Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » LCD tv-nek mennyi az élettartama?

Populistafiu kérdése:

LCD tv-nek mennyi az élettartama?

Figyelt kérdés
A képcsöves tv-m 24 éve üzemel, lcd tv-t kellene venni, de nem tudom mi a különbség?

2013. júl. 27. 12:29
 1/7 anonim válasza:
100%

Szebb kép.

De nemfog kibírni 24 évet. :) Én nagyon olyan 7-8 évet jósolok.

2013. júl. 27. 12:42
 2/7 A kérdező kommentje:
miért nem bír ki 24 évet? elvileg jobbak mint a képcsöves tv-k nem?
2013. júl. 27. 13:01
 3/7 anonim ***** válasza:
86%

Az lehet hogy jobb de ma már kevésbé jellemző az hogy bármilyen műszaki dolog kibír 6-8 évnél többet. Régebben nem kellett annyit gyártani és akkor ráértek a normális összeszereléssel. Most meg a gyártó célje hogy minél előbb menjen tönkre, vállalnak rá kb 3-5 év garanciát kibír kb 6 évet aztán vegyél másikat.

Nagyon sok mindenre igaz ez és az újabb képcsöves tv-k sem bírják már ilyen sokáig. Nekem most 3 hónapja döglött be az éppen 7 éves képcsöves tv-m és 3 szerelő is mondta hogy nem érdemes megcsináltatni mert ha egyszer elromlik valami ugyanúgy elfog máskor is akár 3 hónap akár 1 év múlva és mivel alapból sokat kellett volna rá költenem így hozzádobtam kb 30 ezret és vettem egy normál lapos samsung led tv-t 5 év garanciával. Igaz hogy kisebb de szebb a képe sokkal nem eszik annyit, a hangja nekem tökéletesen megfelel pedig sokan panaszkodnak hogy nem a legjobb.

És akkor mondták hogy ma már mindent gyorsan gyártanak nem figyelnek úgy oda meg direkt arra mennek ki hogy ne bírják sokáig hogy az ember vegye meg vagy javíttassa meg. ami neki is pénz igaz nem sok de alkatrészért például igen. Na ezért.

És a nagyapámnak is van legalább 25 éves Tv-je ami még mindig működik, igaz a trafó haldoklik benne, tehát búg mint atom de az még TV.

2013. júl. 27. 13:27
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem is értem, miért kéne 25 évre tervezni, és miért nem elég a 6 év. 6 év múlva úgy is lecserélnéd, mert elavul, kifejlesztenek sokkal jobbakat, amik sokkal többet tudnak. felesleges volna hosszabb időre készíteni.
2013. júl. 27. 14:33
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Mit jelent számodra az, hogy jobb? Ez elég szubjektív fogalom. Jobb, mert nagyobb a felbontása, részletgazdagabb a képe, élesebb a kontraszt, alacsonyabb a fogyasztása, kisebb helyet foglal, könnyebb mozgatni, stb. Ám mivel egy átlag nyugati felhasználó kábé 5 évente lecseréli a készülékét divatból (nem azért mert elromlott, hanem mert általában nem tudja az újabb funkciókat), így a működési idejét is eszerint lövik be: max 8-10 évig üzemelnek, utána minden alkatrésze nagyjából egyidőben megy tönkre, használódik el. Egyszerűen ilyenre tervezik őket, mert nincs igény a hosszabb működési időre. (Ettől függetlenül biztosan ki lehet fogni olyan példányokat, szériákat, amelyek akár 20-30 évig is vígan elműködnek majd, de ehhez egyrészt szerencse is kell, másrészt ez a technológia még nem elég öreg ahhoz, hogy ilyen korú készülékek létezzenek belőle.)

Ezek alapján döntsd el Te, hogy jobb-e egy lapostévé, mint egy régi képcsöves. Maga a technológia egyértelműen előrelépés a képcsöves technológiához képest, ez nem vitás. Ám a megvalósítás módján, az ipari szeméttermelés felsőfokán viszont már el lehet gondolkodni.

2013. júl. 27. 14:47
 6/7 anonim válasza:
100%

Ki lehet jelenteni, régi dolgok "jobbak.Igen, jobbak.

Képminőség is jobb a képcsöves tévéknek, ha nem HD filmet nézel. Összehasonlítottam a 2016os Sony full HD tv-t a képcsövessel. HD filmeknél leveri a képcsövest, nyilván, mert a képcsöves nem támogatja az 1080p-t, de kapcsoljátok csak át valamelyik SD adóra és úgy hasonlítsátok össze a kettőt! Az LCD tévénél elmosodik a kép, míg a képcsöves tv szép képet ad, rossz minőségű tartalom lejátszásakor is!

Szerintem az a jó tv, aminek akkor is szép a képe, mikor nem ultra HD filmeket nézel rajta, hanem csak mondjuk a Tv2-t...

Én is arra gondolok, hogy a régi dolgokat jobban kidolgozták vagy csak pont az egyszerűsége miatt bírják tovább. Az is baj, hogy minél "minőségibb az adott technológia, termék, annál érzékenyebb is és nyilván hamarabb elromlik.

Mellesleg az LCD tv-kbe húsz forintos paneleket raknak elárulom, azért van az, hogy csak a HD filmeknél adnak szép képet.Tv műsoroknál meg olyan mind, ha odaszartak volna a képernyőre. sok HD adó van már, így hamarosan meg fog szűnni a probléma, de ezt én nem nevezném minőségnek.Az élettartamról nem is beszélve.. A Samsung "LED monitorom 5 év után

elkezdett jobb szélen csíkozni, és egyre nagyobb lesz rajt a csík. Ilyet 35év után sem tapasztaltam semelyik képcsöves tv-n sem.

És igen, szerintem igenis szükség van a minőségre, mert nem azért fizetek százezreket, hogy egy egyszer használatos, eldobható fost kapjak. Nem kivétel ez alól se a SONY, se a SAMSUNG termékei sem. Régen, ha jót akartál ezek közül választottál.Manapság már a leg nagyobb márkák sem megbízhatóak.

2016. dec. 4. 22:34
 7/7 anonim válasza:
100%

Mellesleg én tíz év múlva sem szeretnék újat venni, mert nekem elég a Full HD képfelbontás A tököm se vesz azért félmillióért tv-t, hogy támogasson pár plusz funkciót.

10 éve jött be kb a HD képfelbontás, azóta semmi, illetve most jött be csak a 4K, de van kb 10db 4K-s film a piacon. nem beszélve arról, hogy 40-50Gb-ot is foglalnak, szóval eszembe sincsen váltani..

Én még 10-15évig szeretném használni a tvm. Ha 10 éve vettem volna, akkor az már kb 25 év mire érdemes lenne váltanom. Kíváncsi leszek a Sony legjobb Full HD Bravia meddíg fogja bírni.. 25 évet nem jósolok neki, az biztos, bár 100 000 óra üzemidőt garantál a Sony, az kb 20év, ha reggeltől estig tévézek..

2016. dec. 4. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!