A NASA jelentette már ki, hogy látták a Nibirut vagy amatőr csillagászok látták már?
NASA bácsi azt jelentette csak ki, hogy ez az egész nem igaz, a tudósok/csillagászok nem is igazán foglalkoznak vele, annyira csak komolytalan mese.
angollal hogy állsz?
Amatőr csillagász vagyok. 10 éve majdnem minden este kint vagyok a csillagos ég alatt és az eget kémlelem, egy nagyobbnak mondható távcsővel (amatőr viszonylatban).
Fura, én még soha sem láttam idegen űrhajót, sosem láttam elsuhanó szellemeket, sosem láttam a Föld felé tartó hatalmas bolygókat. De persze Paszujfalvai Tibi bácsi, aki havonta egyszer kimegy este, az rögtön mind a hármat is látja egyszerre, és lelkesen elmeséli a forumokon.
Na, akkor kinek hisztek: nekem, vagy Tibi bácsinak?
1983-ban a NASA bejelentette, hogy megtalálták a tizedik bolygót. A Nibiru névre keresztelt égitestről már a Sumérok is említést tettek, és érdekes módon pont 2012-ben ér a Föld közelébe, amikor a maja kalendárium véget ér. Amikor a 3600 évente visszatérő égitest ideér, a Föld minimum polaritást vált, de az is lehet, hogy megáll a forgásban néhány napra, vagy akár hetekre. Ennek eredményeként vulkánkitörések, cunamik, földrengések és egyéb katasztrófák fognak bekövetkezni, de az is lehet, hogy hirtelen beáll a következő jégkorszak.
A NASA később helyesbített, és azóta is cáfolja a tizedik bolygó létezését.
Arra a kérdésre, hogy ha egyszer ilyen közel van ez a méretes bolygó (állítólag húszszor nagyobb tömegű, mint a Föld), miért nem beszél róla valamelyik kormány vagy a NASA, a „szakértők” azt válaszolják: azért, mert titokban akarják tartani, nehogy tömeghisztéria törjön ki. Elvégre az interneten vírusszerűen terjedő rémhírek nem váltanak ki semmilyen hatást, viszont egy kormánybejelentés már igen. Ha bejelentenék, leállna a gazdaság, a gyerekek nem járnának iskolába mert felesleges, összeomolna minden, ezért az ilyen dolgokat titokban kell tartani.
Minden nagyon okos embernek üzenem: a Naprendszer tizedik bolygója, a Haumea, amely egy törpebolygó, és nem a Niburu.
És a Niburu nem is a 11., és nem is a 12. (Makemake, Eris).
Először utána kéne nézni, mielőtt linkelgettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!