Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért ribik a ribik?

Miért ribik a ribik?

Figyelt kérdés
Bármilyen meglepő, ez egy komoly kérdés és nem tévesztettem kategóriát sem. Szóval, ugye vannak azok a lányok, akik mindenkivel lefekszenek és nemhogy könnyen kaphatóak, hanem egyenesen felajánlkoznak. Jó, vannak férfiak, akik szerint minden nő krva, de most fókuszáljunk a klasszikusakra, akiknek akár a foglalkozása is ez. Én azt figyeltem meg, (persze tévedhetek) hogy a ribik nagy része nem betegesen szexéhes, sőt sok könnyen kapható lánynak egyszerűen nincs semmilyen erotikus kisugárzása. Nem is hiszem, hogy nagyon élveznék a dolgot (a lányoknál amúgy is nehezebben megy érzések nélkül, főleg ilyen dózisban). Viszont cserébe megvetésben van részük. És most senki ne nyammogjon, hogy a mai fiataloknál már nincs ilyen, mert igenis van. Persze sokan tudják lazán kezelni az ilyen dolgokat, de még a legegyszerűbb fiúk is gyakran lenézik az ilyen lányokat. Ami tényleg fura, mert enyhén szólva nem jobbak náluk.... szóval kicsit olyan, mintha ez a fiúkba lenne kódolva, hogy aki könnyű, az jöhet, de amúgy nem vesszük komolyan. Tehát még elismerést sem kapnak azért, hogy mindenkivel lefekszenek. Szóval akkor mért csinálják? Minden ilyen lány önbizalom hiányos lenne, aki így bizonyítja a nőiességét? De hát így ponthogy nincs nőszámba véve, a ribb az egy külön kategória. Szóval lehet ez amiatt, merthogy az embernél nincs az, hogy csak az alfahím szaporodhat, viszont egyes férfiaknak sokkal nehezebb szexelniük, de ha ezt nem tehetnék, akkor frusztráltak lennének és az bomlasztaná a társadalmat? Szóval szükség van olyan nőkre (nem véletlenül hívják a legősibb mesterségnek a prostitúciót), akiket tényleg bárki megkaphat és akikben nem is tudom mi játszódik le ilyenkor... Tehát ha valaki valami génmutáció folytán akárkivel lefeküdt, akkor az tovább szaporodhatott, hiszen felcsinálta egy idegen tehát ez a tulajdonsága nem jelentett hátrányt neki és az utódai is hasonlóak voltak, míg persze a monogám(abb) nők is szaporodtak. Tehát igaz valamennyire ez a két fajta nő van duma: akivel szórakoznak a pasik és akit feleségül vesznek. Csak mert ha most mindenféle érzelmi dolgon túlmegyünk, akkor is ott van az utód kérdése. Mármint a nőnek nyilván az az érdeke, hogy egy férfi mellette maradjon és támogassa, segítsen felnevelni a gyerekeket, eleve az utódlás is fontos az embereknek. A zabi gyereket csináló nőknek (most a régi korokra gondolok, bár sajna ez ma is van), akiket nemhogy nem támogatnak, hanem ki is közösítenek, mi ebben a buli? (És ez a középiskolában menőnek hazudott lányokat is eléri előbb-utóbb valamilyen fomában). Tehát lehet ennek valami ilyen szelektálódós oka, vagy ez csak valami pszichés: apakomplexusos, nimfomán, esetleg véletlenül sok hormont termel, vagy csakúgy vannak ilyen génállományú emberek a változatosság kapcsán... Biztos elég hülyén hangzik, amit ide írtam, de szerencsére nem tudjátok ki vagyok. Szóval ha valaki tud értelmes választ írni, vagy leírni, ha rossz úton indultam el a középiskolás osztálytársaim megértésében, akkor azt köszönöm.
2009. okt. 27. 00:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
84%

Már az első mondat nemigaz. nem mindenkivel csak azzal aki bejön nekik. Tényleg lenézik. Épp itt olvastam hogy meglátott a csávó egy lányt és egy óramúlva már a bugyijában turkált. És a nőre mondja hogy milyen nő aki ezt hagyja. De kérdemén milyen férfi aki ezt csinálja?

És hát beszélnék én egy olyan mindenkivel lefekvős lánnyal csak kiváncsiságból de velem nem feküdne le azt garantálom. Szóval ez eleve marhaság. Nem fekszenek le mindenkivel csak aki bejön nekik. De miért ne feküdnének?

2009. okt. 27. 00:18
 2/14 anonim válasza:
43%
Ez az egész ribizés is olyan mint a korrupció. Nem az a baj hogy van, hanem hogy kihagynak belőle...
2009. okt. 27. 01:53
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Kerdezd vegig a prostitualtakat, hogy miert csinaljak. Gondolom nem fogsz meglepodni, ha egyertelmu valaszkent a PENZ-kapod. Ugyanis ez a mozgatorugoja mindennek, a penz barnit meg tud tenni az emberrel. Ha egy fiatal lany onallosodasaban elveszti a kontrollt elete felett, nem tud penzt szerezni, akkor ehhez a melohoz fut, mert ide nem kell diploma, nem is rugjak majd ki. Na ezert.
2009. okt. 27. 03:37
 4/14 anonim ***** válasza:
90%

Vannak olyan nők, akik pénz nélkül is orrba-szájba szexelnek, szóval nem hivatásos ribik.

Az ősi igazság: ha egy nő sok férfival szexel akkor az ribi, ha egy férfi sok nővel lefekszik akkor dicsőség.

Nem tudom mi motiválja őket (önbizalom hiány, könnyűvérűsége, apa komplexus, unalom, mánia), de szerencsére még vannak értelmes emberi lények.

2009. okt. 27. 07:24
 5/14 anonim ***** válasza:
93%

A vízcsapból is az folyik,hogy egy lánynak már 13-14-évesen elkell vesztenie a szüzességét.Még a fórumozók is erre biztatják őket.Elhiszik,hogy a tini szerelem örökké tart.Azután,ha végetér,mennek egyik kapcsolatból a másikba,mert nekik vannak testi szükségleteik.Nincs önbecsülés,önuralom, csak a szex a fontos.És a fiúk is így vannak ezzel.

Ha valaki ezért ribinek nevezi őket,halálosan megsértődnek,mert ők csak kiakarják élni magukat,mielőtt megállapodnak valaki mellett,mert ehhez joguk van.

A fejekben kellene először rendet tenni.

2009. okt. 27. 08:09
 6/14 A kérdező kommentje:
Oké, van olyan aki tényleg csak a pénz miatt lesz prosti és a kiszolgáltatottság miatt. De akkor mi a magyarázat luxusprostikra, akiknek ez nem egyszer csak mellékállás, vagy olyan fiatal lányokra, akiknek ez kábé zsebpénz kiegészítés. Nyilván nincs olyan, aki mindenkivel lefekszik, de akiket könnyűvérűnek neveznek azok szerintem úgy működnek, hogy kategorizálják a fiúkat lúzer/nem lúzerre (mindenkinél máshol van a határ) és akit nem tartanak lúzernek, azok közül akármelyik egy perc alatt megkaphatná. Az meg milyen már, hogy ki akarják élni magukat, mielőtt megállapodnak? Arra ott az egész élet. Vagy 16 évesen akarnak megállapodni? Mert így kábé addigra élődnek ki. Számomra nem az az érthetetlen, ha valaki csak a szex kedvéért időnként lefekszik valakivel, hanem az ha nincs egálban az élvezet (már ha van) amit így szereznek és a társadalom (fiúk) általi lenézés és megvetés. Tehát ha úgy vesszük azokon kívül, akik tényleg rá vannak kényszerülve a prostitúcióra ez egyszerűen értelmetlen viselkedés. Most nem háborogni akarok, felőlem mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja, csak ez tényleg fura. Mert azt még megérteném, ha harcos feministák csinálnák ezt, hogy igenis ők is annyi férfit dugnak meg, amennyit akarnak, de ezeknél a lányoknál ez szimplán lealacsonyodás.
2009. okt. 27. 10:45
 7/14 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
91%

A kérdésed sokkal okosabb, mint ahogy egyesek ezt itt felmérték. Majd gondolkodom, de addig hadd ajánljak egy idevágó könyvet.

Az önző gén (eredeti címén The Selfish Gene; ISBN 9632816455, ISBN 9630946106) Richard Dawkins 1976-ban írta.

2009. okt. 27. 13:23
 8/14 anonim ***** válasza:

"van olyan aki tényleg csak a pénz miatt lesz prosti és a kiszolgáltatottság miatt. De akkor mi a magyarázat luxusprostikra, akiknek ez nem egyszer csak mellékállás, vagy olyan fiatal lányokra, akiknek ez kábé zsebpénz kiegészítés"

Azt hiszem nem vagy tisztában az összegekkel amiket az ilyen keresetkiegészítésből összeszednek, ez nem zsebpénz. Egy ilyen lány heti 2-3 alkalommal (2-2 óra kb.) megkeresi a 200-250 ezer forintot, ez havi szinten 1 misi. Ötcsillagos szállodában dolgozom, pontosan tudom, hogy mennek a dolgok. És azért mellékállás, hogy senkinek meg se forduljon a fejében, hogy mellette ilyennel foglalkozik. Van aki tanárnő, van aki üzletvezető egy ruhaboltban, stb...

2009. okt. 27. 13:52
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésre a válasz nagyon összetett, úgyhogy aki azt állítja, hogy tudja a tutit, az vagy téved, vagy hazudik. Én a magam részéről megpróbálom a biológiai aspektust ha nem is megválaszolni, de legalábbis megvilágítani.

Induljunk távolról. Alapvetően az élővilágban kétféle szaporodás stratégia létezik, a K és az R. A K azt jelenti, hogy kis utódszámot produkál (kis energiát fektet magába az utódszámba), de az utód felnevelésébe, gondozásába nagy energiát fektet. Az R ennek ellentéte, azaz sok utódot hoz létre (pl sok petét rak), de utána már nem törődik velük, és a szerencsére van bízva, hogy mennyi él közülük túl. Persze az élőlények nem tiszta K és R stratégisták, hanem vannak szélsőséges esetek, kevésbé szélsőségesek, meg köztesek. Szélsőség az elefánt mint K és mondjuk a legtöbb hal mint R. Köztes állapot például egy madár ami 4-5 tojást rak de csak az utódok fele él túl, valahol félúton van az elefánt és a halak közt. Persze madárban is van szélsőséges K startégista, ami csak 1 tojást rak és nagy energiát fordít az utód túlélésbe.

Nagy általánosságban elmondható, hogy az emlősök többnyire a K felé tolódnak a többi állathoz képest, nyilván vannak az emlősökön belül inkább a K véglet felé hajazó, és inkább az R irányába eltoltabb fajok is (pl rágcsálók), de még azok is közelebb vannak a K véglethez, mint egy ezer ikrát rakó hal.

Az ember az emlősökön belül egy jellemzően szélsőséges K stratégiát követ, de ez nem azt jelenti, hogy minden egyes ember e szerint él, és hogy minden kultúrában vagy minden történelmi korban ez így volt. A főemlősök példája alapján azt lehet gondolni, hogy a K-ösztön elég erős bennünk, de a K irányba még jobban tolódtunk kulturális okokból. (Annyira K stratégisták lettünk, hogy nyugaton már fogyunk.)

Nézzük, hogyan alakul ki mindez. A K stratégia azt jelenti, hogy az állat olyan környezetben él, ahol a környezet viszonylag állandó, és könnyel eléri az eltartó képesség határait. Ezeket K-szelektáló környezetnek nevezzük, és az jellemző rájuk, hogy mivel könnyen eléri a határait, ezért nem nagyon lehet számbelileg több utódot létrehozni, hanem talpraesett, ügyesebb utód kell, hogy az az egy erősebb legyen mint a többi, és képes legyen elvenni tőlük azt a kevés kaját/akármit. Az ilyen környezetben megéri arra fókuszálni, hogy inkább védett és erős utód legyen, mint hogy telepetézzük a sivatagot. Az R pont ennek az ellentéte, itt kaja van bőven, de az utódok túlélést nem sokban segíti az, ha nagyobbak/erősebbek, a túlélés csak a szerencsén (valamilyen külső tényezőn) múlik. Nem érdemes kevés de erősebb utódokkal vacakolni, hanem tele kell petézni a tengert és valaki csak túlél.

Az ember tehát olyan környezetből származik, ami K irányba tolja el a dolgokat. Nézzük, mi történik, ha megjelenik egy „ribi gén” egy populációban. A ribinek valamivel több gyereke lesz, ami hosszú távon megterheli a közösséget, mivel nagyobb belső harc alakul ki a környezeti erőforrásokért. Vagyis a ribi valameddig előnyben van (több utód), de aztán az ő utódai nagy száma rivalizáláshoz fog vezetni, ami a kevesebb, de azt jobban felnevelő, erősebb „antiribi” utódoknak fog kedvezni. Viszont ha a populációt valami baj éri, akkor a ribik gyorsabban tudják feltölteni, ami előny az egész populációnak. Tehát egy olyan populáció, amiben nincs ribi, nagyon nehezen reagál a hirtelen veszteségre (pl háború), ahol sok a ribi, ott pedig gyorsan túlnő a populáció. Léteznie kell egy stabil egyensúlyi állapotnak, vagyis egy természetes %-nak, amennyi ribi gén kell a populációban, és a különböző populációgenetikai modellek ezt is mondják, tehát hogy léteznek ilyen esetekben stabil egyensúlyok.

Ezzel nem azt akarom állítani, hogy BIZTOSAN létezik ilyen ribi gén, de AMENNYIBEN létezik, úgy nagyjából a fentiek igazak lesznek rá. Biztos, hogy nem olyan egyszerű a dolog, hogy van egy darab gén, aztán viszlát, szóval valószínűleg összetett genetikai háttere van a párválasztási ösztönnek.

Az ember esetében nagyon fontos, hogy az ösztönös viselkedést gyakran elnyomja a tanult viselkedés, ami viszont a társadalmi értékek, erkölcsök, nevelés stb. alapján alakul ki. Ezt tilos ilyen utódlási szemmel nézni, mivel ezeket a viselkedéseket nem a biológiai öröklés szabályozza, lévén nem génekről van szó. Vagyis az, hogy ma, a XXI. században mennyi a ribi, azt nem szabad az utódok számával magyarázni, hisz nincs ilyen összefüggés.

Ehhez a részéhez nem értek a dolognak, de biztos vagyok benne, hogy nagyon sok olyan hatás van, ami ebbe az irányba mozdíthatja el a lányokat. Nem feltétlenül az önbizalomhiány meg amiket felsorolsz, hanem inkább az, hogy otthon nem törődnek a gyerekkel, nagyon nagy az önállóság foka (nem lehet ellenőrizni hogy ki mit csinál), biztos van hatása a médiának, stb, és persze a biológiai háttér is belszól, de szerintem csak nagyon kis mértékben.

2009. okt. 27. 15:51
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm, pont ilyen válaszra vártam (mármint ami biológikusan nézi ezt). Azért is tettem fel ezt, mert ugye annak a korosztálynak, amiben én élek ez nagyon központi téma. Én nagyon jóban lettem egy pszichológussal, aki mesélte hogy sok olyan lány jár hozzá, akinek a barátnői azt mondták, hogy ciki ha 16 éves koráig nem veszíti el a szüzességét és ezért keresett egy pasit ehhez... de aztán pszichológushoz kellett járnia. Pedig ez a lány se különösebben érzékeny, vagy okos, vagy vallásos nem volt... Mégis megalázónak érezte. Ismerek viszont olyan lányt, aki gazdag, egyke, anyukája a legjobb barátnője (:D), mégse elfolytós vallásos a környezet, amiben él. Összejött egy fiúval, akivel komolyan járt pár évig, aztán elkezdte leinni magát bulikban és úgy rámászott a fiúkra, hogy volt amelyik már megütötte... mindez arra hivatkozva, hogy kell a változastosság. Tehát csak magára erőltette a szülei miatt a (nevezzük így) erkölcsösséget. Szóval, persze a társadalom meg a minta számít hiszen ezek a lányok másként viselkedtek, mint amilyenek amúgy valójában. De tényleg kell itt lennie valami genetikai dolgonak is, mert például a sokat dugós fiúk, az az igazán sekélyes fajta (nyilván nem mind ilyen) simán beláthatná, logikusan, hogy a ribi lányok számára készültek, tehát mért nézi le őket? Mert csomó ilyennek, akár az anyja is ribb, aki a minta számára, tehát mért tartja ezt rossznak más lányokban? Én pedig csonkacsaládban élek (tehát simán lehetne apakomplexusom), nem vagyunk vallásosak, liberális, szabados, jómódú közösségben élek és nem vagyok gátlásos se, meg naív se. Szóval látom mi megy és nyilván akartam tartozni sok ideig valahova, nem akartam erkölcs csősznek se érezni magam, de egyszerűen nem ment. Vannak testi vágyaim meg minden, csak én ezt lekezelem, addig amíg nem találok valakit, akivel tényleg akarom (és nem is a szőke hercegre várok, mert volt már ilyen) és részegen már volt hogy hangosan kérdezgettem a barátnőmet, hogy mért nem akarok lefeküdni egy járókelővel :D merthogy az alkohol elvileg kihozza az emberekből az elfolytásaikat, meg a valódi vágyaikat és nekem vannak vágyaim, csak az nagyon nagyon kevés emberrel van. Szóval vagy nincs szeretethiányom (mármint, lehet hogy mások ezt kompenzálva szexelnek), amit kétlek, mert eléggé egyedül vagyok, vagy egyszerűen így vagyok kódolva... Mert ha belegondolunk, a szexxel nem ártunk senkinek. Nincs köze az én értelmezésemben vett erkölcshöz (nyilván nem a megcsalásról, vagy erőszakról, megalázásról beszélek most.)
2009. okt. 27. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!