Fizikában szokás úgy jelölni, hogy az egy darab integráljel alá odaírunk egy V-t (ha térfogatra integrálunk), vagy egy gammát, ha valami görbére. Ennek analógiájára véges sok dimenzió esetén odaírhatod azt a betűt, amivel az adott véges dim. teret jelölöd.
2013. jún. 24. 20:03
2/9 A kérdező kommentje:
minden integrálnak más a tól-ig tartománya és paraméterek szerepelnek benne, amiket csak indexelni tudok és nincsen semmiféle dimenziós jelentése a változóknak.
2013. jún. 25. 17:59
3/9 anonim válasza:
Ha jól értem amit írtál, az igazából egy szorzat, erre a produktum jel használható, ügyes indexeléssel.
Amúgy meg h n integrálást kell végrehajtani, de nem szorzatról van szó, hanem szukcesszív integrálásról, akkor integráljel...integrájel a bevett jelölés.
2013. júl. 24. 17:24
4/9 A kérdező kommentje:
de az integráljel alá írom, hogy mondjuk i=1 fölé végtelen, és dx_i-t használok?
2013. júl. 24. 23:03
5/9 anonim válasza:
Nehéz ám képlet nélkül...
Na most "bosszút állok":
Produktum i megy 1-től n-ig integrál a_i től b_i-ig f(x_i) dx_i, így tudom elképzelni...
2013. júl. 24. 23:10
6/9 A kérdező kommentje:
ez így nem jó nekem, mert a pruduktum egymás után zárójelezi a tagokat ()*()*()*()*...
Nekem viszont egymásba ágyazott integrálok vannak:
(((( ) ) )...)
2013. júl. 25. 09:25
7/9 anonim válasza:
Rajzold le.. :)
2013. júl. 25. 12:11
8/9 anonim válasza:
Akkor most ez egymásnak ellentmondó két dolog. Most nem világos ám, hogy mi kell... Ha egymásba ágyazott, akkor ...-tal lehet dolgozni, ahogy azt a zárójeleknél írtad is, ha szorzat, akkor meg produktummal. Amúgy miért éppen itt kérdezed ezt meg, nincs kollega/témavezető/oktató, aki megválaszolta volna?
2013. júl. 31. 14:39
9/9 anonim válasza:
Valahogy úgy lehet jelölni, mint a Dyson-sornál szokás kvantumelméletben.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!