Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Amatőr csillagászok! Tudnátok...

Amatőr csillagászok! Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Már egy jó ideje elkezdett érdekelni esti égbolt és elkezdtem utána nézni h milyen távcső lenne jó mély ég megfigyelésre. Mikor elsőnek láttam képeket teljesen fellelkesültem h veszek távcsövet ám később kiderült h igazából saját szemünkkel közel sem ezt látjuk mint ami a képeken van mert azokat még photoshopolják és ez számomra nem rejt semmi izgalmat. Engem az érdekelne h a szabad szemes égbolt vizsgálat is tud érdekes lenni? lehet vmi érdekeset látni mert ahogy utána néztem én úgy vettem észre h ami a képeken van abból semmit se lehet szinte látni csak 1-2 fénylő foltot vagy van már olyan távcső amivel szabad szemmel is lehet szép dolgokat látni? mert én nagyon szeretném kipróbálni csak félek h csalódnék benne és egyáltalán nem tudnám élvezni ezeket a távcsövek meg már elég drágák.

2013. júl. 28. 21:59
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

A SkyWatcher 70/500 elég jó távcső kezdésnek. Még a hozzá adott olcsó okulárokkal is.

A hozzá adott keresőtávcső nem sokat ér.

AZ-2 mechanika nagyon gyagyi alatta. A távcső jó arra, hogy kedvet adjon az amatőr csillagászkodáshoz, az AZ-2 pedig arra, hogy azonnal el is vegye. Közepes és nagyobb nagyításoknál remeg mint a kocsonya. Holdazni, napot megfigyelni jó. Utóbbit persze csak külön napfóliával. Földi célpontokra is szódával elmegy.

Jupiter, Szaturnusz, apró foltokként látható (100x nagyítás körül, az AZ-2 mechanika miatt remegő foltokként.

2013. aug. 4. 07:19
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

A 70/500-as távcső remek választás egy kezdő amatőrcsillagásznak. Arról a műszerről csak jókat lehet olvasni. Veheted a stabilabb AZ-3-as mechanikával is, akkor aztán rezegni sem fog. És fokozatosan bővítheted majd minőségi okulárokkal, keresőtávcsővel, zenitprizmával.

Keresd fel valamelyik távcsőszaküzletet, mindenben segíteni fognak neked.

[link]

[link]

Egyébként honnan észlelnél vele, Budapest, vidéki város, falu, erkély, kert stb.?

2013. aug. 4. 09:22
 23/30 A kérdező kommentje:
Vidéki kis város bár inkább falu jellegű hely nagyon kevés a fényszennyezettség főként hátul az udvaron. Akkor lehet AZ-3al fogom megvenni ha azzal jó, esetleg EQ mechanika vagy az nem lenne jó alá??
2013. aug. 4. 10:00
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

EQ is jó, természetesen, AZ-3 szintúgy.

Ha kisváros, kis fényszennyezéssel, akkor mélyegezni is tudsz majd ezzel a távcsővel.

Érdemes lenne regisztrálnod a Csillagváros fórumba is (1 perc) és ott tájékozódni, kérdéseket feltenni az ottani hozzáértő amatőröknek. Vannak olyanok is, akik pont ilyen 70/500-as műszert használnak. Távcsővásárlás kezdőknek topicot különösen ajánlanám:

[link]

2013. aug. 4. 12:39
 25/30 A kérdező kommentje:
oké beregisztrálok, de még egy utolsó kérdést feltennék itt h EQ-ból is EQ-3 lenne jó vagy EQ-ból már 1-es alatt se remegne?
2013. aug. 4. 13:30
 26/30 anonim ***** válasza:
70/500-ashoz szerintem EQ-2 megfelelő.
2013. aug. 4. 13:44
 27/30 anonim ***** válasza:

Én befektetnék EQ-3-ra. Ha kedvet kapsz ehhez az egészhez már tervezgetni fogod az újabb és jobb távcső megvételét. Ezek után pedig (mivel nem olyan szép távcsőből a mélyég objektum mint a fotókon) elkezdesz gondolkodni az asztrofotózáson amihez nem elég az EQ-2 mechanika mivel az is kotyog.

Távcső kezdésnek tökéletes.

Itt egy kicsit olvasgass : [link]

2013. aug. 6. 23:15
 28/30 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Meg azért jó ha előre megveszed mert később csak a tubus szóval magát a távcsövet és a gyűrűket kell megvenned ami körbefogja a távcsövet. Úgy meg már olcsóbb. :D

De nem akarlak összezavarni. Inkább először teszteld hogy amit te választottál mit is tud.

2013. aug. 6. 23:19
 29/30 anonim ***** válasza:
Ha nem tetszene meg ez az egész akkor nappal is kitűnően lehet használni ezt a kis távcsövet. Én 90/900-as al szoktam repülőgépekre vadászni, de erre a célra a tied is tökéletes sőt még jobb kis súlya miatt :D. Leszerelem az ellensújt és máris egyszerűen követhető a repülő.
2013. aug. 6. 23:43
 30/30 A kérdező kommentje:
köszönöm a tanácsok hát EQ-3 jó lenne de ahogy számolgattam keret nem lesz rá de azért átgondolom még hátha még is sikerül pénzt szerezni
2013. aug. 7. 15:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!