Miért jó a légynek meg a bogaraknak ha fényre szállnak?
Nagyon érdekes, amit írsz. Talán te tudsz segíteni, egy korábbi kérdésem megválaszolásában.
Gyakran, ha nyitva hagyom az ablakot, akkor berepülnek a legyek (nappal), és a szoba közepén, a lámpa alatt köröznek. (Tehát világos van, és a lámpa nem ég.)
Nem tudom, hogy mi ennek az oka. Azt sem tudom, hogy vajon azért ott köröznek, mert ott lóg a lámpa, vagy azért, mert az a szoba közepe.
Szerinted?
Ez attól is függhet, hogy mekkora, milyen fekvésű a szobád, lehet, hogy ott valamiért erősebb vagy másabb valami mágneses mező, vízér, akármi, amit ők érzékelnek. Egyébként nem jellemző ez rájuk, cikáznak össze-vissza, és ők is szeretnek a fényre menni, nappal ablakok, este/éjjel lámpák közelében lehet megtalálni őket, illetve ha hűvösebb van, akkor ránk szeretnek repkedni a testhő miatt. Lehet, hogy nálad a lámpa generál vagy változtat meg mágneses vagy elektromos mezőt, az elektromos dolgokat is szeretik, vonzza őket, talán valami apró mértékű kisülés van arrafelé lekapcsolt állapotban is?
Nem tudom, csak találgatok, egy rovarokra szakosodott biológus talán többet tudna mondani, engem inkább csak érdekel a téma, és sokat olvasok benne :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!