Miért nem hűlt még ki föld izzó belseje? Másképpen fogalmazva a kérdést, miért nem egyenlítődött már ki a hőmérséklet a föld belső izzó része és az azt körülvevő külső relatíve hidegebb rész között a termodinamika törvényének megfelelően?
Megértem a polémiát a témával kapcsolatban.
A későbbi válaszok alapján remélem már a #4-es kérdező is érti, hogy mit nem értünk.
Ha a kérdező által feltett kérdés érettségi feladat tesztkérdése lenne földrajzból, akkor a helyes válasznak azt kellene elfogadni, hogy a föld belsejében termelődő hőmennyiség miatt.
Mert ez lenne a legjobb válasz, és bár igaz, hogy a kéreg szigetel, etc. de az összes többi féligazság közül a belső termelődő hő magyarázza legjobban a kérdést.
Minden tiszteletem Silber-é, aki nagyon sok kérdésben ad általában kiváló választ, nagy természettudományos műveltségének, kora miatti tapasztalatának, és széles látkörének köszönhetően.
De itt bölcsebb lett volna hallgatni.
Most ellent fogok mondani minden eddigi magyarázatnak..!!
A Földünk belseje nem fokozatosan kihűlt vagy ki hűl, hanem fokozatosan forrósodik át belülről kifelé haladva sajnos-- ezt bizonyítja a jéghegyek olvadása, és az óceán aljazatánál a víz melegedése 2-3 fokot "vallottak be eddig"
A Földünk egy sokkal kisebb kihűlt bolygócska volt, mára átizzót és csak egy nagyon vékony, tojáshéjnak megfelelő kéreg az, amin az élet létezhet-- mára megnőtt a felszíne v.az átmérője lassabban forog a tengelye körül mint valamikor pl Noe vagy Mózes idejében amiről maradt írásos emlék hogy mennyi idősek voltak akkor az emberek. Valójában hasonló korúak voltak mint a mai emberek csak a föld kisebb volt és a forgása gyorsabb.
Az én válaszom egyedi- nem tudományosan ismert sőt eddig ismeretlen, tehát nem elfogadott.
a geológusok megállapítása szerintem, a földünk kihűléséről, vagy a hőeloszlásra felállított modelljei és egyenleteik, sajnos jelentős mértékben spekulatívak.
Mert a Földünk belülről,- kifelé haladva fokozatosan melegedett át eddig és melegedni is fog továbbra is kifelé haladva mind addig, amíg a felszíne forró, füstölgő platnivá nem válik. Hacsak egy lávabolygóvá nem alakul véglegesen!
Sajnos én nem tudom bizonyitani!
#14, #15:
?????????
Ez olyan Mami-féle agyhasmenésnek tűnik.
#17: Ó, valóban?
És honnan vetted ezt a világmegváltó ismeretet?
:D
Nézz utána pl. az Io Jupiter-hold vulkáni aktivitásának okainak.
Biztosan az is sületlenség.
"a geológusok megállapítása szerintem, a földünk kihűléséről, vagy a hőeloszlásra felállított modelljei és egyenleteik, sajnos jelentős mértékben spekulatívak."
ez Dr.XY geológus nyilatkozata volt Tud. híroldalon...
Az, hogy valami megfelelő alapadatok és módszerek hiányában még nem PONTOSAN meghatározott, semmiképpen nem jelenti azt, hogy az ellenkezője a helyes.
Ha egy óra járásának pontosságát csak három tizedmásodpercre tudom megmérni, attól még biztos, hogy nem visszafele jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!