Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Amatőr csillagászok! Tudnátok...

Amatőr csillagászok! Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Már egy jó ideje elkezdett érdekelni esti égbolt és elkezdtem utána nézni h milyen távcső lenne jó mély ég megfigyelésre. Mikor elsőnek láttam képeket teljesen fellelkesültem h veszek távcsövet ám később kiderült h igazából saját szemünkkel közel sem ezt látjuk mint ami a képeken van mert azokat még photoshopolják és ez számomra nem rejt semmi izgalmat. Engem az érdekelne h a szabad szemes égbolt vizsgálat is tud érdekes lenni? lehet vmi érdekeset látni mert ahogy utána néztem én úgy vettem észre h ami a képeken van abból semmit se lehet szinte látni csak 1-2 fénylő foltot vagy van már olyan távcső amivel szabad szemmel is lehet szép dolgokat látni? mert én nagyon szeretném kipróbálni csak félek h csalódnék benne és egyáltalán nem tudnám élvezni ezeket a távcsövek meg már elég drágák.

2013. júl. 28. 21:59
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Hát én mélyég vizsgálatra használnám legszívesebben bár azért bolygókat se hagynám ki am ahogy írtátok azért lehet egy kisebb távcsőre beruházok bár jó lenne egy 30 cm átmérőjűt venni de azt majd csak akkor ha lesz pénzem meg ha kipróbáltam h milyen távcsővel nézni. igazából nagyon érdekel az űr és az a baj h nagyon mohó vagyok és szeretnék minél többet látni :D
2013. júl. 29. 23:02
 12/30 anonim ***** válasza:
Bocs, hogy így közbeszólok, de fényképezőgépet, hogy a rákba kell használni a távcsőhöz? Oda heggesztem az okulárhoz vagy mi? :D Valaki egy leírást pls.
2013. júl. 29. 23:32
 13/30 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Azt akartam még kérdezni, hogy itt beszéltetek a színekről, hogy nem látható a nebula meg a galaxis teljes pompájában, akkor mire jó a mély ég szűrő, he?!

2013. júl. 29. 23:35
 14/30 anonim ***** válasza:

Vannak adapterek, amivel a fényképezőgép csatlakoztatható a tubushoz, vagy akár magához az okulárhoz.

Illetve léteznek asztofotózásra fejlesztett kamerák is.

[link]

2013. júl. 30. 07:24
 15/30 A kérdező kommentje:
amit távcső nélkül lehet látni csillagokat az égen azokat egy átlagos távcsővel hogy látjuk?
2013. aug. 1. 09:27
 16/30 anonim ***** válasza:
Pontoknak csak nagyobban. Múltkorvolt szerencsém látni egy kettős csillagot, jobb szemük látják natúrba, hogy kettős, de távcsővel is csak két pöttyöt látsz beülök nagyobban. Attól még szép.
2013. aug. 1. 11:28
 17/30 anonim ***** válasza:
Nem akarok ünneprontó lenni, de a kérdéseidből azt szűröm le, hogy a csillagászati ismereteid a minimumnál is alacsonyabb szinten vannak. Azt javasolnám, hogy foglalkozzál először az alapokkal, hogy később láss is az égen, ne csak nézz.
2013. aug. 2. 21:52
 18/30 A kérdező kommentje:
mivel írtam h az életbe nme néztem még ilyen távcsőbe honnan zufnám h hogyan látok vele? azért kérdezgetek
2013. aug. 2. 23:52
 19/30 anonim ***** válasza:
Én sohasem a könyvekben látott képeket kerestem a távcsöves észleléseim során, hanem azt, hogy én is megtalálom azokat a mélyég-objektumokat és a saját szememmel láthatom őket a távcsövem okulárjában. Nekem eddig rengeteg örömet okozott az a 12 cm-es lencsés távcső, amelyet megvásároltam. Hold, bolygók, mélyég-objektumok vadászata, kellemes időtöltés számomra.
2013. aug. 3. 12:50
 20/30 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat mindenképp fogok venni egyet. Ki is néztem SkyWatcher 70/500 + AZ-2 refraktor távcsővet sztem ezt fogom megvenni. Azért ha vki letudja írni tapasztalatát véleményét vagy vmi tippet adni szeretettel fogadom :D
2013. aug. 3. 23:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!