Gumó és gümő között mi a különbség?
Figyelt kérdés
2013. szept. 24. 16:11
1/1 anonim válasza:
Gumója a krumplinak van, és tápanyagraktározásra használja (tehát a krumpli azért növeszti a gumót, hogy tavasszal majd abból hajtson ki, csak mi kiszúrunk vele, kiássuk és megesszük).
A gümő a zöldborsó és talán a lucerna gyökerén van. Azt hiszem, ezek méretükben kisebbek is, de a lényeg, hogy nitrogénmegkötő baktériumok laknak benne, nem pedig tápanyagraktárak. Ezek nagyon hasznosak a mezőgazdaságban, mert javítják a talajt, növelik a nitrogénmennyiséget benne (amit amúgy műtrágyázással lehetne, de az meg drága, környezetpusztító stb.).
Remélem sikerült válaszolnom a kérdésedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!