Miért olyan elfogadott a nagy bumm elmélete?
"Végtelen kis helyen végtelen nagy tömeg végtelen sűrűség, hőmérséklet stb. végtelen= nem tudjuk, de valamit mondani kell"
Valóban nem tudjuk. Egyelőre a matematika nem tud mit kezdeni ezzel a kiinduló állapottal, ezt hívjuk szingularitásnak. Mégis egyelőre ez a leginkább igazolható elmélet, még ha vannak is benne fehér foltok.
De mondok egy nagyon vad példát:
Mondjuk, hogy egy kétdimenziós viláegyetem létezik egy vízfelületen. Az abban lévő anyagot és energiát mondjuk, hogy a rajta úszó olaj jelenti. Ha először nincs rajta olaj, és én beleejtek egy cseppet, akkor abban a világegyetemben úgy fog tűnni, hogy a semmiből keletkezett valami, és nagy sebességgel tágul, eloszlik.
Léteznek is ilyen jellegű elméletek is, mint a membrán-elmélet, stb.
Na most úgy le leszek pontozva, hogy csak úgy sistereg, de muszáj leírnom, ha már felmerült a +1 dimenzió. :)
1. Nem vagyok Egely fan, sőt! Szkeptikus vagyok vele kapcsolatban is.
2. Viszont van egy érdekes felvetése, ami idevág. Ő azt állítja, hogy a gömbvillám (ami tőle függetlenül is létező jelenség) valójában egy olyan, önmagát mágneses gyűrűbe szorító plazmafolyam, amit egy átlagos villám indít be, gyűrűvé áll össze majd kiperdül egy extra dimenzióba. Ennek a gyűrűnek a mi dimenzióinkkal való metszéspontjai a gömbvillámok. A két metszéspont akár kilométerekre is lehet egymástól, tehát akár a vihartól messze is felbukkanhat, de mindig párban.
Ezt persze egyelőre semmi nem igazolja, sőt lehet, hogy marhaság, de érdekes teória, és sokmindent meg is magyarázna a jelenséggel kapcsolatban. (Ha talán nem is mindent.)
#14:
Pontozzon le aki akar, de szerintem sem hülyeség.
Csak a témához max. a plusz térdimenzó miatt kötődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!