Ez miféle élőlény?
Angolul ugy van hogy razorfish, egy hosszukás élőlény ami a homokban él, valaki tudja hogy van magyarul?
Youtubnn van róla sok videó.
Borotvahal-ra nem ad ki semmi ilyet, utolsó, ez nem egy hal hanem egy bot szerű élőlény ami a homokban él.
Ja és próbáltam rákeresni neten más nevére is de semmit nem találtam, wikipedia-n se találtam semmit róla,
Talán azért nem foglalkoznak vele mert az egész élőlény egy darab hús ami nem érez semmit :/
"Talán azért nem foglalkoznak vele mert az egész élőlény egy darab hús ami nem érez semmit :/"
Bontsuk ketté az "érez" és "érzékel" kifejezéseket, aztán határozzuk meg, hogy melyikre gondoltál. Érzékelni még egy sejt is érzékel dolgokat, így kerül kapcsolatba a környezetével. Tehát érzékelni biztosan érzékel környezeti behatásokat (hő, fény, mechanika, stb.), reagál rájuk, csak így tud életben maradni, szaporodni. Az, hogy egy lény érez-e valamit, az nagyrészt emberi tulajdonság, de az állatvilágban is felfedezhetőek ennek nyomai. Nagy valószínűséggel az idegrendszer bonyolultságával áll egyenes (esetleg exponenciális?) arányosságban az, hogy milyen érzelmekre képes egy lény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!