Ember vs. Kengurupatkány avagy víznyerés szilárd táplálékból. Nálunk mennyi?
Tud esetleg valaki valamilyen adatot, hogy egy ember szervezetéven átlagos napi kalóriabevitelnél a szénhidrátok és zsírok elégetéséből napi szinten mennyi víz keletkezik? Szóval mekkora részét fedezi ez a napi vízszükségletnek?
Mert pl. a kengurupatkány sosem iszik, a szervezete számára szükséges vizet csak a szilárd táplálékából nyeri, kisebb részben annak víztartalmából, nagyobb részben a zsír- és cukorégetésből. Ő, sivatagi állat lévén erre van specializálódva, de kíváncsi lennék, egy ember mennyivel "dolgozik" rosszabb hatásfokkal "vízgyártás" terén.
Itt azt írják, a táplálékkal 0,5-1 l vizet viszünk be, a metabolizmus során pedig 0,25-0,4 l vizet nyerünk naponta. Nem tudom, mennyire megbízható, az oldalon, amire hivatkozik én nem találtam ilyen infot (bár olyan alaposan nem néztem át),.
Ez már sokkal több és jobb információ, mint amivel alapból rendelkeztem. Jelen esetben nem hiszem, hogy kételkedni kellene a Wiki adataiban.
Köszönöm!
De ezek szerint a kengurupatkányhoz képest p@csafüst a hatásfokunk. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!