A NASA jelentette már ki, hogy látták a Nibirut vagy amatőr csillagászok látták már?
"Minden nagyon okos embernek üzenem: a Naprendszer tizedik bolygója, a Haumea, amely egy törpebolygó, és nem a Niburu.
És a Niburu nem is a 11., és nem is a 12. (Makemake, Eris).
Először utána kéne nézni, mielőtt linkelgettek."
A Haumea törpebolygót 2004. december 28-án fedezték fel ( [link]
a X planetet (10. biolygót pedig 2005 július 29.-én, ráadásul nem törpebolygó mert a Nemzetközi Csillagászati Unió saccolása szerint másfélszer akkora mint a Pluto.
Tehát a 10. bolygó még véletlenül sem a Haumea.
Mikor hallottam erről a Nibiru dologról, én is utánanéztem. Most hirtelenjében nem keresem ki nagy munkával a megtalált oldalakat, de a lényeg az, hogy az egész kamu.
A maja kalendárium 2012-es végét, a sumér "istenek" mítikus bolygóját a Nibirut és a "planet X" teóriát hozták össze egy történetbe: ez lett a Föld felé közelítő Nibiru, amit a Plútó mögött van, és 2012 decemberében ideér.
Egy ideje a csillagászok úgy gondolják, hogy lehetnek olyan "kisbolygók" (planet x), amik olyan nagy és elnyújtott elliptikus pályán mozognak a Nap körül, hogy nem tudunk róluk, mert az emberiség eddigi történetében a tőlünk távoli pályarészen haladtak. És lehet, hogy ha újra a Föld közelébe érnek, befolyásolják a pályáját vagy egyenesen összeütköznek velünk. Ez az X bolygó teóriája.
Ehhez adták hozzá jó érzékkel a sumér mítoszt, hogy nevet adjanak a bolygónak, és a maja naptár közelgő 2012-es végét.
Egyébként van olyan kutató, aki szerint a maja naptár 2012-ben nem ér véget, hanem csak elölről indul, akár egy nagy tárcsa.
Megnyugtatásul: Nostredamus azt írta, hogy 3797-ig szólnak a jóslatai, tehát addig biztos létezni fog még a Föld. Én legalábbis erre szoktam gondolni, ha pl. ilyen kisbolygó történetet hallok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!