Világ nézet semleges evolúció biológia könyvek?
Sziasztok!
Kicsit furán fog hangzani a kérdés.
Vallásos vagyok a magam módján, de elfogadom meg érdekel az evolúció.
Szóval, tudnátok nekem ajánlani olyan jó minőségű, hiteles könyvet ami világnézet semlegesen (tehát nem Dawkins írta) mutatja be az evolúciót, részletesen?
Olyanok válaszát szeretném akik tényleg elmélyedtek benne.
Szóval biológia bsc. vagy ilyesmi tanulnak.
Köszön a normális válaszokat!
Minden jót! :)
Ui: Értek a felsőbb matematikához (integrál, derivál, differenciál egyenletek stb.) meg a biológia algoritmusokat is érteni fogom, írhattok olyat is.
Hát az angolom nem százas, de jók ezek a linkek is.
Ment a zöld kéz neked is utolsó! :)
Abszolut megertem a kerdezot. Szerintem is rohadtul faraszto, hogy Dawkins tudomanyos ismeretterjesztes cimen egyfolytaban fikazza a vallasokat. Megha igaza is van, nem veletlenul vesz az ember a kezebe evoluciorol szolo konyvet vallasi helyett.
Szoval a kerdesre valaszolva:
Maynard-Smith, J., Szathmáry E. (1997): Az evolúció nagy lépései. Scientia, Budapest.
Ernst Mayr - Mi az evolucio
Van meg nehany, de nekem ezek mar tul unalmasak. :)
Hát igen! Ez elég zavaró, hogy tudomány alatt vallásoknak kezdünk neki menni. Ráadásul még csak nem is jól csinálja, nem ért a teológiához...
(Volt egy nagy ateista filozófus is idétlenek tartotta amit irkál.)
Köszönöm a könyveket! Ment a lájk erre is! :)
M-S és Sz-nak van ismeretterjesztő szintű könyve is: A földi élet regénye.
Egyébként bármelyik evol biol tankönyv jó a célra. A Dawkins féle könyvek egy része vitairat a kreacionistákkal szemben. Ugyanakkor a vallásosság nem jelent kreacionizmust szinte egyetlen vallásban sem, kivéve a krisnásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!