorientált idegsejten kell végigfutnia az infónak, mint egy bonyolultabb, "fejlettebb" élőlény esetén. A kapcsolatok direktebbek, az agynak nevezhető idegcsomójának nem sok "más dolga" van közben, ami lassítaná a reakciófolyamatot, azt lehet mondani, a maga módján állandóan ugrásra készen várja a rajtreflexet.
2. még ha ugyanolyan "lassú" is lenne a reflexe, mint nekünk, akkor is gyorsabban tudna cselekedni, mint mi. Sokkal kisebb testtömeget kell megmozgatnia, a testméretéhez és tömegéhez képest sokkal erősebb izmokkal. Ennek eredményeképpen sokkal nagyobb gyorsulással indul meg, mint mondjuk az őt elkapni próbáló kéz.
3: nagyon gyorsan indul - annyira, hogy ilyenkor gyakran összezavarodik, felborul, fejjel lefelé repül, stb.
De mégis kikerül a veszélyzónából, és utána hamar összeszedi magát, aztán már normálisan repül.
Dehogyis... Ahhoz, hogy megfagyjanak, minimum a fagyasztóba kellene raknod őket. :D
De nagyon egyszerűen megoldható a probléma: vegyél egy légycsapót, vagy hajts félbe néhány reklámújságot úgy, hogy elég kemény legyen. Várd meg, amíg a légy leszáll valami kemény, könnyen tisztítható felületre (padló, asztal, szekrény stb.), és akkor támadd be hátulról. Egy jól irányzott, erős ütés, és annyi neki, már csak a romokat kell eltakarítanod. Nekem ez mindig bevált. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!