Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A Mandelbrot-halmaznak van...

A Mandelbrot-halmaznak van köze a prímszámokhoz?

Figyelt kérdés

2013. jún. 4. 08:38
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
0%

Én nem értem a mai fiatalokat! Én hexadecimálisan elmúltam már „3A”, tehát — elvileg — sokkal bénább kellene, legyek az információs sztrádán (internet) való „közlekedésben”, és legfőként az onnan történő információszerzés tekintetében, mint az ifjak, de az a sajnálatos tapasztalatom (a Kérdező is ezt erősíti), hogy a mai tinédzserek — a kamaszok + bakfisok — túlnyomó többsége LÜTYŐ (elnézést a ritka kivételtől és a Kérdezőtől is) az onnan történő információ felkutatásának praktikáihoz! Én nem mondom, hogy minden infót onnan kell beszerezni, mert vagyok annyira tájékozott, hogy NAGY SZÁZALÉKARÁNYBAN EL TUDJAM DÖNTENI, melyik információs forrásban szabad és érdemes megbízni a Net-en! (Aki azt hiszi, hogy a Net-en 100%-os megbízhatóságú információkat talál, az hülye!) És ne feledjük: LÉTEZNEK MÉG TUDOMÁNYOS KÖNYVEK, és SZAKKÖNYVEK IS!

A lényeg: A mandelbrot halmazoknak alapvetően a KOMPLEX-SZÁMOKHOZ van köze!

Lásd:

Mandelbrot-halmaz - Wikipédia hiper-text protokoll-címe -> [link]

De aki egy kicsit is „eleven” agyilag, az egy EGÉSZ VAGONNYI — megbízható — információt seperhet még be a témában, ezen kívül is a Net-ről…!

Dixi!

U.i.: A mai ifjak el vannak telve maguktól, hogy ők mennyire értik a Net-et, és a rajta való „közlekedést”, de a legtöbbjük még azzal sincs tisztában, hogy hány bit egy bájt…! És a jelek szerint még a Net alapvető jelentőségével sincsenek tisztában! Nevezetesen azzal, hogy: OTT INFORMÁCIÓK TÖMKELEGÉT LEHET FELKUTATNI!, — mindössze csak a Google-ban kell bepöntyögni néhány kulcsszót! Ennek a kérdésnek a tisztázásához tehát NEM VOLT SZÜKSÉG segítséget kérni ezen a platformon! Persze, aki még azt sem tudja, mit és hogyan írjon be az input-mezőbe, annak ölég nehéz ezt megértenie…

2013. jún. 5. 15:36
 12/30 A kérdező kommentje:
Nem tudom min húztad fel magad, de szerintem félreérted a dolgot. Előszöris nem vagyok tini, de ez nem ide tartozik. Kettő: elég sokat tudok a Mandelbrot halmazokról, valószínűleg sokkal többet mint akik eddig irogattak, téged is beleértve. Azzal is tisztában vagyok, hogy a GYK közönségében kicsi a valószínűsége, hogy valaki tud válaszolni a kérdésemre, de hátha mégis, ezért tettem fel. Arra nincs szükségem, és inkább ez a szomorú, hogy sokan irogatnak a GYK-n minden félét csak azért hogy irogassanak, minden érdemi válasz nélkül.
2013. jún. 5. 20:38
 13/30 anonim ***** válasza:
0%

Édes jó istenem!

Ha Te olyan igazi „észkombájn” vagy a matematika-tudományok területén — azon belül is a Mandelbrot-halmazok területén… —, ha tehát olyan zsenit kell tisztelnünk benned, amilyet már évszázadok óta nem látott a világ (sztem nem ilyen embert kell tisztelnünk benned…), akkor miért IDE, erre a platformra írogatsz, érdeklődőnek álcázott — ám ezek szerint valójában csak ÖNTETSZELGŐ TUDÁS-TESZTKÉNT feldobott — kérdéseket, ha tisztában voltál vele, hogy itt kicsi lesz a valószínűsége, hogy valaki majd válaszolni is tud a kérdésedre?! Miért nem írsz például: egy KOMOLY TANULMÁNYT a Mathematical Reviews-be, mondjuk ilyen címmel: „Az önhasonlóság mint a Mindenség teremtésének alapkonstrukciója avagy a Mandelbrot-halmazok egy új nézőpontból” vagy valami ilyesmi…?!

A cím-ötletet nyugodtan átveheted tőlem, a Net-en ugyanis egyelőre még nyoma sincs ilyen című tanulmánynak, noha helyénvaló volna egy ilyen szakmunka, elhiheted! Úgyhogy, rajta, a cím már megvan, most már csak a LÉNYEGET kell kidolgoznod…! Ha akkora zseni vagy — leginkább a Mandelbrot-halmazok területén… —, menni fog! Az M. R. szerkesztői nyilván repesve várják már a hozzád hasonló — eleddig rejtezkedő — „zsenik” legújabb meglátásait a Mandelbrot-halmazokkal kapcsolatban…!

(Esetleg még az Abel-díjat is megkaphatnád…!)

Sztem nem kapnád meg!

Dixi!

U.i.: Véleményem szerint, még az is gondot okozna neked — mint „mátemátikusnak” —, hogy egy SZORZÓRUTINT le tudj programozni! Olyan rutint, amely csak 128 jegyű számokat szoroz ugyan össze (merthogy nem volt kedvem továbbfejleszteni), ám arra a célra, amire szántam ("csillagászati" értékeknek egy számítógép alap-számábrázolási képességénél messze pontosabb kiszámításának céljára): TÖKÉLETES! Az adatbevitelnél megadott megfelelő paraméterezéssel, még a részletszorzatokat is kiírja, tehát könnyedén ellenőrizhető a működés-helyessége.

2013. jún. 6. 14:28
 14/30 A kérdező kommentje:
Jaj de sok időd van, ilyen hülyeségekre. Szomorú. Nekem kérdésem volt, nem cikk anyagom. És máshol is keresem a választ, nem csak itt, de azért mert nem tudsz válaszolni te vagy más, azért még nem kell irogatni, csak azért hogy több legyen a karakterek száma az oldalon. Egy érdekes kérdést tettem fel, és akár érdekes megjegyzéseket is szívesen olvasnék, de még ilyen se volt sajnos.
2013. jún. 6. 14:45
 15/30 anonim ***** válasza:

Sztem VÁLASZOLTAM, éspedig a 11. sz. alatti jegyzetemben!

A helyzet az, hogy Te BIZTOSAN NEM VAGY MATEMATIKUS, mert egy VALÓDI matematikus LEELLENŐRIZTE VOLNA az összes válaszomat, mielőtt kijelenti, hogy nem válaszoltam meg a kérdését...!

Egyszó mint 100: a kérdésed 11. sz. alatt VÁLASZT KAPOTT! Ellenőrizd és gondold végig!

Dixi!

2013. jún. 6. 18:30
 16/30 A kérdező kommentje:

Nem mondtam, hogy matematikus vagyok, nem is vagyok az. Más természettudományból doktoráltam, és szerintem kérdezni szabad és kell.

ui: Szerintem te olyan vidámra kokóztad magadat, mint Mici Mackó, csak hogy téged idézzelek :)

2013. jún. 6. 19:02
 17/30 anonim ***** válasza:

Még egy grammnyi opiát vagy hasonló, sem fordult meg bennem, soha…! („Füves” spangli füstjét is csak egyszer — talán ha 5 másodpercen át — „élveztem”, nem túl lelkesen…) A véleményem egyébként a ’vetkező: a narkotikumok mérgek! Akinek van elég fantáziája (nekem aztán van, bőven), annak nincsen szüksége ilyesmi szerekre ahhoz, hogy képes legyen „elszállni”…!

Egyébként az, amit olvastál tőlem, az egy aranyköpés, éspedig az e honlapon feltett: "Milyen neműek a Micimackó szereplői?" kérdéshez applikálva! Írói lelemény. De NEM önirónikus arnyköpés...!

U.i.: Most nehogy abba köss majd bele, hogy nem azt írtam: "következő", mert azt az aposztrofot ott, SZÁNT SZÁNDÉKKAL tettem ki! Azt implikálja, amit a szövegösszefüggésből minden magyar nyelvű, értelmes ember rögvest megért... Egy nyelvi truváj, ha úgy tetszik, merthogy alapvetően író ember vagyok, méghozzá olyan író, akit RENDKÍVÜL SOK DOLOG ÉRDEKEL, és - veled ellentétben - RENDKÍVÜL SOK DOLOGHOZ ÉRTŐ MÓDON HOZZÁ IS TUD SZÓLNI!

2013. jún. 7. 13:03
 18/30 A kérdező kommentje:
Hát a Mandelbrot-halmazokhoz még nem sok érdemlegeset szóltál hozzá, de egy regénnyi anyagot már írtál ide, melynek felében a saját mondandódat magyarázod. Ha számodra az írás tényleg fontos, akkor fontold meg, tisztán jó tanács, hogy az nem jó írás, ami untig értelmezi és magyarázza önmagát.
2013. jún. 7. 14:16
 19/30 anonim ***** válasza:

Ember! Savanyú a szőlő… — ismerős a mondás, ugye?!

„Na, nehogy már a méhecskén verjék el a port, amiért a medve beletenyerelt a lépesmézbe...!” — Vulpes „Scepticus” Optimus Prætor (Baksai-Róka Béla)

Mondtam már, 11-es sz. jegyzetemben VÁLASZT KAPTÁL!

Dixi!

2013. jún. 7. 15:10
 20/30 A kérdező kommentje:
Annyit mondtál, hogy "A Mandelbrot-halmazoknak alapvetően a KOMPLEX-SZÁMOKHOZ van köze", ami nem válasz a kérdésre, egyébként pedig semmitmondó állítás, mert nyilvánvaló. A kérdéshez semmi köze a válaszodnak, de egyébként a kérdésem az lenne, hogy van-e valamilyen mélyebb kapcsolat. Erre a válasz vagy az hogy igen, ez és ez, vagy még nem tudunk ilyenről.
2013. jún. 7. 19:01
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!