Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogyan kell értelmezni és...

Hogyan kell értelmezni és megoldani Maxwell egyenleteit?

Figyelt kérdés

2013. aug. 13. 23:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Csak így, egyszerűen? :)
2013. aug. 13. 23:48
 2/11 A kérdező kommentje:
Háát, hogy mit jelentenek a kifejezések benne? Tudom, hogy az elektromossághoz és a mágnesességhez kapcsolódik.
2013. aug. 14. 00:22
 3/11 anonim ***** válasza:
A wikiben benne van fiam.,
2013. aug. 14. 00:28
 4/11 anonim ***** válasza:

zerbusz!

Nehéz kérdés,mert Maxvell egyenleteit az Ő korában is nehezen értelmezték.Mélyülj bele a kvantummechanikába,ha nem is tudod az egyenleteket megoldani,de át fogod egy kicsit látni.Lehet,hogy egy fizikatanár jobb válszt ad,én csak dilettáns vagyok.(Az egyik Maxvell-egyenletet pont a kvantumfizikában láttam modellizálva).

2013. aug. 14. 00:33
 5/11 A kérdező kommentje:
Négyes köszi! Hármas szerinted a wikiből mennyit lehet megérteni -.-?
2013. aug. 14. 00:40
 6/11 anonim ***** válasza:

A Maxwell egyenleteknek úgy kb semmi köze nincs a kvantumfizikához.

Egyébként azt írják le, hogy az elektromos és a mágneses mező hogyan, mitől jön létre. Két dologtól jöhet létre, ezért van 4 egyenlet. az egyik dolog a töltés, a másik pedig a másik tér változása.

2013. aug. 14. 00:58
 7/11 anonim ***** válasza:

Azt írja le, hogy adott elhelyezkedésű és mozgású töltött részecskék milyen elektromos és mágneses mezőt keltenek, illetve maguknak a mezőknek a konfigurációja és térbeli változása hogyan befolyásolja e mezők időbeli fejlődését. Az ide vonatkozó alaptörvények a Maxwell-egyenletek. Ez 4 lineáris egyenletet tartalmazó diffegyenletrendszer.

A megoldásuk céljából vezettük be pl az A négyesvektormezőt.

Az pedig nem tudom mire írja az utolsó hozzászóló, hogy semmi köze a kvanntumfizikához, mert ott is használjuk, nyilván nem tanultad....

2013. aug. 14. 11:15
 8/11 anonim ***** válasza:

Attól, hogy valamit használunk valahol, még nem annak a területnek a tárgyköre.

Az elektrodinamikai feladatokban például használjuk Newton törvényeit is, amikor egy részecske mozgását számítjuk ki. Ettől még a Newton törvények ugye nem elektrodinamika?

2013. aug. 14. 12:19
 9/11 anonim ***** válasza:
Kérdező! Szerinted a wikiből miért nem érted? Mert az nem tankönyv, hanem enciklopédia. A Maxwell egyenleteket megérteni módszeres előtanulmányokkal sem egyszerű megérteni. Neked azért nem sikerül, mert az előismereteid feltehetően rendkívül hiányosak. Ez nem hiba, csak szükséges (de nem elégséges) feltétel a megértéshez.
2013. aug. 14. 15:21
 10/11 anonim ***** válasza:

Sajnos, a Maxvell egyenletekben megjelent a végtelen energia.

Ezt a kvantummechanika oldotta fel,úgy tudom.

Sőt Maxvell a végtelen energiát egy kb. cipősdoboz méretű helyen hozta létre!!!

2013. aug. 15. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!