Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Tudnátok nekem ebben segíteni?...

Tudnátok nekem ebben segíteni? Egy ábrát kellene értelmezni, a kép lent van. (Energetikai szempontból).

Figyelt kérdés
[link]

2013. jún. 7. 18:42
 1/9 A kérdező kommentje:
Egyébként a körök végén az a pötty lehet nyíl, nem tudom, csak itt nagyon össze van mosódva a lapon, amit adtak, egyébként ugyanígy néz ki.
2013. jún. 7. 18:44
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Az első az aktivált vagy energiadús állapot.

A második nullszinten van.

A harmadik stabil állapot vagy energiaszegény: potenciálgödörben van a "részecske", mert igazából nem lehet kivenni ezt a f.ost, egy ötéves különbet rajzol...:)

2013. jún. 7. 18:57
 3/9 A kérdező kommentje:
Ennyi van lerajzolva nekem is, és a biztosra akartam menni, fogalmam sincs mit kezdjek vele, pedig nagyon fontos lenne.
2013. jún. 7. 19:22
 4/9 A kérdező kommentje:
De szerintem az utolsó egy stabil állapot nem?
2013. jún. 7. 19:23
 5/9 A kérdező kommentje:
Egyébként hozzáteszem, hogy fogalmam sincs mi ez, most látok ilyet először. :D
2013. jún. 7. 19:27
 6/9 A kérdező kommentje:
Sry a sok hozzászólás miatt, akkor ez így ennyi elég amit leírtál, ez így elfogadható?
2013. jún. 7. 19:29
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Ne parázz már ennyire...istenem, írtam hogy az utolsó stabil állapot.

Képzeld el, hogy van egy kutyeszod, akivel labdázol:

1. Ha felrúgod a labdát egy dombra, akkor mielőtt a kutyi a labdához érne, az legurul a dombról, mert ott nem stabil az állapota - pontosabban a helyzeti energiája túlságosan nagy.

2. Ha az úttestre rúgod a labdát, a kutyi idővel utoléri és visszahozza különösebb megterhelés nélkül.

3. Belerúgod egy árokba, kutya legyen a talpán - bocsánat tappancsán - amelyik onnan neked kihozza a labdát, egy stabil állapotból - pontosabban egy alacsony helyzeti energiából.

2013. jún. 7. 19:45
 8/9 A kérdező kommentje:
Így már teljesen érthető, köszönöm szépen! :)
2013. jún. 7. 19:51
 9/9 anonim ***** válasza:

Szerbusz!

Ahogy ránéztem,egy mechanikai görbét láttam az instabil,semleges,stabil állapotról.

Fanyúl gondolatvezetése helyénvaló!!!

2013. aug. 14. 00:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!