Szerintetek is többet ártott az atomfizika a világnak, mint használt? Gondolok pl. az atombombára, atomrakétára, valamint az atomerőművekre.
"normális embert nem érdeklik a természettudományok"
Helyetted is szégyenkezem, kérdező. Nagyon szégyenkezem.
Ugye tudod, hogy ezzel arcul köpöd az összes ősödet?
Mit gondolsz, miért fejlesztettek ők neked ilyen óriási agyat, ami ráadásul az össz energiádnak a tizedét elfogyasztja, miközben a teljes tömegednek csak egy kis töredékét teszi ki?
Tudod kedves kérdező, van egy olyan kifejezés, ami teljesen jól leír téged: szakbarbár. Az orrodnál tovább nem látsz, azon kívül nem tudsz mást és nem is fogsz soha, mint hogy hogy kell kivinni egyszerre 2 tányér levest, úgy hogy ne öntsd ki.
Azt meg már nem is kommentálnám, hogy szerinted az emberek szívesebben hallgatják azt, hogy Jóskapista ejj de jól meg volt nálunk vendégelve, mint mondjuk az atombomba atyjának anekdotáit.
Ja igen, majdnem elfelejtettem: egy atombomba készítése már majdhogynem "középkori" technikának számít, az elméleti alapjait a nulláról 1 óra alatt meg lehet érteni. Ha neked ez nem megy érdeklődési körtől függetlenül, akkor inkább legyél madárijesztő, vagy papírnehezék, ahhoz nem kell sok sütnivaló.
"Az atomfizika eddig több millió ember halálát és súlyos betegségét okozta, és felháborító módon eddig még nem vonták felelősségre az atombomba feltalálóit sem, sőt, bezsebeltek egy halom pénzt."
Konkrétan mennyit? Aztán nézzünk még körbe:
- közúti balesetek
- ételmérgezések
- orvosi műhibák
- háborúk
- forradalmak
- különböző élelmiszerek
- stb.
Csak hogy a felelősségre vonás megtörténjen.
"Nem vagyok fegyverellenes, hiszen egy kézi lőfegyver életeket is menthet, de egy atombomba csak ölni tud és pusztítani embert és állatot egyaránt."
Miért? A lőfegyverrel simogatni szoktak? Vagy a csövével kevered a levest?
Kérdező,te szerintem még le se érettségiztél.
Őszintén:Te olvastál valaha is tudósoktól írt könyvet?
vagy tudod mit,ennél egy értelmesebb kérdést teszek fel (az előző annyira evidens,hogy nem)
Szóval:A Dexter laboratóriumán kívül,te hallottál valaha is tudósokról?
De inkább jöjjenek a tények ,mint a rágalmazás.
Néhány kiemelkedő tudóst hoznék fel,és bemutaztva társadalmi életüket:
Richard Feynman a kvantummecanika 20. századi zsenilye,és a QED megalkotója.
Feynman az egyik kedvenc fizikusom,és sok anekdotát ismerek róla.Most csak a legviccesebbet moindom el.
Feynman már az egyetemen is nagy tréfacsináló hírében volt,és ez az egyik csínjével tetőzött be.
Egyszer leszerelte a folyosóról diáktársai ajtajait,és csak nézte ahogy mindenki keresgéli az ajtókat.
A botrány iskolaméretűvé nőtte ki magát,és végül úgy akarták elintézni hogy a diáktestület elé felállították sorban az összes diákot,s kikérdezték őket.
-Johni!Te vitted el az összes ajtót?
-Nem.
-Alex!Te vitted el az összes ajtót?
-Nem.
Richard!Te vitted el az összes ajtót?
-Igen!
-Jaj,ne hülyéskedj már!
És mentek tovább.Ebből is látszik milyen humora volt.De későbbi tanítványai is igen csak szerették egyedi tanítási módjai miatt.
Aztán ott van George Gamow,aki szintén magfizikával foglalkozott.Gamow több kollégájáról is kitalált és elhíresztelt mindenféle vicces sztorit,és később ezen nevettek.
Gamow különben profi vívó volt az egyetemen,és igen csak társas személy volt.
Hubble (a vörös eltolódás felfedező párosának egyik tagja) belátta egyedül nem értheti meg a vizsgálati adatokat,ezért a kiértékelt adatok vörös eltolódásának megmérését,egyik tanítványára,Humasonra bíztta.Hónapokon át,ketten dolgoztak a csillagvizsgáló kupolája alatt.
(Hubble különben szintén sokat adott a sportra,ugyanis profi ökölvívó volt)
Albert Einstein már fiatal kora óta nagy rendbontóként volt híres az egyetemen.Tanárainak olyan élesen tudott visszaszólni,hogy ajánlólevelet se adtak pimaszságáért.Leginkább a neki nem tetsző tárgyakat tanítóknak szólt vissza.Ő egyedül csak a matematikának,fizikának,és a hegedűnek élt.
Első feleséével is már egyetemen ismerkedett meg,és gyermekei is születtek.
Válása annak köszönhető hogy ...Hogy is mondjam.Bomlottak utána a nők,és hát ezt nem is egyszer kihasználta.
Einstein különben nem egyszer viccelődött a sajtóban is.(innen jó példa a nyelvkiöltős kép)
Szent Györgyi Albert,a C vitamin felfedezője.Őt roppant módon szerették a halgatói,és nem is egyszer tréfálkozott orvostanhalgatóival.Egyik kedven anekdotám:
Albert tanár úr bemegy az o.tanhalgatókhoz,egy üveg vizelettel,amely egy cukorbetegtől származott.
Mint tudjuk (te kérdező biztos nem tudod,mert valszeg hülye vagy biológiához (is)) a cukorveteeknek a vizelete édes.Ezt bizonyítandó Albert tanár úr belemerítzette a hüvelyk ujját a vizeletbe és megnyalta a mutató ujját.
-Nos,önök jönnek.
A hallgatók fintorogva de belemerítették ujjukat,és meg is nyalták.
a végén a professzor úr ezt mondta:-Maguk rossz megfigyelők!Én a mutató ujjamat nyaltam meg,nem a hüvelyket!
A tanulók fejükhöz kapva,csak nevettek.(ebből is látszik hogy nem utálták a tanárukat)
Aztán ott van Stephen Hawking tragikus élete is,mely sajnos betegsége miatt a fokozatos lebénulásba vezetett át.De míg nemn léáptek fel autoimmun betegségei,addig igen csak mozgalmas társadalmi életet élt.
21 éves koráig tagja volt az Oxfordi kajak kenu csapatnak,és csapattársai mélyen sajnálták mikor egészségügyi okokból kilépett.
Mint szinte az összes tudósnak,neki is igen egyedi ellenben szórakoztató humora volt.
Betegsége elhatalmasodásakor csak annyit mondott "Hiányozni fognak a tánccal végigmulatott éjszakák"
Ugyanis az egyetemen a parkett ördögeként volt számon tartva.
De még sorolhatnám a furfangosabbnál furfangosabb anekdotákat,melyek példázzák a tudósok lelki nagyságát.
Ott van még Erwin Schrödinger,Niels Bohr,Enrico Fermi,Teller Ede,Szilárd Leo,Neuman János,Richard Dawkins akik mind mind zseniális humorral,és rendkívül jó emberismerettel vannak megáldva.
Szóval ez a tipikus vastagszemüveges,lapátfogó,nyegle tudósábrázolás csak egy dologra vezethető vissza kérdező:Irigység.
Sorry ,de te szerintem csak irigykedtél valamelyik évfolyamtársadra,aki nem feszült meg attól hogy hogyan kell leírni egy reakcióképletet.
Ja,és egyébként ha te ilyen mélységesen elítéled a tudósokat,akkor kérlek szabadulj meg gyakorlatilag mindentől,mert te nem kérsz az ő romlott találmányaikból.Ha van repülőutad valahová,azt is mondd le,mert hát a repülő se a fán terem,azt is kitalálta/ták valaki/k.
Mert hátvégül is tényleg csak a penicillint,az áramot,a műanyagokat (szerinted mi a faxért MŰanyag a neve?),a gyógyászatot,az írást,a számítógépeket,a repülést,az infrastruktúrát,az ipart,a kényelmet köszönheted a tudománynak...
Konkrétan egy barlangban élnél tudomány nélkül,és nem tudnád az interneten permetezni a hülyeségeidet.
Könyvet nem is ajánlok mert tudom hogy a 60-as IQ alatt már fájdalom az olvasás,inkább csak ezt a filmet ajánlom:
http://www.youtube.com/watch?v=7NMHizxnnbk
Remélem hogy fejlődni fog az őssejtkutatás,és a tudomány meg tud majd ajándékozni téged egy aggyal még életedben.
"Miért? A lőfegyverrel simogatni szoktak? Vagy a csövével kevered a levest?" Láttál már te valaha túszhelyzetet? Szerinted atombombát dobnak ilyenkor a helyszínre a kommandósok? Mielőtt elkezded, hogy "de hát a túszejtőnek is lehet lőfegyvere", elmondom, hogy késsel, vagy egyéb szúró- és vágóeszközökkel is túszul lehet ejteni bárkit is. De lehet, hogy ilyen esetben az áldozat életét pont egy lőfegyver képes megmenteni, jelen esetben a kommandósé.
Egyébként nyugodtan lehet szidni a vendéglátókat, mi legalább élünk is, emberekkel találkozunk, kommunikálunk és nem görnyedünk egy hülye számítógép előtt egész nap. Ti hiába végeztek el egy sikeres számítást, vagy kísérletet, nem kaptok érte borravalót, hiába csináljátok a munkátokat széles mosollyal.
"Konkrétan mennyit? Aztán nézzünk még körbe:
- közúti balesetek
- ételmérgezések
- orvosi műhibák
- háborúk
- forradalmak
- különböző élelmiszerek
- stb.
Csak hogy a felelősségre vonás megtörténjen."
Közúti balesetekért felelősségre vonnád az autó feltalálóját? Ennyi erővel: az a fránya atombomba, véletlenül ejtették le Hiroshimára és Nagaszakira az amerikaiak, biztos nem azért építették, hogy elpusztítson egész városokat.
"Őszintén:Te olvastál valaha is tudósoktól írt könyvet? "
Nem, mivel nem kívántam magam halálra unni. Ellenben történelemmel kapcsolatos könyveket és regényeket is szoktam olvasni.
"Könyvet nem is ajánlok mert tudom hogy a 60-as IQ alatt már fájdalom az olvasás,inkább csak ezt a filmet ajánlom: "
Köszi, biztos találok olyan műfajt, vagy témát, ami téged képes untatni, és akkor rólad is elmondható lesz az, hogy 60 alatti IQ-d van.
"Remélem hogy fejlődni fog az őssejtkutatás,és a tudomány meg tud majd ajándékozni téged egy aggyal még életedben."
Én pedig remélem, hogy elmész végre egy optikushoz, ahol felírnak neked egy erősebb szemüveget, amivel képes leszel a monitoron túl látni a kockafejeddel. Szívj levegőt, járj társaságba, sportolj, hallgass zenét, vegyél elő egy könyvet, ami NEM a tudományról szól, nézz meg egy filmet, ami NEM tudósokról szól! A világ nem csak számokból és képletekből áll.
"Igazából már a kerék feltalálásánál le kellett volna állni, gondoljunk csak bele, a harckocsik hány ember halálát okozták már eddig is... Sőt, én már hallottam olyanról, hogy valaki egy darab kővel, vagy a puszta kezével is ölt, tehát már ott meg kellett volna állítani az evolúciót, hogy használható végtagjaink lettek..."
Ha meghalt volna egy családtagod a zseniális tudományos bravúr atombomba ledobása miatt, nem így gondolkodnál, az biztos. Egy harckocsival mérd össze az atombombát, a harckocsi aknára hajt és annyi neki, vagy kilövik, de egy atombombát lőhetsz amennyire akarsz, ha rád dobták, akkor esélyed sincs túlélni. Ha ennyire szereted az atombombát, építs magadnak egyet és bújj vele egy ágyba. Szomorú látni, hogy eddig egy olyan válasz se született erre a kérdésre, ami elítéli már az atombomba feltalálását is. Gondolom ha kiemelkedő fizikusok lennétek, és ajánlanának rengeteg pénzt, hogy segítsetek egy tömegpusztító fegyver feltalálásában, örömmel mennétek, bele se gondolva, milyen következményei lehetnek az alkotásaitoknak.
Nem baj, tovább fejlődik ez a világ és lassan eléri azt a szintet, hogy az emberiség saját magát fogja kiirtani.
"Egyébként nyugodtan lehet szidni a vendéglátókat, mi legalább élünk is, emberekkel találkozunk, kommunikálunk és nem görnyedünk egy hülye számítógép előtt egész nap. Ti hiába végeztek el egy sikeres számítást, vagy kísérletet, nem kaptok érte borravalót, hiába csináljátok a munkátokat széles mosollyal. "
Éééééééééééééééééé (45 milliárd "é" betűvel később...) éééééééééééééééééés????
Kit érdekel?Ha egyszer jól érzem magam?De ha már a jutalomnál járunk.Hallgass bele ebbe,de legalábbis az első pár másodpercet hallgasd meg: http://www.youtube.com/watch?v=Crf2dcrEiHg
Na ezt kapják a tudósok!
Kérlek olvasd már el Szilárd Leo vagy teller Ede személyes véleményét az atombombáról.
Illetve jó lenne megnézned ezt is: http://www.youtube.com/watch?v=wvBt9M1qSBk
Láthatod milyen helyzetek uralkodtak.Ha amerika nem lép,akkor japán nem áll le,mert egyszerűen fanatikus volt.Ha a Busidó azt írja harcolj,akkor ők addig harcoltak míg nem pusztul minden.
Az atombombának kicsit bonyolultabb a története mint amit te hiszel.
Csak úgy mellesleg:Az összes nukleáris láncreakciónak nem volt annyi szenvedője,mint a második világháborúnak.
A te logikád szerint:Második világháború===>>>politikai indíttatás===>>>a politika elítélendő
Az atombombát nem a tudósok dobták le, hanem a hadsereg...és ezt soha nem szabad elfelejteni szerintem.
Amúgy meg elég szűk látókörű ember vagy már ne haragudj. Mérnöknek tanulok, de kicsi korom óta érdekeltek a természettudományok. Jó pár könyvet elolvastam fizikáról, biológiáról, csillagászatról, a matematika is érdekel bizonyos szinten, mert a világ mélyebb összefüggéseit csak ennek ismeretében lehet megérteni. Nem azért olvasok ilyeneket, mert a függvényekre izgulok, hanem érdekel hogy hogyan is működik a világ körülöttem, hogy keletkezett az univerzum, az élet, és ezekre ésszerű racionális válaszokat szeretnék kapni, amit csak így tudok megszerezni, ha okosabb lennék tuti fizikusnak mentem volna...
De attól, hogy van ilyen érdeklődési köröm rengeteg barátom van, néha már túl sok is:D nem tudok mindenkivel annyi időt eltölteni, mint amennyit szeretnék...(minden este nem sörözhetek:D) Pl: van egy alkalmazott matematikus haverom, aki a héten biciklizte körbe a balatont pár szaktársával, most a fertő tó körül tekernek. egy időben elég rossz híre volt már az ELTÉN mert elég sok csajt meghúzott, és egy hülye idióta a szó jó értelmében:D
Ezenfelül nekem van egy szép aranyos okos barátnőm, akivel a lehető legtöbb időt próbálok együtt tölteni, mellette dolgozom, és lassan úgy néz ki, ha januárban meg lesz a diplomám nem lesz szükségem rá, hogy borravalót kapjak.:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!