Evolúciós szempontból mi szüksége van ez embernek méregtelenítésre?
Nem feltétlenül méregtelenítés, lehet update kaja, tesióra,
fogorvos. Ha sok-ezer éven át ez a bolond faj képes volt fennmaradni, akkor miért tartják manapság ilyen fontosnak ezt a sok... szóval ezeket. Ráadásul nemrég volt egy riport a méregtelenítésről a TV-ben, és vitáznak róla, hogy van-e egyáltalán értelme.
Evolúciós szempontból?
Evolúciós szempontból amióta az ember balga mód ragaszkodik ahhoz, hogy magát bármi áron szépen, egészségesen, életben tartsa, azóta gyakorlatilag elszakadtunk az evolúciótól.
Ugyan már, azt hiszed a tesióra meg főleg a különböző fogyókúrák ezért vannak? A tesióra csupán egy utolsó próbálkozás arra, hogy felállítsa a dagadt, pattanásos gyerekeket a monitor elől.
Az update kaják meg szerintem nem nagyon befolyásolnak semmit, de én néha tényleg rosszul vagyok, amikor meglátom, hogy valaki lemegy a konditerembe egy gépen futni, súlyokat emelgetni pénzért...
Röhejes, hogy manapság ennyire nehéz legyen fizikai munkát találni...
Ha nem működne a szervezet méregtelenítő mechanizmusa, akkor jóval kisebb eséllyel tudnánk tovább örökíteni genetikai kódolásunkat, mert elpusztulnánk valamilyen mérgezésben az ivarérettségünk elérése előtt. A média szerinti méregtelenítés arról szól, hogy segítsük a szervezetünket a méreganyagok kiválasztásában azzal, hogy a lehető legkevesebb méreganyagot juttatjuk belé, illetve olyan anyagok fogyasztására sarkallnak (általában teák formájában), amelyek méreghajtó hatásúak. Hogy ez jó-e vagy nem azt nem tudom, mindenesetre részemről egy jó kis csülökpörköltnél nincs jobb méregtelenítő kúra :D
Komment 1: hát még amikor az illető lifttel megy a konditerembe lépcsőgépezni... Na az az igazi paradoxon.
A méregtelenítés egy nagy marhaság. Semmiféle csodatea, vagy léböjtkúra nem fogja kihajtani belőled a "lerakódott salakanyagokat", ahogy divat mostanába megfogalmazni.
Van egy nagyon jól bevállt szervünk a méregtelenítésre: a máj. Erre a funkcióra fejlődött ki.
Az egészséges étkezés, testmozgás, fogorvos, stb. inkább az életünk minősége miatt fontos. Egyrészt jóval tovább élünk, mint elődeink,hát nem mindegy, hogy milyen ez a hosszú élet. Másrészt, a mai társadalmi elvárások sokkal nagyobb hangsúlyt helyeznek a külsőre, mint régebben. Például egy normálisabb munkahelyre nem nagyon juthatsz be rohadó fogsorral.
Persze azt is figyelembe kell venni, hogy mekkora bevétel ez rengeteg üzletágnak. Ha téged eredményesen hülyítenek be a reklámokkal, megveszed a méregdrága update- ételeket, holott elég volna saját magadnak főzni egészséges ebédet, a piacon vásárolt jó minőségű alapanyagokból.
Vagy: trendi lejárni edzőterembe, tehát sokan elmennek, pedig lehet, hogy egészségesebb és értelmesebb lenne biciklizni vagy kocogni egyet. Meg jóval olcsóbb is.
Ennek nincs köze az evolúcióhoz. Csak a pénzhez van köze.
Nem olyan tragédia az, hogy egy faj nem az immunrendszerével tartja tisztán magát. Ez az emberen kívül más értelmesebb fajokra is jellemző. Gondolj egy vakarózó kutyára például.
Egyébként a környezetszennyezés, valamint az élelmiszeradalékanyagok, gyógyszerek miatt számtalan újfajta méreggel szembesül az ember. Szerintem ide vehetjük az sugárzást és a zajszennyezettséget is.
Fogorvoshoz én akkor megyek, ha kilyukad és használhatatlanná válik valamelyik fogam. Fürdés és kézmosás azért kell, mert nem ér annyit egy sz*r kis megfázással eddzenem az immunrendszeremet, amennyi kényelmetlenséget okoz a munkában/tanulásban, ha bejön. Nem utolsó sorban a kosz egy idő után viszket.
Tény, hogy az ember a mérgek/kórokozók elleni védekezést hajlamos túlzásba vinni, de azért minimális szinten szükségünk van rá.
"Röhejes, hogy manapság ennyire nehéz legyen fizikai munkát találni..."
Nem feltételnül nehéz, csak valakinek nem pálya útépítésen kubikolni. De, ha te így tartod karban a tested, akkor rajta.
Azok az emberek, akiknek van némi igénye a kreativitásra, magas szintű intellektuális munkát szeretne végezni, ÉS testmozgást végezni, amire csak napi 1-2 órában kényetelen sort keríteni, akkor a konditerem hasznos.
Szerintem döncike se nézi le a fizikai munkásokat, ezt rosszul vetted ki. Sokan szimpatikusabbnak tartják a szellemi munkát, és abban helyezkednek el, de minden értelmesebb szolgáltatásban dolgozó tudja, hogy a gazdaság létezéséhez elengedhetetlenek a fizikai munkások.
Nektek a kondíciótok fejlődik, nekünk az agyunk a munka során (már ha kreatív munkáról van szó), de mivel mindkettő fontos, ezért mi konditerembe és futni járunk, ti pedig interneten és könyvek által fejlesztitek a szürkeállományotokat. Ennyi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!